Retete Culinare Peste Pastrav Prajit La Tigaie Cu Legume Reteta De Casa Pescareasca
Rețete cu păstrăv, reteta pastrav prajit gatit rapid la tigaie cu legume, rosii cherry, ciuperci champignon, ardei capia, ceapa verde, usturoi si patrunjel, in sos de vin alb cu lamaie, retete culinare mancare de peste pescareasca de casa.
Ingrediente peste prajit cu legume
-2 pastravi proaspeti-200ml ulei pentru prajit
-200ml vin alb demisec
-10 rosii cherry
-10 ciuperci champignon mici
-5 catei de usturoi
-4 fire ceapa verde
-4 linguri faina
-1 crenguta patrunjel verde
-1 lamaie
-1 ardei capia rosu
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
Mod de preparare pastrav prajit cu legume
Ingredientele sunt pentru doua portii de pește cu legume, pestii daca nu incap in tigaie se pot prepara fara capete sau se taie pe jumatate, cum se face un peste prajit cu legume in sos de vin super bun, reteta video este aici, o idee simpla de a gati pastravul este urmatoarea:-pastravii proaspeti se curata de solzi, intestine si branhii, apoi se spala bine cu apa rece,
-se scurg bine apoi se condimenteaza atat la exterior cat si la interior cu un amestec de: sare, piper, boia si cimbru,
-se pastreaza la rece 10-20 minute cat timp se pregatesc legumele,
-ceapa verde se curata si se taie bucati mari,
-ardeiul capia se curata de cotor si seminte si se taie felii,
-rosiile cherry si ciupercile proaspete si mici ca marime se spala cu apa rece si se lasa intregi,
-patrunjelul se taie marunt, usturoiul se curata si se lasa intreg,
-faina se pune intr-o farfurie intinsa, iar uleiul se pune intr-o tigaie mare,
-se scot pastravii din frigider si se trec prin faina, se pudreaza bine la exterior pana cand sunt bine acoperiti de faina,
-se prajesc pastravii in ulei incins 3-5 minute pe o parte apoi se intorc si pe cealalta parte,
-cand sunt prajiti si usor rumeniti se reduce temperatura si se scoate tot uleiul lasand doar 4-5 linguri in tigaie,
-se pun legumele printre pastravi, felii de ardei capia, rosii cherii intregi, ciuperci intregi, ceapa verde si catei de usturoi intregi,
-dupa 1-2 minute se adauga un pahar de vin alb demisec si se continua prajirea,
-pestii nu se mai intorc, dar legumele se intorc periodic pe toate partile,
-cand legumele sunt patrunse se adauga zeama de lamaie peste fiecare peste, se presara deasupra patrunjel proaspat tocat marunt si se opreste focul,
-preparatul de peste cu legume se serveste imediat, se asaza pe farfurii cate un pastrav prajit, alaturi se pun legume din fiecare si mult sos, se orneaza cu verdeata si se serveste cu paine proaspata sau mamaliga si un pahar de vin de calitate.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu pastrav aici, retete de peste si preparate din peste aici, pofta buna!