18.05.2019

Pulpe de curcan la cuptor reteta

Retete Culinare Friptura De Curcan La Cuptor Cu Bere Reteta Simpla De Casa Dobrogeana



Pulpe de curcan la cuptor reteta,

Cum se face friptura de curcan la cuptor urmareste reteta mea, eu o sa prepar o friptura din pulpe de curcan la cuptor in sos de bere, ca garnitura alaturi de friptură am ales cartofi noi prajiti si salata verde. Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru portii de friptura cu salata si cartofi prajiti, iar timpul de preparare este de aproximativ 90 minute. 
Pulpa de curcan cu salata si cartofi prajiti reteta,

Ingrediente friptura de curcan 
-2 pulpe de curcan (1,5 kg total) 
-250ml bere blonda 5% alcool 
-1 lingura ulei 
-½ lingurita sare, piper, cimbru, usturoi si boia 
-1 salata verde pentru salata 
-4 fire ceapa verde pentru salata 
-4 cartofi pentru prajit 
-200ml ulei pentru prajit cartofii 

Mod de preparare friptura de curcan cu bere 
-pulpele de curcan se parlesc la flacara aragazului si se spala bine sub jet de apa rece apoi se scurg bine de apa, 
-fiecare pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti de 2-3 ori cu un cutit bine ascutit, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat, usturoi granulat, boia de ardei dulce si cimbru macinat, 
-se asaza pulpele in tava si se lasa acoperite timp de 20 minute sa intre aromele in ele, apoi se toarna berea usor in tava si se da tava acoperita la cuptor pentru 60 minute la 200 grade, eu am folosit o tava yena cu capac, 
-dupa acest timp se descopera tava si se intoarce carnea, apoi se da la cuptor pentru inca 30 minute, iar cat timp sta la cuptor sa se rumeneasca se stropeste periodic cu sosul format in tava, 
-in acest timp se prajesc cartofii si se face salata de sezon din salata verde si ceapa verde, 
-cand friptura este gata si frumos rumenita se scoate carnea din tava si se portioneaza, se asaza in farfurii bucati de carne de curcan gatita la cuptor, se stropeste carnea cu sos de bere din tava, alaturi se pun carofi si salata, 
-un secret pentru salata verde dar si pentru salata de varza dulce, dupa ce salata este gata si a fost asezonata dupa gust cu putin ulei, sare si otet …se presara putin zahar tos deasupra inainte de servire si nu se mai amesteca. Pofta Buna! 
Friptura de curcan la cuptor reteta,

Cate ceva foarte pe scurt despre carnea de curcan. 
-o carne de culoare alba saraca in grasimi si bogata in proteine de calitate, aminoacizi naturali indispensabili dintr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, 
-o carne foarte gustoasa si sanatoasa simplu si usor de gatit in bucatarie, preparate din curcan cel mai des gatite: ciorba de curcan, friptura de curcan, gratar de curcan, curcan umplut, etc. 
-o carne usoara fiind recomandata in diete si nutritie, in alimentatie de la copii pana la batrani, gatita corect si consumata cu bun simt, 
-singura grasime se afla in piele, daca nu se consuma pielea se indeparteaza si grasimea din alimentatie, 
-in bucataria americana friptura din carne de curcan este unul dintre felurile principale de mancare servite la masa de Ziua Recunostintei, 
-in bucataria romaneasca carnea de curcan fiind mai usor de digerat a ajuns sa fie inclusa cu succes si in meniul pentru masa de Paste, Craciun si Anul Nou, rezultand multe feluri de mancare si preparate mai dietetice, ex: piftie de curcan, sarmalute de curcan, curcan la cuptor, carne de curcan la gratar, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete de fripturi si aici
Friptura de curcan reteta,

Un comentariu: