09.05.2020

Tocanita de ceapa reteta

Retete Culinare Tocanita De Ceapa Cu Pui Traditionala Reteta De Casa Rapida



Tocanita de ceapa reteta,

O mancare taraneasca romaneasca este tocănița de ceapa cu carne de pui gatita la ceaun si servita cu mamaliguta, un preparat culinar din bucataria noastra traditionala cu amintiri placute inca din copilarie imposibil sa nu-ti placa. Cum se face tocanita de ceapa cu pui urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru 6-8 portii de tocăniță, iar timpul de preparare este de aproximativ 45 minute.
Tocanita de ceapa cu pui reteta,

Tocanita de pui reteta,

Ingrediente tocanita de ceapa
-carne de la un pui (pulpe, aripi, gat, spinare, tartita)
-2kg ceapa uscata
-50ml ulei
-2 lingurite faina
-800ml apa
-3 linguri bulion
-1 lingurita sare grunjoasa (dupa gust)
-1 lingurita zahar
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
-1 foaie de dafin
-½ legatura marar verde
-¼ legatura patrunjel verde

Mod de preparare tocanita de pui
-puiul se parleste la flacara aragazului, se spala bine sub jet de apa rece si se portioneaza,
-eu la tocanita am pus toata carnea de la un pui in afara de piept pe care l-am oprit pentru snitele,
-ceapa se curata si se taie julien,
-faina se dizolva in putina apa,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste la foc tare carnea de pui timp de cinci minute, doar cat sa i se inchida porii si sa prinda putina culoare,
Carne de pui la ceaun reteta,

Carne de pui prajita reteta,

-se scoate carnea intr-un castronel si se pune ceapa la calit cu o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa,
Ceapa calita la ceaun reteta,

-se adauga pasta de tomate si se amesteca,
Tocanita de ceapa preparare reteta,

-se pune carnea, iar dupa doua minute faina dizolvata in apa si se completeaza cu apa,
Tocanita de ceapa cu pui preparare reteta,

Tocanita cu carne preparare reteta,

-se pun dupa gust condimente si plante aromatice si se fierbe tocana la foc potrivit timp de jumatate de ora apoi se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul, eu in loc de verdeata am pus marar si patrunjel uscat,
Tocanita preparare reteta,

Tocanita de casa reteta,

-tocanita din carne de pui se serveste cu mamaliga sau paine proaspata de casa,
-dupa ce tocanita a fost gata se aduna din grasime daca este prea multa, ea se aduna deasupra mancarii si se formeaza vrei nu vrei de la pielea si grasimea puiului.
Tocanita la ceaun reteta,

Alte retete traditionale, retete de tocane si tocanite aici, retete cu pui si preparate din pui aici, mancaruri cu carne aici, cum se face mamaliga rapida aici, pofta buna!
Tocanita reteta,

Tocanita cu mamaliguta reteta,

Tocanita cu carne reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu