15.03.2019

Scovergi romanesti reteta

Retete Culinare Scovergi De Post Pufoase Reteta Traditionala Romaneasca



Scovergi reteta,

Scovergi de casa preparate de post, o gustare de patiserie si ceva bun de mancare care se prepara foarte simplu si usor si acasa in bucatarie, merg servite atat ca un desert cald sau rece, servite pudrate cu zahar sau unse cu gem, dulceata sau miere cat si unse cu o crema de usturoi, crema de branza, sau servite simple sunt grozave. 
Reteta de scovergi de post romanesti este o reteta rapida, sunt moi si gustoase, cum facem scovergi pufoase urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 12 scovergi
Scovergi de post reteta,

Ingrediente scovergi de post 
-300-350g faina (cat cuprinde) 
-½ cub drojdie (25g) 
-1 lingurita zahar 
-1 ceasca de apa calduta (150ml) 
-1 lingura ulei 
-¼ lingurita sare 
-250ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare scovergi reteta de casa 
-intr-un castron pregatim maiaua astfel, faramitam drojdia, adaugam zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina dupa care le amestecam si lasam sa creasca, 
-dupa ce maiaua a crescut adaugam apa calduta, sare, amestecam bine, ne ungem mainile cu ulei si incepem sa adaugam faina treptat, 
-incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de moale care nu se mai lipeste de blat, 
-punem aluatul in castron, il acoperim cu un prosop si il lasam sa cresca intr-un loc calduros timp de 30-45 minute pana cand acesta isi mareste volumul, 
-cand aluatul a crescut il rasturnam pe blatul presarat cu putina faina si il rulam sub forma de sul dupa care il taiem in bucati egale, depinde de marimea scovergilor mie mi-au iesit 12, 
-modelam fiecare bucata de aluat sub forma unei bile pe care apoi o intindem cu vergeaua putin pana devin turtite si au grosimea unui deget, 
-procedam asemanator cu restul de aluat si lasam scovergile sa mai creasca putin pe masa, timp in care vom pune ulei intr-o cratita la incins, 
-cand leiul s-a incins dam focul la moderat, luam o scovearga in maini, o scuturam de faina si o mai intindem putin cu degetele, dupa care o punem la prajit, 
-cand scovearga incepe sa se umfle frumos si sa se prajeasca, o intoarcem si pe cealalta parte, o mai lasam 1-2 minute pana cand se rumeneste usor, dar nu prea tare, atentie la foc sa nu fie prea tare, 
-scoatem scovearga si o asezam vertical intr-un castron in care am pus 2 servetele pentru a absoarbi surplusul de uleiul, 
-prajim si asezam la fel celelate scovergi, le servim imediat cat sunt calde simple sau pudrate cu zahar sau unse cu ce dorim, sunt foarte bune si reci, se pastreaza acoperite cu un prosop si raman proaspete si a doua zi. 

Scovergi pufoase, foarte bune si gustoase, moi si pufoase, cu un gust grozav, simplu, ieftin si rapid de preparat. Scovergile se mananca fierbinti, dar daca cumva ne-au mai ramas si dupa ce s-au racit sunt tot bune chiar si asa. Scovergile de post se pot manca simple sau unse cu gem sau dulceata facuta in casa, sau pudrate cu zahar tos sau pudra. Scovergile sunt un preparat traditional romanesc si au fost si sunt mereu un prilej de bucurie alaturi de cei dragi din familie. Alte retete de post aici sau retete de aluaturi si cocaturi si aici
Pofta Buna! 
Scovergi de casa reteta,

Scovergi pufoase reteta,

Scovergi traditionale romanesti reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu