01.02.2022

Creme brulee reteta

Reteta Creme Brulee Desert Frantuzesc Retete Crema De Zahar Ars De Casa


Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Reteta creme brulee, un desert frantuzesc minunat, foarte bun si gustos, fin, dulce, aromat, cremos si pufos, un preparat culinar de cofetarie rapid pe baza de oua, lapte si zahar, tradus pe romaneste crema de zahar ars. Un desert fin si stilat alcatuit dintr-un strat crocant de zahar ars si o crema de vanilie foarte fina cu lapte si oua. Diferenta dintre cele doua deserturi este foarte simpla si nu stii care este mai reusita, totul ramane doar de gust si fite, creme brulee are deasupra zahar ars iar crema de zahar ars romaneasca are mult sirop de zahar ars.

Crema de zahar ars frantuzeasca fiind ornata cu un strat de zahar ars tare si crocant mai poti adauga peste el si alte creme cum ar fi crema caramel, ciocolata, frisca sau inghetata. Cum se face creme brulee de casa urmareste reteta mea simpla si usoara, eu am folosit 2 vase de ceramica de 200ml si 2 vase de 100ml. Mie imi place crema mai moale si mai cremoasa, pentru o crema mai bine intarita se mai adauga 1 galbenus de ou, sau se mai tine in cuptor inca 10 minute.

Creme brulee cu inghetata reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Ingrediente crema de zahar ars

-4 oua
-250ml lapte
-250ml smantana lichida
-50g zahar
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 lingurite zahar pentru ornat
-4 vase ramekin (vase de ceramica)

Mod de preparare creme brulee

Cum se face creme brulee urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza, se separa ouale, albusuri de galbenusuri,
-se pun galbenusurile intr-un castron si se adauga zaharul si esenta de vanilie,
-apoi se mixeaza bine pana devin cremoase,
-intr-o craticioara se amesteca laptele dulce cu smantana de gatit,
-se pune pe foc pana aproape de temperatura de fierbere, dar nu se da in clocot,
-se adauga treptat lapele cald peste galbenusuri si se amesteca continuu,
-cand laptele a fost incorporat complet in crema de galbenusuri se strecoara compozitia si se toarna in vase de ceramica,
-apoi se pun vasele intr-o tava si se adauga apa fierbinte in tava pana la 80% din inaltimea vaselor,
-se gateste la cuptor la bain-marie timp de 45 minute la 150-160 grade celsius,
-cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se pun la frigider pentru 1-2 ore,
-cand sunt reci se presara deasupra zahar tos si cu un arzator se arde acesta usor, se lasa 2-3 minute si se pot servi,
-creme brulee se serveste rece fiind un desrt foarte racoros si energizant,
-merge servit cu inghetata alba sau neagra, de vanilie sau ciocolata, eu l-am servit cu inghetata de nuci.
Alte retete traditionale romanesti, retete crema de zahar ars aici, retete de prajituri si deserturi aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!

Alte retete video de crema de zahar ars Crema de zahar ars reteta traditionala romaneasca aici Crema de zahar ars cu blat de pandispan aici
Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce,

Creme brulee reteta desert prajitura crème brûlée crème brulée crema de zahar ars retete deserturi prajituri dulce inghetata,

21.01.2022

Tochitura de porc cu organe reteta

Reteta Tochitura Cu Carne Si Organe De Porc Retete Mancare Friptura De Casa Romaneasca


Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,

Tochitura de porc traditionala romaneasca la ceaun, gatita oricand deoarece este super buna, reteta tochitura cu carne si organe de porc, cu mult sos de carne, legume, usturoi si vin, cu carnea si organele moi si suculente care se topesc in gura. Merge preparata pentru masa de Craciun sau de weekend servita alaturi de mamaliga, branza veche rasa si oua prajite ochiuri, se gateste simplu si rapid iar rezultatul este pe masura asteptarilor. Retete mancaruri cu carne de porc, tocana, tocanita si tochituri, cum se face tochitura de porc urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 5-6 portii de tochitură de casa.

Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,

Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,

Ingrediente tochitura cu carne si organe de porc

-1 kg carne de porc in lucru
-500g ficat de porc proaspat
-500g rinichi de porc proaspat
-2 linguri untura de porc
-2 cepe mari
-5 catei de usturoi
-1 lingurita pasta de tomate
-½ lingurita de sare
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-150ml vin alb demisec

Mod de preparare tochitura de porc cu organe

Cum se face tochitura cu organe de porc urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza, carnea proaspata de porc se taie bucati mari de 3-4 degete,
-rinichii se taie pe jumatate, se curata de pielita alba din interior si apoi se taie in 2-3 bucati,
-ficatul se taie bucati si se curata de grasime si vene,
-ceapa si usturoiul se taie marunt,
-se incinge putina untura intr-un ceaun si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga bucatile de carne si se amesteca bine, apoi se adauga dupa gust usturoi, condimente si plante aromatice, eu am pus cimbru, boia si piper,
-se stropeste cu vin si se gateste inabusit aproximativ 40 minute pana este bine patrunsa,
-se adauga bucatile de rinichi si se continua gatirea tot cu capac, iar dupa 15 minute se pune putin bulion, apoi bucatile de ficat,
-se amesteca periodic iar dupa 10 minute se descopera ceaunul pentru a mai scade zeama,
-cand se formeaza un sos gros se potriveste gustul de sare si se serveste mancarea cu mamaliguta, branza uscata rasa presarata deasupra, bineinteles oua prajite care merg de minune,
-despre vin sau bere nu mai amintesc deoarece se stie,
-reteta tochitura de porc sau pomana porcului cu carne si organe, o mancare de carne prajita inabusit la ceaun cu ceapa si usturoi in sos de vin, un deliciu culinar romanesc care nu trebuie ratata.
Alte retete traditionale romanesti, retete de Craciun aici, retete cu porc aici, retete mancaruri cu carne aici, retete de fripturi aici, retete tocane si tocanite aici, pofta buna!
Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,

Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,

Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,

Tochitura cu carne si organe de porc la ceaun reteta cu ceapa ficat rinichi usturoi si vin retete mancare friptura tocana tocanita pomana porcului craciun,