24.10.2020

Hrean la borcan reteta

Retete Culinare Hrean Ras In Otet La Borcan Pentru Iarna Reteta De Casa


Hrean la borcan reteta,

Cum se prepara hreanul si la ce se foloseste, consumat imediat sau pastrat pentru iarna, pus in borcanele mici deoarece odata desfacut trebuie mancat ca-si pierde treptat din proprietati, foarte sanatos si tare gustos, o reteta traditionala de toamna servita cu salata de sfecla rosie coapta sau fiarta, diverse fripturi, piftii, legume, supe, ciorbe, rasol fiert, smantana, sau cu orice ne place deoarece este placut aromat si picant. Cum se face hreanul ras in otet urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru un borcan mic de 200ml cu hrean in otet.
Sos de hrean reteta,

Ingrediente hrean la borcan
-1 radacina de hrean potrivita (100g)
-1 lingurita zahar tos
-1 varf de cutit cu sare
-1 ½ lingura otet
-100ml apa (cat cuprinde)

Mod de preparare hrean la borcan pentru iarna
Hreanul este o leguma folosita si ca planta medicinala, are frunze mari si o radacina carnoasa de culoare alb galbuie, cu aroma si gust picant, folosita cel mai des in gastronomie la condimentarea mancarurilor dar si la pregatirea muraturilor. Cu nenumarate proprietati benefice pentru sanatate hreanul este folosit in popor in special pentru prevenirea racelii si gripei, dar si in alte boli ale aparatului respirator, digestiv si cardiovascular. Cum se procedeaza:
-hreanul trebuie sa fie proaspat si sa miroasa, sa te usture nasul si ochii cand il cureti de coaja,
-la preparare se foloseste o incapere bine aerisita, sau se curata in aer liber,
-se spala intai radacina de hrean, dupa care se pune intr-un borcan cu apa rece, avand grija sa fie acoperita complet,
-hreanul se tine in apa timp de 30-45 minute pentru a se intari cat mai tare si a ne fi de ajutor atunci cand il vom rade,
-se scoate hreanul din apa si se curata cu un cutit de coaja, dupa care se rade pe razatoarea mica,
-se pune hreanul ras in borcan, se adauga zaharul, sarea, otetul si se completeaza cu apa pana se umple borcanul,
-se inchide borcanul imediat cu capac, dupa care se agita bine borcanul pana cand se dizolva zaharul si sarea complet si se amesteca impreuna toate ingredientele,
-se pastreaza borcanul cu hrean ras in otet la frigider si acesta va tine foarte bine o perioada indelungata de timp,
-de cate ori se goleste din borcan se mai poate completa dupa gust cu putin otet.
Hrean in otet reteta,

Hrean in otet sau sos de hrean, un preparat culinar delicios, foarte simplu, rapid si usor de preparat, care se poate manca cu carne fiarta in special rasol, peste, piftie, sau cu legume fierte, adaugat in supa, ciorba de burta, ciorba radauteana, sau orice zeama de casa, sau peste salata de sfecla rosie. Hreanul in orice combinatie de mancare va fi spectaculos si iti va da un plus de energie si vigoare, trezindu-te parca din amorteala, trezindu-te la viata! 
Alte retete traditionale romanesti pentru iarna, retete sosuri si dressinguri aici, retete conserve si muraturi aici, retete compoturi gemuri si dulceturi aici, pofta buna!
Hrean la borcan pentru iarna reteta,

Hrean ras in otet reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu