22.11.2019

Plachie de peste la cuptor reteta

Retete Culinare Plachie De Peste Traditionala Gatita La Cuptor Reteta De Casa Pescareasca



Plachie de peste la cuptor reteta,

Cum se face o plachie de peste mai dietetica urmareste reteta mea, o plachie de peste dobrogeana gatita la cuptor cu legume si mirodenii, un peste cu legume la cuptor care o sa-ti placa imediat. Plachia este o mancare de peste traditionala gatita cu multa ceapa calita in ulei cu condimente si rumenita la cuptor. In bucataria dobrogeana exista doua feluri de plachii care pot fi preparate fara probleme: plachie de peste la ceaun si plachie de peste la cuptor

Acest preparat culinar din peste foarte gustos se serveste traditional cu mamaliga, in unele zone este numit si tocanita de peste sau iahnie de peste, cel mai des este preparat in zona Dobrogei si Delta Dunarii alaturi de alte retete traditionale romanesti de renume: bors de peste, saramura de peste, peste marinat, hamsie prajita, etc. Sunt renumite retetele de plachie de crap, plachie de stiuca, plachie de macrou, plachie de caras, plachie de somn, sau plachie cu mai multe soiuri de pește. 
Plachie reteta,

Peste cu mamaliguta reteta,

Cum se face cea mai buna plachie de peste, o plachie de peste reusita urmareste reteta mea. Am gasit intr-o pescarie peste caras proaspat, un caras mare de 700g bucata plin de icre si cu o carne dulce …deci o sa gatesc plachie de peste caras la cuptor, pentru 4-5 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente. 

Ingrediente plachie la cuptor 
-4 carasi mari 
-1 kg ceapa 
-1 ardei gras rosu 
-1 ardei gras galbem 
-1 ardei iute 
-2 linguri ulei de floarea soarelui 
-1 borcan mare suc de rosii de casa (800ml) 
-1 lingurita cu varf pasta de tomate 
-150 ml vin rosu 
-500 ml apa 
-2 foi de dafin 
-1 lingurita sare grunjoasa (dupa gust) 
-1 lingurita piper boabe 
-½ lingurita cimbru si boia de ardei dulce 
-½ legatura marar si patrunjel verde 
Peste caras proaspat reteta,

Mod de preparare plachie de caras la cuptor 
-pestele proaspat se curata de solzi, intestine si branhii, se spala bine sub jet de apa rece, se scurge de apa si se portioneaza astfel: capul si coada se opresc pentru ciorba de peste unde sunt cele mai bune iar trunchiul se taie in medalioane de peste late de doua degete fiecare, eu dintr-un peste am facut trei medalioane deoarece am lasat carne suficienta si la cap si la coada, 
Retete cu peste caras,

-bucatile de peste se sareaza cu putina sare grunjoasa si se pastreaza la rece pana la folosire, 
-legumele se curata, se spala cu apa rece si se taie fideluta subtire, apoi se freaca intre degete cu putina sare pana cand ceapa se desface in solzi, 
-intr-o tava de cuptor se pune putin ulei si se intinde pe toata tava, se asaza legumele uniform si se toarna apa pana la nivelul legumelor, 
-se acopera tava cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru 20 minute la 250 grade celsius, 
-dupa acest timp se descopera tava, se pun dupa gust condimente si plantele aromatice, se pune sucul de rosii, vinul si putin bulion si se amesteca bine in legume, 
Retete cu peste,

-se asaza frumos bucatile de peste printre legume si se da tava la cuptor pentru jumatate de ora la 250 grade celsius, sau pana cand bucatile de peste sunt usor rumenite si mancarea este facuta, 
Mancaruri cu peste reteta,

-se potriveste gustul de sare si se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt, 
-plachia dobrogeana se serveste calda cu mamaliguta sau paine proaspata, cu o ciusca iute alaturi si o bautura buna rece. 
Alte retete de peste si preparate din peste aici, retete de tocanite aici, sau retete de iahnii aici, pofta buna! 
Peste cu legume la cuptor reteta,

Plachie de caras reteta,

Plachie de peste reteta,

20.11.2019

Mancare de ardei cu rosii de post reteta

Retete Culinare Mancare De Ardei Cu Sos De Rosii Reteta De Casa De Post



Mancare de ardei cu rosii de post reteta,

Profitati de ultimile legume proaspete din anul acesta, ma refer la rosiile si ardeii din gradinile noastre si nu la cele din supermarket. O reteta de mancare gatita rapid la tigaie, imprumutata din bucataria bulgareasca si macedoneasca este urmatoarea reteta cu rosii si ardei, un preparat culinar de post gatit des in bucataria dobrogeana, foarte aromat, sanatos, gustos si racoros. Este o mancare rapida care se poate servi atat calda cat si rece, cum se face o mancare de ardei cu rosii prajite urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii de ardei cu sos de rosii
Ardei cu sos de rosii reteta,

Mancare macedoneasca reteta,

Ingrediente mancare de ardei cu rosii 
-12 ardei capia mari 
-1 kg rosii de gradina bine coapte 
-½ legatura patrunjel proaspat 
-100ml ulei pentru prajit legumele 
-1 lingura ulei pentru mancare 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-1 lingurita zahar tos 

Mod de preparare mancare de ardei cu rosii de post 
-ardeii se spala sub jet de apa rece, se sterg cu un prosop si li se taie coditele, 
-rosiile se spala, se oparesc 1-2 minute in apa fiarta si se curata de coaja, apoi se taie felii subtiri, 
-se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc ardeii, se intorc pe toate partile pana cand sunt frumos rumeniti, apoi se scot intr-o cratita cu capac, se presara putina sare peste ei si se aburesc acoperiti cu capac pana se mai racesc, 
-se scoate din uleiul din tigaie si se lasa aproximativ o lingura de ulei, apoi se pun rosiile la prajit, 
-se amesteca periodic rosiile pe foc, se presara putina sare si zahar si se lasa sa fiarba pana cand rosiile se inmoaie bine si se formeaza un sos de rosii legat, 
Sos de rosii la tigaie reteta,

-cat timp rosiile sunt in tigaie se curata ardeii de coaja si se asaza intr-o tava, iar patrunjelul se toaca marunt, 
Ardei capia prajiti reteta,

-cand sosul de rosii este gata i se potriveste gustul de sare si se rastoarna peste ardei, 
-se amestca usor ardeii in sosul de rosii, se orneaza mancarea cu verdeata proaspata tocata marunt si se serveste cu paine de casa. 
Ardei cu rosii reteta,

Mancaruri dobrogene reteta,

Mancaruri cu legume reteta,

Ca mancarea sa fie mai gustoasa se lasa ardeii necuratati, toata zeama si aroma ardeilor ramanand in interiorul lor, dar acest fel de mancare se serveste doar cu mainile deoarece ardeii se curata de coji direct cand se mananca, dar fiinca te murdaresti putin cand o mananci eu propun pentru pretentiosi prima varianta. Imaginile de mai jos sunt cu ardei capia prajiti cu sos de rosii curatate de coaja si cotor.  
Mancare de ardei cu rosii reteta,

Ardei cu sos reteta,

Mancare de post cu rosii si ardei, o mancare simpla si usoara gatita rapid si la noi in bucatarie in special in perioadele de post. Alte retete de mancare traditionala, retete cu legume aici, retete de post aici, retete internationale aici, pofta buna! 
Mancare de rosii cu ardei reteta,

Mancare bulgareasca reteta,