16.05.2019

Macaroane cu branza reteta

Retete Culinare Paste Cu Branza De Casa Reteta Simpla



Macaroane cu branza reteta,

Un fel de mancare gustos si rapid de preparat care poate fi servit atat ca o mancare consistenta, o gustare rapida dar si ca un desert delicios este urmatoarea reteta de paste cu branza sau macaroane cu branza. Acest preparat culinar din gastronomia romaneasca foarte caloric bogat in carbohidrati intalnit si gatit aproape in orice bucatarie este gata in doar zece minute, in bucataria internationala este servit ca paste cu crema de branza sau sos de branza. La noi in bucataria romaneasca nu este obiceiul de a se amesteca pastele fierte cu o crema de branza, dar pot spune ca reteta de macaroane cu branza traditionala asa cum o gatim noi taraneste este mult mai buna. 
Penne cu branza reteta,

Cum se face macaroane cu branza o reteta de mancare ca la mama acasa urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru patru portii. 

Ingrediente paste cu branza de casa 
-500g paste fainoase (macaroane, spaghete, penne, spirale, melci) 
-250g branza telemea putin sarata 
-3 linguri ulei sau unt de masa 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-2l apa pentru fiert pastele 
-zahar tos pentru servit pastele 

Mod de preparare macaroane cu branza de casa 
-tipul de paste fainoase alese se fierbe in apa suficienta cu putina sare conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cele mai bune si mai sanatoase sunt cele fierte un minut mai putin adica al dente, 
-cat timp apa pentru paste este pe foc la fiert se pregatesc celelalte ingrediente, branza se da pe razatoarea mare sau pur si simplu se piseaza cu o furculita sau intre degete mai grosier, iar intr-o tigaita se pune putin ulei care o sa se incinga la final, 
-mie imi plac pastele cu branza si cu ulei incins asa cum cum se prepara reteta de paste cu branza taranesti, au un alt fel de gust dar le poti face si cu unt daca uleiul nu este pe gustul tau, 
-cand apa fierbe se pun pastele si se amesteca, eu am ales sa gatesc penne cu branza, sunt cele mai gustoase si usor de preparat, 
-pastele se amesteca periodic iar cand timpul de fierbere a trecut se clatesc sub jet de apa calda si apoi se scurg bine de apa, 
-se pun inapoi pe foc si se adauga brânza rasa deasupra si se amesteca usor, se da focul mic de tot si se aprinde focul si se incinge uleiul din tigaita, 
-pastele impreuna cu branza rasa se amesteca pe foc timp de doua minute ca sa se pastreze calde dar fara sa se topeasca branza, apoi se stropesc cu ulei incins si se amesteca bine, se opreste focul si se lasa doua minute dupa care se amesteca din nou si se pun in farfurii, 
-in loc de ulei se poate pune unt dar mult mai bune sunt cele cu ulei, se servesc simple asa cum sunt sau pudrate cu zahar ca pe ceva de mancare dulce si bun. 

Macaroane cu brânză si zahar, o reteta de macaroane cu branza de casa cu amintiri placute inca din copilarie, o mancare sanatoasa, hranitoare si consistenta care-ti reda energia necesara pentru intreaga zi si de care ar trebui sa ne reamintim s-o gatim mai des. Alte retete traditionale, retete cu paste sau mancaruri cu paste aici, sau macaroane cu branza la cuptor aiciPofta Buna! 
Paste cu branza reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu