27.10.2019

Tocanita de pui reteta

Retete Culinare Tocanita Taraneasca De Ceapa Cu Carne De Pui



Tocanita de pui reteta,

Tocanita de ceapa ca la mama acasa, un fel de mancare gatit cu placere in orice bucatarie, iar bucataria romaneasca este bogata in multe retete de tocanite. Tocanita de ceapa uscata sau tocana de ceapa este cea mai gustoasa facuta cu carne de pui, iar tocanita de ceapa cu pui este o mancarea pe care n-o poti refuza. 
Tocanita reteta,

Cum se face o tocanita de pui reusita urmareste reteta mea, o tocanita gatita la ceaun cu un sos dulce si gustos si servita traditional cu mamaliguta, un preparat culinar romanesc care place imediat, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de tocăniță. 
Tocanita taraneasca reteta,

Tocanita de ceapa cu pui reteta,

Ingrediente tocanita de ceapa 
-4 pulpe de pui 
-7 cepe mari 
-2 ardei gras rosu 
-2 ardei capia rosu sau gogosari 
-1 ardei iute 
-3 linguri ulei 
-300 ml apa 
-2 linguri pasta de tomate 
-1 lingurita piper boabe 
-1 lingurita sare grunjoasa si zahar tos 
-1 lingurita boia de ardei dulce 
-1 foaie de dafin 
-½ lingurita cimbru, piper macinat si busuioc 
-½ legatura marar verde 
Tocanita de pui cu orez reteta,

Mod de preparare tocanita de ceapa cu carne de pui 
-se alege carnea de pui preferata, eu am ales pulpele dar mai poti folosi aripioarele, pieptul, spinarile cu tartite, etc. 
-bucatile de carne de pui se parlesc la flacara aragazului, apoi se spala sub jet de apa rece, 
-carnea se poate lasa intreaga sau se portioneaza, de exemplu eu am portionat copanele de pui in doua bucati, 
-toate legumele se curata si se taie astfel: ceapa se taie julien, iar ardeii se taie fideluta subtiri, mararul se toaca marunt, 
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se pun bucatile de carne de pui la foc tare sa se prajeasca, 
-carnea se poate praji pana este gata sau se tine 2-3 minute intorcand-o pe toate partile pana i se inchid porii, 
-cand carnea este usor rumenita se scoate intr-un castron si se pune la inceput ceapa la prajit,
-peste ceapa se pune o lingurita de sare si o lingurita de zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa, 
-cand ceapa isi schimba culoarea se adauga ardeii si se amesteca periodic pana cand acestia se inmoaie, 
-se pune carnea si condimente dupa gust: dafin, piper, boia, cimbru si busuioc, 
-se amesteca pe foc iar dupa cinci minute se adauga bulion, iar dupa ce acesta este dizolvat in mancare se completeaza cu apa, 
-se fierbe mancarea la foc potrivit timp de 20-30 minute pana cand se formeaza un sos legat iar carnea si legumele sunt facute, 
-se gusta si se mai potriveste gustul de sare, apoi se opreste focul si se adauga mararul proaspat tocat marunt, 
Tocanita traditionala reteta,

Tocanita de ceapa reteta,

-tocanita taraneasca se serveste obligatoriu cu mamaliga dar foarte buna este si cu paine proaspata, 
-tocanita de pui cu legume este buna atat calda cat si rece, merge servita cu orez, muraturi de casa, gogosari in otet, castraveti murati, etc. 
Alte retete de mancare traditionale romanesti, retete de tocane si tocanite aici, retete cu pui aici, mancaruri cu carne aici, retete de mamaliga aici, pofta buna! 
Tocanita cu mamaliguta reteta,

Retete mancare romaneasca,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu