07.04.2019

Pizza de post cu legume si branza tofu reteta

Retete Culinare Pizza De Casa Cu Legume Reteta De Post Rapida



Pizza de post reteta,

Retete de pizza facute in casa. O reteta de pizza de post facuta in casa cu legume si branza tofu, o pizza foarte buna la gust si sanatoasa, gatita simplu si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de pizza, o pizza cu legume preparata rapid in perioadele de post sau pentru atunci cand dorim sa mancam o pizza fara carne. Reteta este foarte simpla, pentru o tava rotunda cu diametrul de 30cm avem nevoie de urmatoarele ingrediente. 
Pizza cu legume reteta,

Ingrediente blat de pizza 
-2 cani faina (500g) 
-1 cana apa (250ml) 
-1 cub de drojdie (25g) 
-1 lingura ulei 
-½ lingurita zahar 
-½ lingurita sare 

Ingrediente compozitie pizza de post 
-5 ciuperci champignon brune 
-1 ceapa 
-10 masline kalamata negre  
-50g branza tofu 
-1 ardei iute 
-1 lingura ulei 
-4 linguri ketchup 
-sare, piper macinat si busuioc dupa gust 

Mod de preparare pizza de casa 
In primul rand se prepara un ketchup de casa mult mai bun decat cel de cumparat, o reteta simpla de ketchup este aici. Cand acesta este gata se lasa la racit timp in care se prepara aluatul pentru blatul de pizza
Cum se face un blat de pizza moale si pufos urmareste reteta mea, se procedeaza identic ca la prepararea aluatului de scovergi iar modul de preparare este aici

Se pune intr-un castron drojdia si se framanta bine cu putin zahar pana cand este complet dizolvata, se adauga apa calduta, un praf de sare si putin ulei si se amesteca, apoi se incorporeaza treptat faina si apoi se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se lasa in castron acoperit cu un prosop timp de jumatate de ora sa creasca intr-un loc calduros. 
In acest timp se pregatesc legumele care se curata, se spala si se taie astfel, ceapa se taie rondele care apoi se desfac, ciupercile se taie felii, maslinele se taie pe jumatate indepartand samburii, branza tofu se taie cubulete, ardeiul iute se taie rondele. Se pregateste tava de cuptor rotunda care se unge cu putin ulei. 

Se rastoarna aluatul dospit pe blatul de lucru presarat cu putina faina si se mai framanta putin, apoi cu sucitorul se intinde intr-o foaie potrivit de groasa de marimea tavii de cuptor. Se asaza aluatul frumos in tava iar daca ramane surplus de coca pe margini atunci se strange invartindu-l spre interior. Se intinde pe toata suprafata blatului un strat subtire de ketchup apoi se asaza branza tofu apoi legumele. Se presara dupa gust putina sare, piper macinat si busuioc, se stropeste cu putin ulei si se da tava cu pizza la cuptor pentru 20-30 minute la 250 grade sau pana cand este gata, eu am folosit un cuptor electric.

Cand pizza este gata se portioneaza si se serveste calda cu ketchup de casa, dar fiind o mancare de post merge servita si rece ca o gustare sau ca un fel de mancare, blatul nu se intareste ca pizza cumparata de la pizzarie, ramane proaspat si pufos chiar si a doua zi, alte retete de post aici. Pofta Buna!  
Pizza de post cu legume si ketchup reteta,

Pizza de casa reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu