01.01.2019

Tiramisu reteta originala

Retete Culinare Tiramisu Reteta Autentica Italiana De Casa Traditionala Cu Oua Piscoturi Si Mascarpone


Tiramisu reteta originala,

Cel mai renumit si mai indragit desert din lume provine din bucataria italiana, se numeste Tiramisu si poate fi servit atat ca o simpla prajitura dar si ca un tort deosebit. Daca vrei ceva dulce si bun si nu sti ce deserturi sau prajituri sa mai faci, nu rata acest desert traditional italian. Poti incerca o reteta de tiramisu original sau o reteta de tiramisu cu frisca daca preferi prajitura cu o crema mai pufoasa. 
Tiramisu prajitura reteta,

Aveam impresia gresita ca un tiramisu bun poti manca numai in Italia (Venetia, Lombardia, Toscana, Piemonte), dar spre surprinderea mea si dupa cateva experiente placute am ajuns la concluzia ca si la noi acasa in propria bucatarie se poate realiza acest lucru. Prajitura Tiramisu pe cat este de gustoasa pe atat este de usoara si simpla de preparat, are la baza trei componente irezistibile, foarte bine alese atunci cand s-a inventat reteta: aroma puternica si intensa de cafea, gustul si efectul placut al piscoturilor si nu in ultimul rand crema pufoasa si parfumata de mascarpone cu oua si zahar aromata dupa gust cu un strop de lichior, rom sau vin Marsala. 
Tiramisu original retete culinare,

Tiramisu reteta originala contine foarte putine ingrediente iar forma originala in care este servit este rotunda, toate sunt alese si dozate atat de bine incat de la prima lingurita simfonia aromelor iti invadeaza si-ti starnesc toate simturile, nu degeaba acest desert toscan in traducere inseamna” ridica-ma” sau “revigoreaza-ma”, se spune pe buna dreptate ca are proprietati energizante, revigorante si afrodisiatice, in trecut se mai numea si "Supa Ducelui". 
Tiramisu tort reteta,

In prezent exista foarte multe retete de tiramisu (tiramisu modern), iar crema tiramisu ca sa fie mai cremoasa si mai pufoasa se amesteca cu putina frisca, poti alege din urmatoarele denumiri: tiramisu cu ciocolata, tiramisu cu fructe de padure, tiramisu cu capsuni, tiramisu cu ananas, tiramisu cu lamaie, tiramisu cu iaurt, tiramisu cu banane, tiramisu cu zmeura, tiramisu cu nuca de cocos, etc. Ca sa faci o deosebire intre un tiramisu autentic italian trebuie mai intai sa mananci cateva produse de cofetarie si patiserie italiene. Un tiramisu reusit se prepara cu o zi inainte de a fi servit, se pastreaza la frigider si se serveste rece. Dar hai sa facem impreuna un tiramisu italian si o sa-ti reuseasca chiar daca nu esti un cofetar renumit, reteta originala de tiramisu este urmatoarea. 
Tiramisu desert reteta,

Ingrediente pentru tiramisu de casa 
-250g branza Mascarpone (minim 80%) 
-24 piscoturi de sampanie Savoiardi (200g) 
-250ml cafea (expreso) 
-5 oua 
-5 linguri zahar tos 
-2 linguri Rom sau vin Marsala 
-2 lingurite cacao pentru ornat 
-1 lingurita unt 
-1 praf de sare 

Mod de preparare tiramisu rapid 
Vom face un tiramisu cu piscoturi Savoiardi (biscuiti Savoiardi) 400g asa cum este reteta 100% originala, acest produs italian se gaseste la Lidl si este chiar mai ieftin la pret decat alte produse asemanatoare, costa doar 6 lei. Eu am montat prajitura sub forma de Tort Tiramisu intr-o forma de tort cu diametrul de 22cm, cum se procedeaza: 
-se face mai intai o cafea tare care trebuie sa se raceasca, cand cafeaua este rece se adauga putin rom sau marsala, 
-se desfac piscoturile din punga, 
-se pune alaturi tava unde o sa se monteze prajitura si se unge bine cu unt, 
-se separa ouale albusuri de galbenusuri, 
-se bat foarte bine albusurile spuma cu un praf de sare pana cand nu mai cad din castron, 
-separat se bat foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si cantitatea de zahar pana cand zaharul este complet dizolvat iar compozitia se albeste, 
-se incorporeaza treptat branza mascarpone in crema de galbenusuri, 
-se incorporeaza treptat crema de mascarpone cu galbenusuri in bezeaua de albusuri, 
-acum este momentul pentru 2 linguri pline de frisca daca vrem crema tiramisu mai pufoasa, 
-se inmoaie fiecare piscot de sampanie in cafeaua rece timp de o secunda apoi se asaza cu crusta zaharoasa in sus in tava pregatita, 
-se intinde peste piscoturi jumatate din crema mascarpone, 
-se asaza deasupra alt strat de piscoturi inmuiate foarte putin in cafea, 
-deasupra se intinde restul de crema mascarpone care la final se pudreaza cu cacao, 
-se pastreaza la rece minim sase ore sau pana a doua zi cand este si mai bun. 
Tort Tiramisu reteta,

Tiramisu reteta originala italiana,

A doua zi se portioneaza si se pune pe farfurii, se serveste obligatosiu rece fiind un desert racoros. Tiramisu se poate pastra pe timpul verii si la congelator, se scoate cu 30 minute inainte de servire si se tine in frigider fiind exceptional. Alte retete traditionale, retete din bucataria internationala aici, retete de torturi prajituri si deserturi aici, pofta buna!. 
Prajitura Tiramisu reteta,

Tiramisu retete culinare,

3 comentarii: