10.06.2022

Stevie cu oua reteta

Mancare De Stevie Cu Oua Reteta Taraneasca De Casa Retete Mancaruri Cu Legume


Mancare de stevie scazuta cu oua ceapa usturoi marar si patrunjel verde reteta taraneasca de casa retete mancaruri cu legume tocana cu zdrente de ou,

Reteta mancare de stevie cu oua, plus ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel proaspat, sau mancare de stevie cu zdrente de ou, ceva super bun, gustos, sanatos, simplu si usor de preparat, foarte rapid de gatit la tigaie wok la orice ora si pentru orice masa, retete mancaruri de casa taranesti pe baza de ștevie si ouă, ingredientele sunt pentru 4-5 portii de mâncare.

Ingrediente mancare de stevie cu oua

-3 legaturi mari de stevie proaspata
-50ml ulei
-4 fire ceapă verde
-4 fire usturoi verde
-3 oua
-200ml apă
-1 lingurita rasa de sare
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ legatura pătrunjel verde
-¼ legatura mărar verde

Mod de preparare stevie cu oua

Cum se face mancarea de stevie cu oua urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru inceput se pregatesc toate ingredientele, stevia se spala bine cu apa rece, se curata de codite si nervuri, apoi se rupe bucati,
-ceapa si usturoiul verde se taie rondele subtiri,
-mararul si patrunjelul proaspat se taie marunt,
-ouale se sparg intr-un castron,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie sau ceaun,
-se pune usturoiul si ceapa verde, se adauga putina sare si se calesc 30 secunde pana cand se inmoaie,
-se pune stevia si se amesteca usor, se stropeste cu putina apa si se amesteca periodic pana cand stevia scade in volum,
-se pune sare si condimente dupa gust si se continua gatirea aproximativ 10 minute pana cand stevia este facuta,
-se pune verdeata taiata marunt si ouale si se amesteca repede pe foc,
-cand ouale s-au facut zdrente si zeama s-a legat se opreste focul si se serveste mancarea calda sau rece,
-merge intinsa pe felii de paine la mic dejun sau gustare intre mese, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu legume aici, retete cu stevie aici, retete bisericesti aici, retete vegane aici.
Mancare de stevie scazuta cu oua ceapa usturoi marar si patrunjel verde reteta taraneasca de casa retete mancaruri cu legume tocana cu zdrente de ou,

Mancare de stevie scazuta cu oua ceapa usturoi marar si patrunjel verde reteta taraneasca de casa retete mancaruri cu legume tocana cu zdrente de ou,

09.06.2022

Pate de porc reteta

Reteta Pate De Porc Natural Facut Acasa Cu Mult Ficat Retete Aperitive


Pate de porc natural cu mult ficat reteta de casa taraneasca cu ulei ceapa sunca afumata vin alb si condimente retete aperitiv gustare mancare,

Pate de porc reteta taraneasca de casa, un preparat traditional romanesc gatit natural fara E-uri si conservanti preparat cu ficat de porc proaspat, ulei vegetal, ceapa, sunca afumata, vin alb, sare, zahar, piper macinat, boia dulce si cimbru uscat, care merita preparat ori de cate ori ti-e pofta de ceva bun, consistent, de un pate din ficat de porc preparat numai cu ingrediente naturale, un aperitiv foarte gustos, delicios, fin, dulce, cremos si aromat, cu un gust divin care te incanta de la prima inghititura si te face sa nu mai vrei sa se termine niciodata, retete aperitive si gustari rapide cu carne de porc, cum se face cel mai bun pate urmareste reteta mea video foarte simpla si usoara.

Pate de porc natural cu mult ficat reteta de casa taraneasca cu ulei ceapa sunca afumata vin alb si condimente retete aperitiv gustare mancare,

Ingrediente pate din ficat de porc

-700g ficat de porc proaspat
-50g șuncă de porc afumată
-75ml ulei
-100ml vin alb demisec
-100ml supă de carne cu legume
-3 cepe mari
-3 ouă
-1 lingurita rasa de sare
-½ lingurita zahăr
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare pate de porc

Cum sae face pateul de porc urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza, se pregatesc toate ingredientele,
-ficatul se spala cu apa rece, se curata de pielite si se taie fasii,
-sunculita afumata fara sorici se taie bucatele,
-ceapa se taie marunt, se pregateste o tigaie, eu am folosit un wok,
-se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa cu ½ lingurita sare si zahar pana devine sticloasa,
-se adauga sunca afumata si se continua prajirea inca doua minute pana cand sunca isi lasa grasime,
-se pun bucatile de ficat si se amesteca pe foc pana cand ficatul nu mai lasa sange si se prajeste,
-se stropeste cu vin iar cand vinul s-a evaporat se pun condimentele dupa gust si supa de carne cu legume si se continua gatirea inca cinci minute,
-cand ficatul este facut se sparg ouale deasupra si se amesteca repede pe foc,
-sosul existent o sa se lege de la oua iar ouale se vor face zdrente,
-dupa doua minute se opreste focul iar compozitia se mixeaza cu un mixer vertical cat timp este calda,
-se mai adauga supa daca mai este nevoie si se mai potriveste gustul de sare,
-compozitia finala trebuie sa fie cremoasa si moale cat este calda intarindu-se dupa ce se raceste,
-se pune pateul in castronele si se orneaza cu felii de castraveti si morcovi murati, sau frunze de patrunjel verde,
-se serveste cald sau rece ca orice pate clasic intins pe felii de paine,
-ca sa tina mai mult si sa nu se oxideze la exterior, se unge cu unt topit sau se acopera cu folie alimentara, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de pate aici, retete de aperitive aici, retete de Craciun aici.
Pate de porc natural cu mult ficat reteta de casa taraneasca cu ulei ceapa sunca afumata vin alb si condimente retete aperitiv gustare mancare,