10.10.2020

Orez cu lapte reteta

Retete Culinare Orez Cu Lapte Cremos Cu Scortisoara Reteta De Casa Traditionala


Orez cu lapte reteta,

Cea mai simpla si mai reusita reteta de orez cu lapte, un desert dulce si aromat foarte simplu de realizat gatit din orez fiert in lapte plus arome preferate, se serveste cald dar si rece fiind foarte bun si racoros ornat cu scortisoara, dar si foarte sanatos adaugat cu succes in alimentatia copiilor. Merge servit ca o gustare intre mese, la mic dejun dimineata sau seara, ca o mancare principala, sau in orice moment al zilei atunci cand iti doresti sa mananci ceva bun facut de casa fara conservanti si E-uri. Cum se face un orez cu lapte reusit urmareste reteta mea, ingredientele sunt cantarite la fix deci garantez pentru reusita retetei.
Orez cu lapte si scortisoara reteta,

Ingrediente orez cu lapte de casa
-1,3l lapte de vaca proaspat
-200g orez cu bobul mare Risotto
-100g zahar tos (4 linguri cu varf)
-1 pliculet zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-¼ lingurita sare grunjoasa
-scortisoara macinata pentru ornat
-cirese si capsuni pentru servit
Cirese si capsuni reteta,

Mod de preparare orez cu lapte cremos
-in primul rand se pune laptele proaspat la fiert,
-eu daca am lapte gras procurat de la tarani il diluez cu putina apa pentru orezul cu lapte, nu stiu de ce dar iese mai bun, dar bineinteles se poate pune si nediluat,
-deci am pus intai intr-o cratita cu fundul gros 400ml apa plata sau filtrata, apoi am completat cu 900ml lapte gras de vaca si un sfert de lingurita de sare,
-daca laptele este procurat din supermarket se pune asa cum este fara alt adaos de apa,
-calitatea laptelui si a orezului au un rol important in reusita orezului cu lape, eu fac orez cu lapte numai cu lapte de tara,
-orez am ales de la Kaufland, orez Scotti bob cu bob mare ideal pentru risotto si pilaf, are o consistenta cremoasa si merge perfect fiert in lapte,
-se cantareste zaharul si orezul, iar coaja de la o lamaie se da pe razatoarea mica,
-cand laptele a inceput sa fiarba se adauga cantitatea de orez, se amesteca si se lasa sa fiarba timp de 15 minute la foc mic acoperit partial cu capac ca sa nu scada prea mult,
-dupa acest timp se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si se amesteca usor continuu timp de un minut, apoi se continua fierberea inca cinci minute,
Orez cu lapte de casa reteta,

Orez cu lapte cremos reteta,

-se opreste focul si se potriveste gustul de zahar daca mai este nevoie si consistenta orezului adaugand putin lapte daca se doreste orezul cu lapte mai zemos si mai dulce decat imi place mie,
-se lasa acoperit timp de zece minute apoi se poate servi cald sau rece ornat cu scortisoara macinata, diverse fructe, sos de ciocolata, dulceata de casa sau orice topping preferat, alte retete de deserturi si dulciuri de casa si aici, pofta buna!
Orez cu lapte traditional reteta,

Orez cu lapte si scortisoara reteta,

Orez cu lapte desert reteta,

Orez cu lapte bebe reteta,

08.10.2020

Cheesecake reteta

Retete Culinare Cheesecake New York Reteta De Casa Clasica Traditionala


Cheesecake reteta,

Un desert dulce pe baza de crema de branza, smantana, oua si zahar, este cheesecake gatit la cuptor in stil New York, merge ornat si servit alaturi de fructe, frisca, dulceata, ciocolata, nuci, inghetata, sau alte toppinguri preferate, sub forma de prajitura sau tort, dar in bucataria americana se poate numi foarte bine si prajitura cu branza, tarta cu branza sau placinta cu branza
Se prepara foarte simplu si usor si nu exista riscul sa nu reuseasca acest desert american. Cum se face cheesecake urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru o forma de 24cm pentru un cheesecake reteta cu coacere.
Cheesecake New York reteta,

Cheesecake reteta cu coacere retete,

Ingrediente cheesecake cu branza oua si smantana
-1kg branza dulce de vaci grasa
-250g smantana
-250g zahar tos
-4 oua mari
-3 linguri faina
-2 pliculete zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-un praf de sare
-1 lingurita zeama de lamaie
-1 lingurita de unt pentru uns forma

Ingrediente blat cheesecake
-300g biscuiti digestivi cu scortisoara
-100g unt
-50g zahar tos

Mod de preparare Cheesecake New York
-reteta de cheesecake este foarte simpla, daca se respecta pas cu pas reuseste garantat,
-in primul rand se face un blat de tort din biscuiti digestivi zdrobiti, amestecati cu unt topit si putin zahar,
-se faramiteaza biscuitii fin cu ajutorul unui robot de bucatarie,
Biscuiti digestivi cu scortisoara reteta,

-untul se pune putin pe aragaz pana devine lichid,
-se amesteca bine biscuitii faramitati cu untul topit si cantitatea de zahar,
Biscuiti zrobiti fin reteta,

-se pune continutul intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu unt pana sus,
-se preseaza bine biscuitii pe fundul tavii si 2-3 cm pe pereti, apoi se pune forma alaturi,
Blat tort cheesecake reteta,

-se porneste cuptorul la 180 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-acum se face rapid compozitia prajiturii, se mixeaza branza de vaci cu cantitatea de zahar tos si un praf de sare la viteza mica,
-eu am folosit de la Lidl branza de vaci Pilos pentru prajituri, clatite si galuste umplute, este foate buna,
-in compozitia fina si cremoasa de branza se incorporeaza smantana si apoi treptat ouale unul cate unul,
Branza de vaci cu oua reteta,

-se pune zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, o lingurita de zeama de lamaie si la final se incorporeaza usor faina,
Compozitie cheesecake preparare reteta,

Compozitie cheesecake reteta,

-se toarna compozitia cheesecake in forma de tort peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos deasupra,
Cheesecake preparare reteta,

-se da la cuptor pentru 15 minute la 180 grade celsius apoi se reduce temperatura la 120 grade celsius pentru 60 minute,
-dupa acest timp se opreste focul si se lasa in cuptor cu usa putin deschisa sa se raceasca usor in voie,
Cheesecake copt reteta,

-racirea trebuie sa fie lenta, cand este rece se pastreaza la frigider timp de 5-6 ore bune sau pana a doua zi cand se desfac usor peretii detasabili,
Placinta cu branza reteta,

-se orneaza deasupra cu fructe de padure sau orice topping preferat, eu am ornat cu dulceata de visine,
Prajitura cu branza reteta,

Cheesecake de casa reteta,

Desert cheesecake reteta,

Cheesecake de casa, gustos si aspectos, o prajitura cu o crema de branza fina si cremoasa pe un blat de biscuiti digestivi zdrobiti, o combinatie perfecta pentru un desert reusit! Alte retete traditionale, retete de prajituri torturi si deserturi aici, produse de panificatie si patiserie aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna si "La Multi Ani" daca este preparat pentru zile aniversare!
Cheesecake reteta,

Cheesecake cu dulceata de visine reteta,

Tort cheesecake reteta,

Prajitura cheesecake reteta,