08.01.2021

Mancare de gutui de post reteta

Retete Culinare Mancare De Gutui De Post Taraneasca Reteta Traditionala De Casa


Mancare de gutui de post reteta,

O mancare de post taraneasca foarte simplu si usor de gatit in orice bucatarie este urmatoarea reteta de mancare de gutui de post fara carne, un preparat culinar foarte gustos si placut aromat, o mancare dulce acrisoara imposibil sa nu-ti placa. Cum se face mancarea de gutui de post urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru patru 4-5 portii.


Ingrediente mancare de gutui

-4 gutui romanesti mari
-4 linguri zahar tos
-2 linguri ulei
-1 lingurita cu varf faina
-500ml apa
-¼ lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare mancare de gutui de post

Cum se procedeaza pentru o mancare de gutui reusita, reteta video este si pe YouTube aici,

-in primul rand se pregatesc toate ingredientele deoarece reteta este rapida,
-gutuile obligatoriu romanesti si bine coapte si frumos mirositoare se spala sub jet de apa rece,
-se sterg cu servetele si se taie felii indepartand cotorul,
-se pune putin ulei de preferinta intr-un ceaun sau intr-un vas cu fundul gros,
-faina se dizolva bine fara a face cocoloase intr-o cana cu apa,
-se aprinde aragazul si cand uleiul este incins se pun feliile de gutui si se prajesc amestecandu-le periodic pana cand prind o culoare frumoasa de prajit,
-se scot usor feliile de gutui prajite cu o paleta fara a le rupe si se pune zaharul tos,
-cand zaharul este caramelizat usor fara a fi ars ca se amaraste, se stinge cu o cana de apa si se amesteca pe foc pana ce zaharul este complet dizolvat,
-se pune si cealalta cana de apa cu faina, se amesteca si se da in clocot,
-se pun gutuile prajite si se mai completeaza cu apa daca mai este nevoie,
-se adauga sare dupa gust si se continua fierberea 10-15 minute, pana cand se formeaza un sos legat,
-reteta de mancare de gutui taraneasca se serveste calda cu paine proaspata, dar cea mai buna este rece chiar de la frigider, este racoroasa si foarte placuta la gust incat o poti manca si ca desert.
Alte retete traditionale romanesti, retete mancare de gutui aici, retete de post si preparate de post aici, retete cu gutui aici, retete mancare de prune aici, pofta buna!
Mancare de gutui de casa reteta,

Mancare de gutui fara carne reteta,

04.01.2021

Oua umplute cu ton reteta

Retete Culinare Oua Umplute Cu Pate Si Ton Reteta De Casa Traditionala

 
Oua umplute cu ton reteta,

Oua umplute cu ton, pate de porc si maioneza de casa, ornate cu castraveti si gogosari murati in otet, o varianta simpla si usoara pentru un aperitiv gustos si aspectuos cu un gust divin, pufoase si cremoase, nelipsite de la orice ocazie si eveniment sau sarbatoare. Cum se fac ouale umplute cu ton urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru un platou cu 12 ouă umplute.
Oua umplute cu pate si ton reteta,

Oua umplute cu ton si maioneza reteta,

Ingrediente oua umplute cu ton si maioneza
-6 oua mari de tara proaspete
-1 conserva de ton in ulei (200g)
-1 pate de porc (100g)
-1 lingura plina maioneza de casa
-1 lingurita plina mustar dijon
-½ lingurita sare
-¼ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare oua umplute cu pate si ton
-ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca putin apoi se curata de coaja si se taie pe jumatate,
-galbenusurile fierte se pun intr-un bol, se adauga conserva de ton scursa de ulei, pate-ul de porc sau de pui dupa preferinta, maioneza si mustar, sare si piper macinat dupa gust,
Compozitie oua umplute cu ton preparare reteta,

Compozitie oua umplute reteta,

-se mixeaza continutul cu un mixer vertical cateva secunde pana devine pasta, se picura si putin ulei din conserva de peste si se mai potriveste gustul de sare,
Compozitie oua umplute preparata la mixer reteta,

Compozitie oua umplute la mixer reteta,

-la final compozitia pentru oua trebuie sa fie pufoasa si cremoasa, se pune intr-un posh si se umplu albusurile cu ea,
Compozitie oua umplute la blender reteta,

Oua umplute cu pate si ton reteta,

-se asaza albusurile umplute pe un platou cu umplutura in sus si se orneaza dupa gust si imaginatie cu betisoare de gogosari si castraveti in otet, marar si patrunjel verde, etc,
Oua umplute cu pate ton si maioneza reteta,

Oua umplute aperitiv reteta,

-ouale umplute cu ton se pot servi si stropite cu un sos de maioneza preparat rapid din iaurt gras sau smantana si maioneza in proportie de 1:3 maioneza si iaurt,
Sos de maioneza preparare reteta,

Sos de maioneza reteta,

-cum se face maioneza, o reteta rapida de maioneză de casa preparata in doar 2-3 minute la zepter este aici,
Oua umplute mancare reteta,

-umplutura ramasa se asaza intr-un castron, se orneaza si se serveste tot ca aperitiv sub forma de pate de ton,
Pate de ton reteta,

-ouale umplute cu ton la conserva se pastreaza la frigider si se servesc reci sub forma de aperitiv rece, gustare rapida sau fel de mancare principal.
Nelipsite la trecerea dintre ani la masa de Revelion cand se mananca un preparat din peste, te incanta si te inveselesc cu gustul si aspectul lor. Alte retete traditionale, retete oua umplute aici, retete aperitive aici, retete de Craciun aici, retete de pește si preparate din peste aici, retete cu porc aici, retete pate de casa aici, pofta buna!
Oua umplute cu ton si maioneza reteta,

Oua umplute de casa reteta,

Oua umplute cu sos de maioneza reteta,