13.04.2022

Chiftele de fasole reteta

Chiftele De Legume Reteta De Post Cu Fasole Ciuperci Morcovi Ceapa Si Cartofi Retete Mancare Vegana


Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Mai sunt doua saptamani pana la Pasti, deci gatim in continuare numai preparate de post. Va propun o reteta inedita de chiftele de legume, o reteta de chiftelute din legume facute acasa pe baza de cartofi, ceapa, morcovi, ciuperci, orez, fasole, gris, faina, usturoi si marar. Chiftele prajite rapid la tigaie, usor crocante la exterior si moi in interior, foarte bune, gustoase si aromate din ingrediente sanatoase care-ti incanta papilele gustative si te fac sa mai vrei, uitand cu desavarsire de cele cu carne. Retete de mancare, aperitive si gustari, mancaruri taranesti gatite fara carne pentru perioadele de post, ingredientele sunt pentru aproximativ 30 chiftelute.

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Ingrediente chiftele de legume

-400g conserva de fasole
-350g ciuperci
-150g orez
-2 cartofi
-1 morcov
-1 ceapa
-1 capatana usturoi
-1 legatura marar verde
-4 linguri faina
-3 linguri gris
-2 lingurite cimbru uscat
-2 lingurite sare
-2 lingurite boia de ardei dulce
-1 lingurita piper macinat

Alte ingrediente

-250ml ulei pentru prajit
-150g faina pentru tavalit chiftelele

Mod de preparare chiftele de post

Cum se fac chiftelele de post urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-reteta pare putin mai migaloasa dar va asigur ca nu este deloc asa, este foarte simpla iar rezultatul final o sa va uimeasca,
-cum se procedeaza, pentru inceput se pregatesc toate ingredientele, ciupercile se curata, se spala si se fierb timp de 5 minute apoi se scot din apa,
-orezul se fierbe si el pana este fiert,
-eu am folosit fasole la conserva deja preparata dar daca nu aveti conserva de fasole atunci si fasolea trebuie fiarta,
-usturoiul se curata si se piseaza ca pentru mujdei,
-mararul verde se taie marunt,
-legumele crude se dau pe razatoarea mare, adica ceapa, morcovul si cartofii, se presara o lingurita de sare peste ele, se amesteca bine si se lasa 10 minute sa-si lase zeama, apoi se pun intr-o strecuratoare si se scurg bine de zeama,
-dupa ce toate legumele sunt pregatite se paseaza grosier cu un mixer vertical,
-la inceput se pun legumele crude iar dupa ce sunt usor pasate se pun intr-un castron,
-apoi se pun ciupercile fierte si orezul fiert iar dupa ce sunt usor pasate se pun in castron peste legumele crude,
-iar la final se paseaza fasolea, se pune si fasolea in castron peste celelalte ingrediente pasate si se amesteca,
-se adauga apoi usturoiul frecat ca pentru mujdei, sare, cimbru si boia dupa gust, faina si grisul, mararul tocat marunt si se amesteca bine compozitia,
Compozitie chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete si mod de preparare,

-acum ca totul este pregatit se modeleaza chiftelutele, se trec prin faina si se modeleaza dupa preferinta turtite sau rotunde,
-apoi se prajesc la tigaie in ulei incins pana cand sunt frumos rumenite pe ambele parti,
Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

-se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei si se pot servi,
Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

-aceste chiftele sunt foarte bune atat calde cat si reci, merg servite ca un aperitiv, gustare sau friptura alaturi de cartofi prajiti si salata verde cu de toate, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de chiftele aici, retete de aperitive aici, retete cu legume aici, retete vegane aici, retete bisericesti aici, retete de post si preparate de post aici.
Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

Chiftele de legume reteta de post cu ceapa morcovi cartofi ciuperci fasole usturoi gris faina marar retete mancare aperitiv gustare vegan,

12.04.2022

Ciorba de stevie cu loboda de post

Ciorba De Stevie Cu Loboda Reteta Taraneasca De Post Retete Ciorbe Si Borsuri Cu Legume


Ciorba de stevie cu loboda reteta taraneasca de post retete ciorbe borsuri mancare vegana vegetariana legume bors de casa,


Daca suferi de constipatie consuma aceasta ciorba de legume rapida. Reteta ciorba de stevie cu loboda acrita cu bors acru de casa, o ciorba taraneasca de primavara foarte sanatoasa, acra si gustoasa, plina de sanatate si vitamine care-ti va inviora organismul si-ti va accelera digestia, elimina toxinele, este detoxifianta si energizanta, foarte indicata pentru perioada Postului Mare in care ne aflam. Retete ciorbe si borsuri traditionale romanesti de post facute acasa, mancare vegana si vegetariana, ingredientele sunt pentru 5-6 portii de ciorbă, iar timpul de gatire este de maxim 20 minute.


Ingrediente ciorba de stevie cu loboda de post

-3 legaturi de ștevie
-1 legatura de lobodă
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardei iute
-4 cartofi
-400g conserva de rosii tocate
-700ml apa
-2 L de borș acru
-50ml ulei
-50g paste fainoase
-1 lingurita de sare
-½ lingurita de cimbru uscat
-½ legatura patrunjel verde

Mod de preparare ciorba de stevie de post

Cum se face ciorba de stevie cu loboda urmareste reteta mea simpla si usoara, o ciorba delicioasa de stevie cu cartofi, morcovi, rosii si patrunjelreteta video este si pe YouTube aici,

-reteta este foarte simpla si rapida, cum se procedeaza pas cu pas,
-toate legumele se curata si se spala cu apa rece, ceapa se taie marunt,
-morcovul si ardeiul iute se taie cubulete,
-cartofii se taie cuburi potrivit de mari,
-loboda se curata de codite iar stevia se curata de codite si nervuri si se rupe bucati,
-se pune putina apa la fiert sa fie calda iar borsul se pune separat sa fiarba,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cu putina sare pana devine sticloasa,
-apoi se pune morcovul, ardeiul si cartofii, se amesteca pe foc iar dupa doua minute se pune apa calda cat sa acopere legumele,
-se continua fierberea inabusit timp de zece minute apoi se pun rosiile tocate, putin cimbru si dupa gust paste subtiri, taitei sau fidea,
-se continua fierberea timp de cinci minute, apoi se adauga borsul fiert,
-cand mancarea incepe sa fiarba se pune stevia si loboda,
-se mai fierbe 2-3 minute si se potriveste gustul de sare,
-se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt,
-ciorba de stevie este foarte buna calda dar si rece, merge servita simpla sau cu paine sau mamaliga, bineinteles alatuti de o ciusca iute.
Alte retete traditionale romanesti, retete de ciorbe aici, retete cu legume aici, retete vegane aici, retete bisericesti aici, retete pentru imunitate aici, retete cu stevie aiciretete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Ciorba de stevie cu loboda reteta taraneasca de post retete ciorbe borsuri mancare vegana vegetariana legume bors de casa,