10.11.2019

Covridog reteta

Retete Culinare Carnaciori In Foietaj Cu Susan Reteta De Casa Traditionala



Covridog reteta,

Un preparat din foietaj, foarte bun si apreciat datorita gustului si aspectului minunat, potrivit in diverse ocazii ca aperitiv sau ca gustare la o bere cu cei dragi este urmatoarea reteta de carnaciori in foietaj cu susan sau covridog cu foietaj. Cum se fac carnaciori in aluat urmareste reteta mea foarte simpla si rapida, pentru o tava rotunda medie de cuptor cu 18 carnaciori in aluat este nevoie de ingredientele de mai jos. 
Covridog aperitiv reteta,

Covridog cu foietaj reteta,

Ingrediente carnaciori in foietaj 
-400g aluat fraged (eu am folosit de la lidl) 
-6 carnaciori oltenesti sau cabanosi 
-1 ou 
-2 lingurite susan alb 

Mod de preparare carnaciori in foietaj cu susan 
-aluatul dezghetat se desface si se taie in fasii lungi de 1,5 cm grosime cu o rola zimtata de bucatarie, 
-carnaciorii se taie la capete ca sa ramana drepti, dupa care se portioneaza fiecare in trei bucati, 
-intr-un castronel se bate spuma oul, 
-se ia o fasie de aluat si se infasoara cu ea carnaciorul pana la capete, 
-daca se doreste se poate lasa putin carnacior la ambele capete ca sa se vada, 
-eu am facut ambele variante si amandoua au fost minunate, 
-dupa ce toti carnaciorii au fost infasurati in aluat se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ei, 
-cu o pensula se unge fiecare covridog cu ou batut si se presara deasupra cu seminte de susan, 
-se da tava cu carnaciori in aluat la cuptor la 200 grade celsius timp de 20-25 minute pana cand foietajul s-a rumenit usor si carnaciorii miros minunat. 
Carnaciori in aluat reteta,

Carnaciorii in foietaj cu susan se servesc imediat dupa ce s-au racit putin, dar se pot manca si reci fiind la fel de buni in ambele variante. Ii putem manca si cu o crema de branza cu marar, un sos tzatiki, kectchup, mustar si un vin bun rosu, sau o bere rece de calitate alaturi. 
Carnaciori in aluat cu susan, un preparat de patiserie delicat, simplu si apetisant de gatit si la noi in bucatarie care te imbie cu mirosul, cu aspectul lor dar mai ales cu un gust excelent. Alte retete de mancare, alte retete cu carnaciori aici, retete de aperitive aici, retete cu foietaj aici, sau alta reteta de covridog aici, pofta buna! 
Covridog de casa reteta,

Carnaciori in foietaj cu susan reteta,

Carnaciori in foietaj reteta,

2 comentarii:

  1. eu fac acasta reteta cu aluatul taiat in dreptunghiuri si lipite bine pe margini...nu-mi place sa se desprinda coca de pe carnacior , asa cum se intampla la aluatul taiat in fasii....de asemeni inainte sa pun carnaciorul ung aluatul cu un sos de rosii , mustar si condimente sau oun o jumatate de felie de branza topita si invelesc carnaciorul cu aluat...restul fac la fel ca mai sus...sunt foarte buni...e lelipsita aceasta reteta de la orice masa de tineri....nu ramane nimic....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sugestii, interesanta ungerea aluatului cu suc de rosii sau mustar, cat despre taierea aluatului eu raman la cea fasii, este mai aspectos si cat de cat mai dietetic deaoarece toata grasimea curge in tava ...la cel taiat plicuri aproape toata grasimea ramane in aluat, dar merita incercat!

      Ștergere