06.09.2019

Fasole cu ciolan reteta

Mancare De Fasole Boabe Scazuta Cu Ciolan Afumat Reteta Traditionala La Ceaun



Fasole cu ciolan afumat reteta,

Cum se prepara cea mai gustoasa mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare care a ajuns sa fie nationala pentru ziua de 1 Decembrie. Indiferent cum este gatita fasolea, fasole cu carnati sau fasole cu ciolan, Ziua Nationala a Romaniei nu mai poate exista fara aceasta mancare romaneasca gatita traditional la ceaun. Cum se face o mancare de fasole reusita urmareste reteta mea, timpul de preparare este de aproximativ 90 minute iar din ingredientele urmatoare rezulta 6-8 portii de fasole

Ingrediente mancare de fasole scazuta 
-600g fasole boabe uscata 
-1 ciolan afumat (1kg ciolan de porc) 
-2 linguri ulei 
-3 cepe mari 
-2 morcovi tineri 
-1 ardei gras 
-2 linguri bulion 
-1 lingurita sare 
-1 crengura de cimbru 
-½ lingurita cimbru, boia si piper macinat 
-½ legatura marar si patrunjel verde 

Mod de preparare iahnie de fasole cu ciolan afumat 
-fasolea boabe se spala bine sub jet de apa rece si se fierbe timp de cinci minute in apa putina apoi se clateste si se lasa la inmuiat in apa suficienta deoarece o sa se umfle de seara pana dimineata, 
-se alege dupa preferinta o fasole uscata cu bobul mic sau mare si proaspata, daca este proaspata o sa fiarba mai repede si o sa fie si mai gustoasa, 
-pentru reusita preparatului se foloseste un ceaun, mancarea de fasole fiarta la foc mic intr-un ceaun in apa putina se gateste cel mai bine si este cea mai gustoasa, 
-a doua zi se clateste fasolea inmuiata si se fierbe din nou timp de cinci minute dupa care se pune la fiert in putina apa proaspata, 
-in ceaun alaturi de fasole se pune o ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru, se fierbe la foc mic acoperita cu capac, 
-ciolanul crud sau afumat se parleste la flacara aragazului pentru a inlatura orice fir de par ramas, se spala sub jet de apa rece si se pune sa fiarba in ceaunul cu fasole, 
-in functie de calitatea fasolei, aceasta o sa fiarba timp de 60-90 minute pana cand o sa fie gata, 
-pe timpul gatirii daca apa scade din ceaun se completeaza cu apa calda ca sa nu se intrerupa procesul de fierbere, 
-in acest timp se pregatesc celelate legume si se prepara rapid un rantas simplu numai din ceapa calita si pasta de tomate care o sa indulceasca mancarea si o sa-i dea un gust bun, 
-legumele se curata si se spala, ceapa se taie marunt, morcovii si ardeiul se taie cubulete, 
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa apoi se pun doua linguri de bulion si se mai amesteca pe foc timp de un minut, 
-cand ciolanul este fiert si se desprinde carnea singura de pe os se scoate din fasole si se lasa sa se raceasca putin dupa care se dezoseaza si se portioneaza in bucati, 
-in fasole se pune morcovul se ardeiul si se continua fierberea, se adauga si ciolanul dezosat si osul bineinteles care o sa dea in continuare gust mancarii, 
-cand fasolea este fiarta se pune rantasul si se amesteca, se condimenteaza dupa gust cu cimbru macinat, boia de ardei dulce si iute, piper negru macinat si se continua fierberea inca cinci minute, 
-daca mai este nevoia se mai adauga putin bulion pana la culoarea si gustul dorit, 
-la final se potriveste gustul de sare si se adauga verdeata proaspata tocata marunt,
-mancarica de fasole se serveste calda traditional cu muraturi, varza murata, gogosari sau castraveti murati, dar foarte buna este si rece. 
Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta,

Fasole scazuta cu ciolan afumat, o mancare de fasole cu carne foarte usor de gatit si acasa in bucatarie, un preparat culinar gustos din bucataria romaneasca de care nu te mai saturi mancand. Alte retete culinare traditionale romanesti, retete cu fasole aici, alte retete cu porc aici sau mancaruri cu carne aici, pofta buna! 
Mancare de fasole scazuta cu ciolan afumat reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu