06.10.2020

Tocanita de ceapa cu pui afumat reteta

Retete Culinare Tocanita De Ceapa Cu Carne De Pui Afumata Reteta De Casa Traditionala


Tocanita de ceapa cu pui afumat reteta,

O mancare gatita din bucataria romaneasca foarte indragita de iubitorii mancarurilor cu sos este tocanita de ceapa, un preparat culinar gustos care merge gatit atat simpla dar si cu orice fel de carne. Deoarece cea mai buna si mai des intalnita tocanita este tocanita de pui, va propun o reteta de tocanita cu pui afumat care este si mai buna. Cum se face tocanita de ceapa cu afumatura urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de tocăniță.
Tocanita traditionala reteta,

Tocanita de ceapa cu pulpe de pui afumate reteta,

Ingrediente tocanita de ceapa cu pui afumat
-2 pulpe de pui afumate mari
-1kg ceapa
-50ml ulei
-3 linguri bulion
-2 lingurite faina
-500ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita zahar
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita marar uscat
-1 frunza de dafin
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurta piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
Pulpe de pui afumate reteta,

Mod de preparare tocanita de ceapa cu pulpe de pui afumate
-pulpele de pui afumate se taie pe jumatate,
-ceapa se curata si se taie fideluta,
-faina se amesteca intr-o ceasca cu putina apa pana devine pasta,
-cea mai buna tocanita se face la ceaun,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se caleste la inceput ceapa pana devine sticloasa,
Ceapa calita reteta,

-se adauga apoi o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca,
-dupa doua minute se pune carnea de pui si se amesteca periodic timp de cinci minute,
Ceapa cu pui afumat la ceaun reteta,

-se adauga pasta de tomate si condimente dupa gust, eu am pus dafin, boia dulce, piper boabe si macinat, cimbru, patrunjel si obligatoriu marar,
Tocanita de ceapa cu pui preparare reteta,

Tocanita de casa preparare reteta,

-se adauga putina faina dizolvata in apa si se amesteca rapid, apoi se completeaza cu apa,
-se mai pune putin bulion daca mai trebuie si se continua fierberea aproximativ 15-20 minute pana se formeaza un sos consistent si tare gustos,
Tocanita de ceapa cu carne de pui reteta,

-carnea de pui afumata fiind un mezel nu trebuie prea mult fiarta, cand tocana este gata se gusta si se mai potriveste gustul de sare si se opreste focul,
-tocanita de ceapa cu afumatura se serveste calda, dar foarte buna este si rece, cu paine proaspata sau traditional cu mamaliguta.
Alte retete traditionale romanesti, retete de tocanite si tocane aici, mancaruri cu carne aici, retete cu pui si preparate din pui aici, retete mamaliga de casa aici, pofta buna!
Tocanita de pui reteta,

Tocanita de ceapa reteta,

Tocanita reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu