06.03.2020

Uscatele cu smantana reteta

Retete Culinare Uscatele Dobrogene Cu Smantana Reteta Minciunele Sau Fundite Traditionale De Casa



Uscatele cu smantana reteta,

Uscatele cu smantana, un desert minunat care ne aminteste cu placere de copilarie. Uscățele, gogoșele, minciunele, fundițe, ciurigăi, scorușe, fragede dar si crocante in acelasi timp, dulci si aromate, frumos impletite si rumenite, pudrate din belsug cu zahar pudra care te incanta cu aspectul si cu gustul lor divin. Cum se fac uscatelele urmareste pas cu pas reteta mea, o reteta de uscatele simplu si usor de preparat este urmatoarea. 
Uscatele dobrogene reteta,

Ingrediente uscatele cu smantana 
-500g faina alba 
-200g smantana 
-2 oua 
-1/3 lingurita sare 
-1 lingurita amoniac sau bicarbonat 
-1 lingura otet 
-100ml ulei de floarea soarelui 
-50g zahar pudra pentru pudrat uscatelele 
-ulei vegetal pentru prajit uscatelele 

Mod de preparare uscatele dobrogene cu smantana 
-cum se face aluatul de uscatele, intr-un castron se pun ouale impreuna cu un praf de sare si se bat bine, 
-se adauga smantana si amoniacul stins in otet si se amesteca bine, 
-se incorporeaza treptat faina pana cand se obtine un aluat elastic si usor de manevrat, 
-se presara masa cu putina faina, se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie de 0,5cm grosime sub forma unui dreptunghi, 
-cu un cutit zimtat de patiserie se portioneaza aluatul in fasii de 5cm latime, apoi pe fiecare fasie se taie oblic in bucati de 10cm lungime, 
-pe mijlocul fiecarei bucati se face o crestatura orizontala de 1cm prin care se scoate unul din capetele aluatului, obtinand astfel forma specifica uscatelelor, forma de fundita, 
-se procedeaza asemanator cu restul aluatului pana cand se modeleaza toate uscatelele, 
-se pune ulei la incins intr-o tigaie, dupa care se prajesc uscatelele pe ambele parti pana cand devin usor rumene, 
-dupa ce s-au prajit se scot din tigaie, se scurg de ulei si se pudreaza cu zahar pudra vanilat, dupa care se asaza frumos intr-un platou, 
-se servesc calde dar in special reci sub forma de gustare si desert. 
Uscatele de casa reteta,

Minciunele reteta,

Uscatele cu smantana, fragede, dulci si aromate, usor crocante pe care le mananci cu pofta si multa placere de uiti sa te mai opresti din mancat de bune ce sunt. Uscatelele merg foarte bine mancate si alaturi de un pahar de lapte sau iaurt adevarat de tara. Daca vrei ceva dulce si bun atunci incearca uscatelele de casa! 
Alte retete traditionale, retete de patiserie aici, retete de uscatele aici, retete dulciuri si deserturi aici, sau alte diverse retete aici, pofta buna! 
Gogosele reteta,

Fundite reteta,

05.03.2020

Paste cu ciuperci reteta

Retete Culinare Paste Cu Legume Si Ciuperci Reteta Italiana De Casa Traditionala Rapida



Paste cu ciuperci reteta,

O mancare de post rapida cu paste si legume foarte gustoasa si sanatoasa este urmatoarea reteta de paste cu legume sau paste cu ciuperci (penne cu ciuperci). Cum se fac pastele cu ciuperci urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii de paste. 
Paste cu legume reteta,

Ingrediente paste cu ciuperci 
-500g paste fainoase (penne, melci, spaghete) 
-400g ciuperci champignon 
-1 ceapa potrivita 
-1 ardei capia rosu 
-2 morcovi tineri 
-4 linguri ulei de floarea soarelui 
-50ml apa  
-½ lingurita sare (dupa gust) 
-¼ lingurita boia de ardei dulce si piper macinat 
-¼ lingurita cimbru, patrunjel si marar uscat 
-¼ lingurita usturoi granulat 

Mod de preparare paste cu legume si ciuperci 
-legumele se curata si se spala, apoi se dau rapid pe razatoarea mare, 
-pastele se pun la fiert in apa suficienta cu putina sare, se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, la acest preparat mult mai bune sunt fierte usor al dente, 
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste la inceput ceapa, morcovii si ardeiul,  
-se adauga putina sare, se stropesc cu putina apa si se calesc 3-4 minute pana cand se inmoaie, apoi se pun ciupercile si condimentele dupa gust, 
-ciupercile o sa lase zeama, se tin pe foc pana cand zeama scade aproape de tot, 
-cand legumele sunt gata se adauga cu o spumiera pastele scurse de apa si se amesteca cu legumele, 
-se amesteca bine pe foc timp de un minut apoi se opreste focul, 
-pastele gatite cu legume si ciuperci se servesc calde dar sunt foarte bune si reci. 
Mancare de paste reteta,

Alte mancaruri cu paste, retete cu paste si preparate din paste aici, mancaruri cu legume aici, retete de post aici, pofta buna! 
Paste cu legume si ciuperci reteta,

Mancaruri cu paste reteta,