22.10.2019

Pizza cu de toate reteta

Retete Culinare Pizza De Casa Cu De Toate Reteta Simpla



Pizza cu de toate reteta,

O reteta de pizza cu de toate de care vor fi incantati chiar si cei mai pretentiosi contine mai multe ingrediente care vor da un plus de savoare si vor desavarsi gustul acestei pizza de casa. Ingredientele urmatoare sunt pentru o tava rotunda mare pentru cuptor electric cu diametrul de 40cm sau doua tavi mai mici. 

Ingrediente blat de pizza 
-300g faina (cat cuprinde) 
-½ cub mic drojdie 
-1 ceasca apa calduta 
-1 lingura ulei 
-½ lingurita zahar tos 
-½ lingurita sare 

Ingrediente umplutura pentru pizza 
-1 ceapa normala 
-1 ardei gras galben sau rosu 
-1 ardei iute mare 
-2 cabanosi 
-50-75g branza telemea usor sarata 
-2 rosii mari sau rosii chery 
-1 ou mare 
-1 ceasca sos de rosii de casa 
-½ lingurita oregano 
-½ lingurita piper macinat 

Topping pentru pizza 
-sos de rosii picant de casa 
-ketchup de casa 

Mod de preparare Pizza XXL 
-drojdia se pune faramitata cu putin zahar si o lingura de faina intr-o ceasca si se amesteca,
-se adauga treptat putina apa calduta si se amesteca bine compozitia pana cand se dizolva drojdia si faina si capata consistenta unei smantani groase, 
-se acopera ceasca cu un capac si se lasa maiaua la crescut timp de cinci minute, 
-dupa ce maiaua a crescut se toarna intr-un castron si se adauga apa calduta in care am dizolvat sarea, 
-se adauga putin ulei si se amesteca bine, apoi se incorporeaza treptat faina pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de maini, 
-se framanta putin aluatul dupa care se pune la crescut intr-un vas de sticla uns cu putin ulei si acoperit cu o folie alimentara, 
-se lasa aluatul sa creasca la loc calduros timp de 30 minute pana cand isi dubleaza volumul, 
-dupa ce aluatul a crescut se scoate din castron si se intinde direct in tava de cuptor unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt, 
-dupa ce am intins aluatul potrivit de subtire se inteapa cu furculita din loc in loc, 
-daca este aluat mai mult se poate rula putin la margini dand un aspect placut pizzei, 
-se unge aluatul cu sos de rosii pe toata suprafata, 
-ceapa se curata si se taie julien, ardeii se curata si se taie in doua si apoi se taie fasii subtiri, ardeiul iute se feliaza rondele subtiri, rosiile se curata de cotor si se taie rondele, sau daca sunt rosii chery se taie in doua, cabanosul se feliaza rondele subtiri, iar branza se rade pe razatoarea mare, 
-se aseaza alternativ peste blatul de pizza ceapa, cabanosul, ardeiul gras, ardeiul iute, iar la sfarsit rondelele de rosii, dupa care se pun condimentele dupa gust, 
-batem oul si il punem cu lingura pe toata suprafata, la sfarsit presaram branza rasa deasupra
-coacem pizza in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 30 minute, sau pana cand este gata si s-a rumenit frumos, 
-cand pizza s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se linisteasca, dupa care o taiem dupa preferinta, 
-punem peste bucatile de pizza sos de rosii de casa sau ketchup si o putem manca cat timp este fierbinte fiind deosebit de gustoasa, dar foarte buna este si rece. Alte retete de mancare din bucataria romaneasca, retete de pizza aici, retete de gustari aici sau de focaccia aici
Pizza de casa reteta,

Pizza de casa, o pizza gatita in stil italian foarte simplu si usor si acasa la noi in bucatarie, o pizza minunata, foarte buna si gustoasa cu multe ingrediente care te imbie cu aroma lor, cu un blat usor crocant si cu o multitudine de ingrediente gustoase si de calitate, cu topping de branza care se intinde frumos si un sos de rosii natural. 
O pizza completa, o pizza taraneasca cu mezeluri, legume si branza pe care o vei savura oricand cu placere, stropita de un pahar de vin bun sau o bere de calitate alaturi de cei dragi. Pofta Buna! 
Pizza taraneasca reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu