20.11.2019

Mancare de ardei cu rosii de post reteta

Retete Culinare Mancare De Ardei Cu Sos De Rosii Reteta De Casa De Post



Mancare de ardei cu rosii de post reteta,

Profitati de ultimile legume proaspete din anul acesta, ma refer la rosiile si ardeii din gradinile noastre si nu la cele din supermarket. O reteta de mancare gatita rapid la tigaie, imprumutata din bucataria bulgareasca si macedoneasca este urmatoarea reteta cu rosii si ardei, un preparat culinar de post gatit des in bucataria dobrogeana, foarte aromat, sanatos, gustos si racoros. Este o mancare rapida care se poate servi atat calda cat si rece, cum se face o mancare de ardei cu rosii prajite urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii de ardei cu sos de rosii
Ardei cu sos de rosii reteta,

Mancare macedoneasca reteta,

Ingrediente mancare de ardei cu rosii 
-12 ardei capia mari 
-1 kg rosii de gradina bine coapte 
-½ legatura patrunjel proaspat 
-100ml ulei pentru prajit legumele 
-1 lingura ulei pentru mancare 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-1 lingurita zahar tos 

Mod de preparare mancare de ardei cu rosii de post 
-ardeii se spala sub jet de apa rece, se sterg cu un prosop si li se taie coditele, 
-rosiile se spala, se oparesc 1-2 minute in apa fiarta si se curata de coaja, apoi se taie felii subtiri, 
-se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc ardeii, se intorc pe toate partile pana cand sunt frumos rumeniti, apoi se scot intr-o cratita cu capac, se presara putina sare peste ei si se aburesc acoperiti cu capac pana se mai racesc, 
-se scoate din uleiul din tigaie si se lasa aproximativ o lingura de ulei, apoi se pun rosiile la prajit, 
-se amesteca periodic rosiile pe foc, se presara putina sare si zahar si se lasa sa fiarba pana cand rosiile se inmoaie bine si se formeaza un sos de rosii legat, 
Sos de rosii la tigaie reteta,

-cat timp rosiile sunt in tigaie se curata ardeii de coaja si se asaza intr-o tava, iar patrunjelul se toaca marunt, 
Ardei capia prajiti reteta,

-cand sosul de rosii este gata i se potriveste gustul de sare si se rastoarna peste ardei, 
-se amestca usor ardeii in sosul de rosii, se orneaza mancarea cu verdeata proaspata tocata marunt si se serveste cu paine de casa. 
Ardei cu rosii reteta,

Mancaruri dobrogene reteta,

Mancaruri cu legume reteta,

Ca mancarea sa fie mai gustoasa se lasa ardeii necuratati, toata zeama si aroma ardeilor ramanand in interiorul lor, dar acest fel de mancare se serveste doar cu mainile deoarece ardeii se curata de coji direct cand se mananca, dar fiinca te murdaresti putin cand o mananci eu propun pentru pretentiosi prima varianta. Imaginile de mai jos sunt cu ardei capia prajiti cu sos de rosii curatate de coaja si cotor.  
Mancare de ardei cu rosii reteta,

Ardei cu sos reteta,

Mancare de post cu rosii si ardei, o mancare simpla si usoara gatita rapid si la noi in bucatarie in special in perioadele de post. Alte retete de mancare traditionala, retete cu legume aici, retete de post aici, retete internationale aici, pofta buna! 
Mancare de rosii cu ardei reteta,

Mancare bulgareasca reteta,

19.11.2019

Pastrama aperitiv reteta

Retete Culinare Friptura Rece Din Pastrama De Porc Reteta Aperitive De Casa Traditionale Rapide



Pastrama aperitiv reteta,

Un preparat culinar romanesc foarte gustos, o friptura si un gratar servit atat cald cat si rece sub forma unui fel de mancare principal servit traditional cu mamaliguta si mujdei de usturoi, ca aperitiv, gustare, sandwich, omleta, pizza, etc… este pastrama de casa, in cazul de fata pastrama de porc (pork pastrami) foarte aromata, parfumata si codimentata, consumata atat proaspata cat si uscata. 

Cea mai buna pastramă este cea pregatita acasa, cum se face cea mai reusita pastrama de casa urmareste reteta mea, o reteta simpla de pastrami si modul de preparare este si aici, sau retete cu pastrama aici cu mai multe moduri de a o gati. 
Pastrama retete culinare,

Ingrediente pastrama de porc 
-2 kg spata de porc 
-2 capatani de usturoi mari 
-2 linguri cu varf sare grunjoasa 
-2 linguri cu varf boia de ardei iute 
-2 linguri cu varf boia de ardei dulce 
-2 linguri cu varf cimbru uscat macinat 
-1 lingura cu varf piper negru macinat  

Mod de preparare pastrama din carne de porc 
-spata de porc proaspata se subtiaza cu un cutit bine ascutit cat mai uniform pana ce toata bucata de carne de porc are o grosime de aproximativ 1,5cm, 
-se intinde bucata de carne pe blatul din bucatarie si se presara peste ea sare grunjoasa, 
-se lasa asa carnea si se pregateste usturoiul, 
-usturoiul se curata si se piseaza ca pentru mujdei, se freaca cu putina sare si putina apa, apoi cu o lingura se intinde peste toata suprafata carnii, 
-acum se presara pe toata suprafata cibru, piper, boia dulce si iute, 
-se apuca carnea si se rulzeaza de la un capat cat mai strans ca pe o rulada, apoi se strange ca pe o bila si se pune intr-un castron, 
-se toarna peste carne restul de zeama de la mujdei astfel incat carnea sa stea ca intr-un bait, 
-se acopera castronul cu capac si se tine la frigider timp de trei zile fara sa se umble la ea dupa care se scoate din castron si se intinde in balcon la aer curat pentru inca trei zile sau mai mult, depinde cat de uscata vrem sa fie apoi se pastreaza la frigider. 
Pastrama reteta de casa,

Mod de preparare pastrama aperitiv 
-bucata de pastrama intreaga se poate frige la gratar si grill sau gatita la cuptor, 
-pastrama fiind o carne uscata asemanatoare cu un ghiudem sau carnati, nu se prepara termic prea mult ca se usuca, 
-se pune pastrama pe gratarul incins si se frige pe fiecare parte cate trei minute sau pana cand este gata dupa gustul fiecaruia, in functie de grosimea ei se tine mai mult sau mai putin, 
Pastrama la gratar reteta,

Pastrama la grill reteta,

-cand este gata pastrama calda se serveste ca un gratar de porc sau ca o friptura de porc delicioasa, iar restul ce ramane se feliaza dupa ce s-a racit bine si se serveste ca un aperitiv de porc receAlte retete traditionale, retete de aperitive aici, retete de gustari aici, fripturi si gratare aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna! 
Pastrama rece aperitiv reteta,

Pastrama rece reteta,