07.02.2022

Tocanita de pui cu pilaf reteta

Reteta Tocanita De Ceapa Cu Pui Servita Cu Pilaf De Orez Retete De Mancare Cu Carne


Tocanita de ceapa cu carne de pui servita cu pilaf de orez reteta mancare retete mancaruri cu legume tocanite si pilafuri de casa,

Tocanita cu pilaf sau pilaf cu tocanita, doua feluri de mancare servite impreuna, reteta tocanita de ceapa taraneasca cu carne de pui servita cu pilaf de orez gatit cu supa de pui, doua mancaruri gatite ca la mama acasa, nu ma satur niciodata de acest fel de mancare. Doua mancaruri traditionale romanesti pe care le ador, am mancat aceasta combinatie la un restaurant din Slanic Moldova, bineinteles cu pilaful gatit clasic de culoare alba avand si carne, nu refuz niciodata aceasta combinatie.

Tocanita de ceapa cu carne de pui servita cu pilaf de orez reteta mancare retete mancaruri cu legume tocanite si pilafuri de casa,

Tocanita de ceapa cu carne de pui servita cu pilaf de orez si muraturi reteta mancare retete mancaruri legume tocanite pilafuri de casa,

Ingrediente tocanita cu pilaf de pui

-1kg ceapă
-4 pulpe de pui
-200ml ulei
-300g orez
-2 litri supă de carne de pui cu legume
-150g pasta de tomate
-2 lingurite sare
-1 foaie de dafin
-½ lingurita piper boabe
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita curcuma macinata
-½ lingurita piper macinat
-½ legatura marar verde

Mod de preparare pilaf cu tocanita de pui

Cum se face tocanita de ceapa si pilaful de pui urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza pas cu pas pentru tocanita de pui cu pilaf sau tocanita de pui cu pilaf de orez,
-ceapa se curata si se taie julien, verdeata se taie marunt,
-pulpele de pui se parlesc, se spala cu apa rece si se taie in 3-4 bucati,
-supa de carne cu legume se pune pe foc sa fie calda,
-carnea de pui se prajeste la tigaie in putin ulei incins pana prinde culoare si este 50% gatita,
-se scoate pe o farfurie iar uleiul cu gust de carne se opreste pentru a gati ambele preparate,
-ntr-o craticioara se incinge 50ml ulei, se pune orezul si se amesteca in uleiul incins timp de 30 secunde,
-se adauga putin turmeric pentru a-i da o frumoasa culoare galbena iar dupa ce se amesteca se pune supa fierbinte, la o cana de orez eu am pus patru cani de supă,
-se adauga sare dupa gust si cateva boabe de piper negru si se fierbe orezul la foc potrivit timp de 20 minute,
-la final se amesteca si se stropeste deasupra cu 50ml ulei incins,
-se acopera cu capac si se lasa 30 minute timp in care se gateste tocănița,
-intr-un ceaun se pune 100ml ulei si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga dupa gust sare, piper, dafin, cimbru, boia si bulion si se amesteca bine,
-se completeaza cu supa calda pana ce mancarea este potrivit de zemoasa, eu am pus 750ml supa,
-se pun bucatile de carne prajita si se continua fierberea timp de 15-20 minute pana cand se formeaza un sos legat,
-la final se pune mararul tocat marunt si se potriveste gustul de sare,
-pilaful se descopera si se amesteca usor, uleiul incins adaugat deasupra la final o sa-i dea un gust minunat,
-se asaza pe farfurii iar alaturi se pune tocanita cu carne,
-farfuria se asaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia, eu am mancat aceasta mancare tipic taraneste adica jumatate de farfurie cu pilaf iar cealalta jumatate cu tocăniță,
-pilaful merge pus in forme si asezat in mijlocul farfuriei, etc.
-tocanita cu orez merge servita cu paine de casa proaspata si muraturi, eu am servit cu gogosari si castraveti murati, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de tocanite aici, retete de pilafuri aici, retete cu pui aici, retete cu orez aici, retete de mancaruri cu carne aici, retete de mancaruri cu legume aici.
Tocanita de ceapa cu carne de pui servita cu pilaf de orez si muraturi reteta mancare retete mancaruri legume tocanite pilafuri de casa,

Tocanita de ceapa cu carne de pui servita cu pilaf de orez reteta mancare retete mancaruri cu legume tocanite si pilafuri de casa,

Tocanita de ceapa cu carne de pui servita cu pilaf de orez si muraturi reteta mancare retete mancaruri legume tocanite pilafuri de casa,

01.02.2022

Creme brulee reteta

Reteta Creme Brulee Desert Frantuzesc Retete Crema De Zahar Ars De Casa


Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Reteta creme brulee, un desert frantuzesc minunat, foarte bun si gustos, fin, dulce, aromat, cremos si pufos, un preparat culinar de cofetarie rapid pe baza de oua, lapte si zahar, tradus pe romaneste crema de zahar ars. Un desert fin si stilat alcatuit dintr-un strat crocant de zahar ars si o crema de vanilie foarte fina cu lapte si oua. Diferenta dintre cele doua deserturi este foarte simpla si nu stii care este mai reusita, totul ramane doar de gust si fite, creme brulee are deasupra zahar ars iar crema de zahar ars romaneasca are mult sirop de zahar ars.

Crema de zahar ars frantuzeasca fiind ornata cu un strat de zahar ars tare si crocant mai poti adauga peste el si alte creme cum ar fi crema caramel, ciocolata, frisca sau inghetata. Cum se face creme brulee de casa urmareste reteta mea simpla si usoara, eu am folosit 2 vase de ceramica de 200ml si 2 vase de 100ml. Mie imi place crema mai moale si mai cremoasa, pentru o crema mai bine intarita se mai adauga 1 galbenus de ou, sau se mai tine in cuptor inca 10 minute.

Creme brulee cu inghetata reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Ingrediente crema de zahar ars

-4 oua
-250ml lapte
-250ml smantana lichida
-50g zahar
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 lingurite zahar pentru ornat
-4 vase ramekin (vase de ceramica)

Mod de preparare creme brulee

Cum se face creme brulee urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza, se separa ouale, albusuri de galbenusuri,
-se pun galbenusurile intr-un castron si se adauga zaharul si esenta de vanilie,
-apoi se mixeaza bine pana devin cremoase,
-intr-o craticioara se amesteca laptele dulce cu smantana de gatit,
-se pune pe foc pana aproape de temperatura de fierbere, dar nu se da in clocot,
-se adauga treptat lapele cald peste galbenusuri si se amesteca continuu,
-cand laptele a fost incorporat complet in crema de galbenusuri se strecoara compozitia si se toarna in vase de ceramica,
-apoi se pun vasele intr-o tava si se adauga apa fierbinte in tava pana la 80% din inaltimea vaselor,
-se gateste la cuptor la bain-marie timp de 45 minute la 150-160 grade celsius,
-cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se pun la frigider pentru 1-2 ore,
-cand sunt reci se presara deasupra zahar tos si cu un arzator se arde acesta usor, se lasa 2-3 minute si se pot servi,
-creme brulee se serveste rece fiind un desrt foarte racoros si energizant,
-merge servit cu inghetata alba sau neagra, de vanilie sau ciocolata, eu l-am servit cu inghetata de nuci.
Alte retete traditionale romanesti, retete crema de zahar ars aici, retete de prajituri si deserturi aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!

Alte retete video de crema de zahar ars Crema de zahar ars reteta traditionala romaneasca aici Crema de zahar ars cu blat de pandispan aici
Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce inghetata,