10.11.2019

Covridog reteta

Retete Culinare Carnaciori In Foietaj Cu Susan Reteta De Casa Traditionala



Covridog reteta,

Un preparat din foietaj, foarte bun si apreciat datorita gustului si aspectului minunat, potrivit in diverse ocazii ca aperitiv sau ca gustare la o bere cu cei dragi este urmatoarea reteta de carnaciori in foietaj cu susan sau covridog cu foietaj. Cum se fac carnaciori in aluat urmareste reteta mea foarte simpla si rapida, pentru o tava rotunda medie de cuptor cu 18 carnaciori in aluat este nevoie de ingredientele de mai jos. 
Covridog aperitiv reteta,

Covridog cu foietaj reteta,

Ingrediente carnaciori in foietaj 
-400g aluat fraged (eu am folosit de la lidl) 
-6 carnaciori oltenesti sau cabanosi 
-1 ou 
-2 lingurite susan alb 

Mod de preparare carnaciori in foietaj cu susan 
-aluatul dezghetat se desface si se taie in fasii lungi de 1,5 cm grosime cu o rola zimtata de bucatarie, 
-carnaciorii se taie la capete ca sa ramana drepti, dupa care se portioneaza fiecare in trei bucati, 
-intr-un castronel se bate spuma oul, 
-se ia o fasie de aluat si se infasoara cu ea carnaciorul pana la capete, 
-daca se doreste se poate lasa putin carnacior la ambele capete ca sa se vada, 
-eu am facut ambele variante si amandoua au fost minunate, 
-dupa ce toti carnaciorii au fost infasurati in aluat se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ei, 
-cu o pensula se unge fiecare covridog cu ou batut si se presara deasupra cu seminte de susan, 
-se da tava cu carnaciori in aluat la cuptor la 200 grade celsius timp de 20-25 minute pana cand foietajul s-a rumenit usor si carnaciorii miros minunat. 
Carnaciori in aluat reteta,

Carnaciorii in foietaj cu susan se servesc imediat dupa ce s-au racit putin, dar se pot manca si reci fiind la fel de buni in ambele variante. Ii putem manca si cu o crema de branza cu marar, un sos tzatiki, kectchup, mustar si un vin bun rosu, sau o bere rece de calitate alaturi. 
Carnaciori in aluat cu susan, un preparat de patiserie delicat, simplu si apetisant de gatit si la noi in bucatarie care te imbie cu mirosul, cu aspectul lor dar mai ales cu un gust excelent. Alte retete de mancare, alte retete cu carnaciori aici, retete de aperitive aici, retete cu foietaj aici, sau alta reteta de covridog aici, pofta buna! 
Covridog de casa reteta,

Carnaciori in foietaj cu susan reteta,

Carnaciori in foietaj reteta,

09.11.2019

Frigarui de pui reteta

Retete Culinare Frigarui De Pui Cu Legume La Gratar Sau Grill Reteta De Casa Traditionala



Frigarui de pui reteta,

Frigaruile de pui sunt foarte bune, fragede si gustoase, se fac foarte simplu si usor si sunt gata in timp scurt. Urmatoarea reteta de frigarui de pui se face din piept de pui, rosii, ardei si ceapa, dar se poate face si din pulpe de pui dezosate fiind la fel de delicioase. Urmareste reteta mea pentru niste frigarui de pui cu legume reusite, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru opt frigărui medii. 
Frigarui reteta,

Ingrediente frigarui de pui la gratar 
-2 piepti de pui dezosati si fara piele (de la 2 pui de 1,5 kg fiecare) 
-2 cepe micute 
-2 ardei grasi galbeni 
-8 rosii chery 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita piper negru macinat 
-½ lingurita cimbru macinat 
-1 lingura ulei de masline 
Frigarui retete,

Mod de preparare frigarui de pui la grill 
-pieptul de pui se taie cuburi cam de 2,5 cm, 
-ceapa se curata de coaja, se taie in doua bucati si apoi se desface in foi, 
-ardeii se spala si se curata de cotor dupa care se taie in doua, apoi se taie in bucati de dimensiunea carnii, 
-rosiile chery se spala si se lasa intregi, 
-se iau betele pentru frigarui si se uda cu apa rece pentru a nu lua foc in timpul frigerii frigaruilor la grătar, 
-se ia un bat de frigaruie si se infige o bucata de ceapa, o bucata de carne, o bucata de ardei galben, o bucata de carne, o rosie chery, o bucata de carne si se continua asa pana cand se umple toata frigaruia, 
-se procedeaza asemanator cu restul frigaruilor, 
-dupa ce frigaruile sunt umplute se stropesc si se maseaza peste tot cu ulei de masline, apoi se asezoneaza pe ambele parti dupa gust cu sare, piper si cimbru, 
-se incinge bine gratarul si se asaza frigaruile, intorcandu-le sa se rumeneasca frumos pe toate partile, 
-la fel de bine se pot frige si pe grill in bucatarie, 
-cand s-au rumenit frumos se scot pe un platou incalzit si se acopera cu staniol timp de cinci minute sa se aseze sucurile din carne si sa se pastreze calde, 
-frigaruile nu se usuca pe gratar, carnea trebuie sa ramana suculenta in interior si rumenita la exterior, la fel si legumele. 
Frigarui reteta,

Frigarui de pui cu legume reteta,

Frigaruile de pui se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi si niste castraveti murati sau gogosari in otet, bineinteles stropite de un vin bun, rosu. Frigarui de pui, un preparat potrivit pentru Ziua Sf. Mihail si Gavril, sau pentru atunci cand este pofta de gratar sau de o mancare sanatoasa. 
Alte retete de mancare, alte retete de frigarui aici, retete pentru gratar aici, retete cu pui aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Frigarui de pui cu cartofi prajiti reteta,

Frigarui de pui la gratar reteta,

Gratar de pui reteta,