26.11.2019

Rosii cu ardei copti reteta

Retete Culinare Rosii Cu Ardei Copti La Borcan Pentru Iarna Reteta De Casa Traditionala



Rosii cu ardei copti la borcan pentru iarna reteta,

O reteta de sosuri si dressinguri gustoasa si aromata, dar si o conserva pentru iarna gatita acasa nelipsita din nicio bucatarie, este urmatoarea reteta cu rosii si ardei capia si anume rosii cu ardei copti la borcan pentru iarna. Acest sos din legume coapte este atat de bun incat merge servit atat simplu in timpul postului cat si langa diverse fripturi si gratare de carne cand se mananca de dulce. 

Cum se fac rosii cu ardei copti urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru 8-9 borcane mari de 800ml cu acest preparat delicios. 
Sos picant cu rosii si ardei copti pentru iarna reteta,

Ingrediente rosii coapte si ardei copti 
-5 kg ardei capia rosii mari 
-10 kg rosii romanesti bine coapte 
-ardei iute pentru fiecare borcan 
-1 lingurita rasa de sare la fiecare kg de continut (dupa gust)  

Mod de preparare rosii cu ardei copti 
-pentru reusita gustului se aleg numai legume de gradina, macar rosiile sa fie de gradina daca nu se gasesc si ardeii capia, ardeii kapia se aleg drepti deoarece se coc mai bine, 
-in functie de calitatea rosiilor, daca rosiile au pulpa mai multa va iesi continut mai putin, iar daca rosiile sunt mai zemoase va iesi continut mai mult, deci se aleg rosii mai zemoase si nu se aleg rosii prunisoare, 
-cum se procedeaza pentru niste legume coapte la borcan reusite, toate legumele se spala sub jet de apa rece si se sterg cu un prosop de apa, 
-reteta este usor de gatit pe un grill si acasa in bucatarie, dar si la gratar afara in curte, 
-se incinge bine un grill si se pun la inceput ardeii capia pe grill, se intorc pe toate partile pana cand sunt frumos rumeniti, cand sunt gata se scot intr-o cratita cu capac, se presara putina sare grunjoasa peste ei si se acopera sa se abureasca si sa se si raceasca, 
-acum se pun rosiile pe grill care si ele se intorc pe toate partile pana cand sunt bine copate, cand sunt gata se scot intr-o craticioara sa se raceasca, 
-ardeii se curata de coaja, cotor si seminte, iar pulpa lor se taie fasii late de 2-3 degete, apoi se pun cu toata zeama lor intr-o cratita curata, 
-rosiile se curata de coaja si cu o furculita li se paseaza pulpa pana la cotor, toata pulpa rosiilor cu zeama lor se pune peste ardeii capia, se adauga sare dupa gust si se amesteca usor, 
-ardeii iuti se taie pe jumatate pe lung si se curata de seminte, daca nu se doreste ca sosul sa fie picant atunci nu se pune ardei iute, 
-se pun rosiile si ardeii in borcane mari sau mici, in fiecare borcan se introduce cate o jumatate de ciusca iute si se acopera bine borcanele cu capace, 
-se fierb borcanele intr-o cratita intinsa cu apa timp de un sfert de ora, apoi se scot borcanele si se lasa sa se raceasca acoperite cu prosoape pana cand se racesc bine, 
-cand borcanele sunt reci se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna si se servesc oricand este pofta de ceva bun si natural facut de mana noastra. 

Sos picat cu rosii si ardei copti, gustos si sanatos, simplu si rapid de preparat, alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici, retete de sosuri si dressinguri aici, retete de post aici, pofta buna! 
Ardei copti cu sos de rosii reteta,

Cum se servesc ca o mancare de post simpla rosiile si ardeii copti. Se desface un borcan mic sau mare de rosii si ardei copti, se pune tot continutul intr-un castron si se amesteca cu o ceapa mica taiata marunt si putin ulei, se serveste cu paine proaspata. Iar daca sosul se serveste alaturi de o friptura sau un gratar de carne atunci se adauga in sos doar 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ardei copti la borcan pentru iarna, un preparat pentru iarna care merita incercat cu incredere. 
Ardei cu rosii copate la borcan pentru iarna reteta,

