16.06.2019

Prajitura cu visine reteta

Retete Culinare Prajitura Cu Visine Simpla Si Pufoasa De Casa Reteta Deserturi Si Prajituri Traditionale Dobrogene



Prajitura cu visine reteta,

Prima prajitura cu fructe proaspete pe care eu o prepar in fiecare an este prajitura cu visine, iar pentru reusita gustului eu aleg intotdeauna niste vișine coapte dar mai acrisoare din care prajitura iese cea mai buna, rezultatul final fiind un adevarat deliciu culinar. 

Sunt doua modalitati de a prepara aceasta prajitură minunata, una cu un blat de pandispan pufos din care dupa parerea mea prajitura iese cea mai buna, iar a doua cu un blat de chec. Dar eu recomand urmatoarea reteta de prajitură cu vișine, o combinatie intre cele doua variante care este cea mai reusita si o gatesc cu succes in fiecare an. 
Prajitura cu visine pufoasa reteta,

Prajitura cu visine este o prajitura de casa ieftina si foarte simpla de gatit si acasa in bucatarie, iar in gastronomia noastra romaneasca aceasta prajitura deosebita a fost inbunatatita, ea se mai poate face dupa gust si preferinta cu blat de pandispan de vanilie, pandispan de cacao (prajitura cu visine si ciocolata), cu pandispan si bezea (prajitura cu visine si bezea), etc. 

In afara de visine aceasta prajiturica se mai poate face si cu alt fel de fructe dar dupa cum am mai spus fructele cele mai bune sunt cele mai acrisoare si mai aromate. Se pot folosi fructe proaspete, uscate, confiate sau din compot (caise, piersici, struguri, mere, pere, prune, zmeura, mure, capsuni, cirese si bineinteles visine proaspete sau congelate dar chiar si visine din visinata (prajitura cu visine din visinata). 

Acest desert gustos si aromat se serveste pudrat cu fulgi de nuca de cocos sau zahar pudra vanilat alaturi de fructe proaspete, o cana cu lapte, iaurt sau cafea, dar si servita cu inghetata este un desert minunat si tare racoros. 
Prajitura cu fructe reteta,

Prajitura cu visine congelate sau prajitura cu visine proaspete, o reteta de prajitura de casa de nerefuzat, se prepara simplu si rapid si merge servita atat la inceputul verii atunci cand este sezonul visinelor dar si in alt anotimp preparata cu visine congelate. Prajitura de visine are un gust sublim, se combina perfect gustul si textura blatului dulce si pufos cu gustul visinelor aromat si acrisor. 

Daca ai pofta de deserturi si prajituri rapide atunci nu rata aceasta prajitura rapida, mai ales ca pietele sunt pline in acest moment cu visine romanesti dar si cu cirese, este timpul pentru o cura cu visine atat proaspete cat si gatite. Prajitura este gata in maxim 40 minute iar din urmatoarele ingrediente eu am facut o prajitura uriasa intr-o tava mare rotunda de cuptor cu diametrul de 40cm. 

Ingrediente prajitura cu visine pufoasa 
-1 kg visine proaspete sau congelate 
-4 oua 
-3 cani faina (750g) 
-2 cani zahar tos (500g)  
-1 cana lapte (250ml) 
-80% cana ulei (200ml) 
-1 pliculet praf de copt 
-1 praf de sare 

Mod de preparare prajitura cu visine de casa
-visinele se spala, se curata de codite si de samburi si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama, zeama rezultata se bea imediat fiind foarte buna si sanatoasa, 
-cat timp visinele sunt la scurs se prepara blatul pentru prajitura de visine astfel: 
-intr-un castron mare se pun ouale, sarea si zaharul si se mixeaza bine pana cand zaharul este complet dizolvat, 
-se adauga deasupra uleiul si apoi laptele rece continuand sa mixam bine, 
-separat se amesteca faina impreuna cu praful de copt, 
-se incorporeaza faina treptat in compozitia pregatita anterior si se mixeaza pana cand compozitia este omogena si face basicute, 
-se pregateste tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, 
-peste visine se presara o lingura de faina dupa care se amestecam bine, pentru ca atunci cand vom aseza visinele in tava in aluat acestea sa nu se lase la fundul tavii, 
-se toarna compozitia prajiturii in tava si se asaza deasupra visinele, 
-cand tava este gata o coacem in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 40 minute pana cand a crescut frumos si s-a rumenit usor, 
-prajitura nu se rumeneste prea tare ca se usuca si iese mai tare in loc sa fie pufoasa, se coace la minim, 
-se incearca prajitura de visine cu o scobitoare si daca nu mai ramane aluat pe ea inseamna ca este gata, 
-se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia dupa preferinta in bucati patrate sau romburi si de a o pudra cu zahar pudra. 
Prajitura de casa reteta,

Prajitura cu visine de casa reteta,

Prajitura cu visine, proaspata si aromata, dulce, frageda si pufoasa cu visine bune si acrisoare, desertul nostru preferat de vara, desertul copilariei noastre. Prajitura de visine, o reteta de cofetarie si patiserie foarte proaspata si revigoranta pentru zilele caniculare. 
Alte retete traditionale, retete de prajituri si deserturi de casa aici, sau retete de prajitura cu visine aici. Pofta Buna! 
Prajitura visine reteta,

Prajitura de visine reteta,

Prajitura visine desert reteta,

Un comentariu: