12.11.2019

Cordon bleu de porc reteta

Retete Culinare Rulouri De Porc Umplute Cu Ardei Si Cascaval Reteta Cordon Bleu De Casa Traditional



Cordon bleu de porc reteta,

O reteta deosebita servita in special ca aperitiv cald sau rece, ca o gustare simpla ori sandwich, este urmatoarea reteta de cordon bleu in cazul de fata cordon bleu de porc sau snitel vienez de porc ori rulada de porc pane. Cum se face un cordon bleu vienez reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 12 snitele cordon bleu de casa. 
Cordon bleu cu cartofi prajiti reteta,

Cordon bleu reteta,

Ingrediente cordon bleu cu carne de porc 
-12 felii cotlet de porc fara os 
-12 feliute cascaval 
-2 ardei grasi galbeni (12 bastonase) 
-2 oua 
-2 linguri faina 
-4 linguri pesmet 
-1 lingurita sare 
-1 lingurita piper macinat 
-24 scobitori pentru prins rulourile 
-300ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare cordon bleu din cotlet de porc
-feliile de cotlet de porc fara os se bat bine cu ciocanul pentru carne intre 2 folii alimentare pana cand devin foarte subtiri ca la snitele
-se condimenteza fiecare bucata de carne pe ambele parti cu sare si piper macinat, 
-cascavalul se cumpara felii sau se feliaza subtire cam de 1/3 sau 1/2 din dimensiunea carnii, 
-ardeii se spala, se curata de cotor, se taie in jumatate si apoi se portioneaza in 12 bastonase de dimensiune egala, 
-intr-un castronel se bat bine ouala, 
-faina si pesmetul se pun in 2 farfurii adanci, 
-se ia o bucata de cotlet, se asaza pe marginea cea mai lata o felie de cascaval si una de ardei, dupa care se ruleaza strans astfel incat sa nu ramana cascavalul afara, 
-la sfarsit se prind marginile cu scobitori ca sa nu se desfaca in timpul prajirii si sa nu curga cascavalul cand se topeste, 
-se procedeaza asemanator cu toate bucatile de carne iar la final vor rezulta 12 cordon-bleu
-se pune uleiul la incins intr-o tigaie, 
-se ia un rulou de carne si se da prin faina, apoi prin ou batut, iar la sfarsit prin pesmet pana cand e acoperit complet, dupa care se pune la prajit in tigaie, 
- se intoarce sa se prajeasca pe ambele parti, iar cand este usor rumenit se scoate pe un platou si se procedeaza asemanator cu toate rulourile. 
Dar incearca si cordon bleu de pui aici, sau covridog aici
Rulouri de porc umplute reteta,

Cordon bleu, un preparat culinar gustos si aspectuos, o friptura de porc servita ca schnitzel cu cartofi prajiti si castraveti murati sau cu orice altceva ne place, merge servit si cu piure de cartofi, salata de varza proaspata, gogosari murati, etc. Alte retete traditionale de mancare, retete de snitele aici, retete cu porc aici, retete de fripturi aici, pofta buna! 
Rulada de porc pane cu cartofi prajiti reteta,

Snitel vienez reteta,

11.11.2019

Tiramisu la pahar reteta

Retete Culinare Tiramisu La Pahar Cu Piscoturi Si Mascarpone Reteta Originala De Casa



Tiramisu la pahar reteta,

Un desert rapid gata in doar zece minute este urmatoarea reteta de tiramisu la pahar. Nu rata aceasta reteta simpla si usoara daca vrei ceva bun, dulce, aromat, racoros si gustos, iar daca ai musafiri neanuntati acest desert la pahar minunat iti este de ajutor. Dar poti sa-i surprinzi placut si pe cei mici, pentru un tiramisu la pahar pentru copii se inlocuieste foarte simplu cafeaua cu cacao cu lapte sau nesquik, iar alcoolul din rom cu esenta de rom. 

Cum se face un tiramisu la pahar reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru pahare de 200ml cu tiramisu de casa
Tiramisu reteta,

Tiramisu reteta,

Ingrediente tiramisu italian la pahar 
-4 pahare de 200ml sau 250ml 
-10 piscoturi de sampanie (savoiardi) 
-250g mascarpone (80% grasime) 
-200ml smantana pentru frisca 
-2 oua de casa 
-4 linguri zahar tos (dupa gust) 
-200ml cafea concentrata sau espresso 
-un praf de sare 
-2 linguri rom sau esenta de rom 
-2 pliculete zahar vanilat 
-1 pliculet nes 
-2 linguri cacao sau nesquik 
-fulgi de ciocolata pentru ornat 
Tiramisu desert reteta,

Mod de preparare tiramisu la pahar de casa 
-ouale, smantana si mascarpone trebuie sa fie reci de la frigider, se pun la frigider cu o zi inainte de prepararea tiramisului, 
-in primul rand se face o cafea concentrata dintr-o cana de apa si doua linguri de cafea, se raceste si se strecoara indepartand zatul, apoi in cafea se adauga pliculetul de nes si doua linguri de rom alcool, 
-se bate smantana de frisca care trebuie sa fie rece ca sa reuseasca, se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistenta, apoi se pastreaza la rece pana la intrebuintare, 
-piscoturile se desfac din punga si se rup in 3-4 bucati, 
-cand cafeaua s-a racit se incepe prepararea cremei pentru tiramisu
-se separa ouale, albusurile se pun intr-un castron, iar galbenusurile in alt castron, 
-se pune cate un praf de sare in ambele castroane si se incepe sa se mixeze albusurile pana se fac spuma si nu mai cad din castron, se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se continua mixarea pana cand zaharul este topit si se obtine o bezea consistenta, 
-se pastreaza la rece bezeaua si se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar tos si zaharul vanilat pana cand zaharul este dizolvat complet iar compozitia se albesteste si se obtine o crema de galbenusuri, 
-in crema de galbenusuri se incorporeaza branza mascarpone amestecad usor, apoi treptat frisca si bezeaua, 
-dupa ce crema mascarpone este gata se incepe montarea prajiturii, crema mascarpone se poate pune in pahare cu ajutorul unui poș sau se pune foarte simplu si cu lingura, 
-se pune cafeaua intr-un castronel sau intr-un vas putin larg si se inmoaie pe rand bucatile de piscoturi cate doua secunde fiecare, apoi se asaza in fiecare pahar cate 3-4 bucati, 
-in comparatie cu prajitura tiramisu clasica aici la reteta de tiramisu la pahar piscoturile se inmoaie mai bine in cafea, 
-se pune cate 2-3 linguri de crema mascarpone si se pudreaza cu cacao, apoi se repeta operatiunea punand iar piscoturi si crema de mascarpone, 
-deasupra se pudreaza cu cacao sau nesquik si se orneaza cu bucati de ciocolata, 
-tiramisu la pahar daca trebuie servit imediat se baga la congelator timp de 5-10 minute, iar daca nu este graba atunci se pastreaza la rece in frigider timp de 2-3 ore cand devine super bun. Alte retete de mancare, retete de tiramisu aici, retete de prajituri si deserturi aici, pofta buna! 
Tiramisu cu piscoturi reteta,

Tiramisu la pahar cu piscoturi reteta,

Tiramisu la pahar simplu reteta,

Tiramisu recipe,