Ardei copti cu rosii copate reteta,

24.11.2019

Peste la gratar cu legume reteta

Retete Culinare Peste Cu Legume La Gratar Reteta De Casa Traditionala Pescareasca



Peste la gratar cu legume reteta,

Indiferent cum gatim sau unde pregatim o mancare de peste, daca frigem peste la gratar afara in curte sau peste la grill acasa in bucatarie, urmatoarea reteta de peste cu legume asemanatoare cu o saramura de peste o sa iasa perfect. Pestele merge de minune cu ardei capia copti si rosii coapte, cu mult sos de rosii usor si placut picant si corect aromat, alaturi de mamaliga calda sau paine proapata, un vin de calitate sau o bere rece. 

Bucataria romaneasca, in special bucataria dobrogeana are o traditie in gatirea preparatelor din peste. Cum se face o alt fel de saramura de peste dobrogeana urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 2-3 portii de gratar de peste
Peste la gratar reteta,

Ingrediente macrou la gratar cu legume 
-2 pesti macrou mari 
-4 ardei capia rosii mari 
-5 rosii mari bine coapte 
-1 ardei iute mare 
-4 catei de usturoi 
-100ml apa 
-½ lingurita sare, piper, cimbru, boia (dupa gust) 
-patrunjel verde pentru servit 
-mamaliga calda pentru servit 

Mod de preparare peste la gratar cu rosii si ardei copti 
-pestele macrou se curata de capete si intestine si se spala bine sub jet de apa rece, 
-mie imi place pestele macrou pentru atunci cand sunt in criza de timp, nu are solzi si intestine multe si se curata foarte repede, e usor de preparat si se mananca si foarte usor de la mic la mare deoarece nu are oase, 
-dar macroul se poate inlocui cu orice alt pește se doreste dupa gustul fiecaruia, 
-se taie pestele pe lung de-a lungul sirei spinarii si li se indeparteaza sira spinarii, 
-se condimenteaza jumatatile de peste dupa gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat, cimbru maninat, boia de ardei dulce si se pastreaza la rece pana la gatire, 
-se spala legumele si se sterg cu un prosop de apa, 
-se pregateste o craticioara adanca sau o tavita de cuptor, 
-se incinge bine un gratar sau un grill si se pun la inceput legumele, se iintorc pe toate partile pana cand sunt facute, 
-in acest timp se curata usturoiul si se zdrobeste ca pentru mujdei si se pune in craticioara pregatita pentru mancare, 
-ardeiul iute o sa fie gata primul, apoi ardeii capia care se scot intr-o craticioara mica si se aburesc putin pana se mai racesc acoperiti cu capac si pudrati cu putina sare, 
-rosiile cand sunt gata se scot si ele pe o farfurie si cu o furculita se paseaza pulpa rosiilor pana la cotor care se arunca, 
-ardeiul iute se taie pe jumatate pe lung, ardeii capia se curata de coaja si cotor si se taie fasii, 
-se pun in craticioara pregatita peste usturoiul zdrobit, rosiile zrobite, ardeii capia taiati sau rupti fasii si ardeiul iute cu tot cu samburi doar taiat pe jumatate, 
-se amesteca compozitia, se picura putina apa daca aceasta este prea groasa si se potriveste gustul de sare, se acopera cu capac si acum se frige pestele, 
-se pune pestele pe gratar si se frige pe ambele parti cate 2-3 minute pana cand este gata,  apoi se pune in sosul de legume preparat anterior, 
Macrou la gratar cu legume reteta,

Peste cu rosii si ardei copti reteta,

Peste cu legume la gratar reteta,

-se tine craticioara cu mancare de peste langa gratar ca sa se mentina calda dar si pentru a li se amesteca mai bine gusturile si se prepara rapid o mamaliga, 
-pana la servire se mai gusta din sos si daca acesta devine prea picant atunci se indeparteaza ciusca iute din sos, 
-cand este gata mamaliguta se serveste cu gratarul de peste, se asaza pe farfurii bucati de peste la gratar, bucati de ardei si rosii, mult sos de rosii si se presara deasupra verdeata proaspata tocata marunt. 

Saramura de peste cu legume se serveste calda sau rece, alte retete traditionale, retete de mamaliga traditionala aici, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu macrou aici, pofta buna! 
Saramura de peste reteta,

Peste cu legume reteta,