01.07.2019

Mancare de fasole pastai reteta

Retete Culinare Manacare De Fasole Pastai Galbena Scazuta De Post Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Mancare de fasole pastai reteta,

O mancare gatita de vara gustoasa si sanatoasa din bucataria romaneasca este urmatoarea reteta de mancare de fasole pastai sau tocanita de pastai (tocana de pastai). Reteta de mancare de fasole pastai scazuta merge foarte bine gatita cu carne de pui fiind cea mai buna dar si preparata fara carne de post fiind extraordinara. Se poate alege dupa preferinta fasole pastai fideluta sau pastai late galbene sau verzi. Cum se face o mancare de fasole fideluta de post rapida urmareste reteta mea. 

Ingrediente mancare de fasole pastai 
-1kg fasole pastai galbena proaspata 
-2 cepe mari 
-1 cartof sau dovlecel 
-3 linguri ulei 
-2 linguri pasta de tomate 
-700ml apa 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita piper, cimbru si boia 
-½ legatura marar si patrunjel verde 

Mod de preparare fasole pastai scazuta de post 
-pentru un sos reusit dar si pentru ingrosarea si legarea sosului care trebuie sa iasa foarte gustos se alege dupa gust un cartof sau un dovlecel, 
-dovlecelul prin fierbere se farama rezultand un sos dulce si consistent, 
-cartoful dupa fierbere se scoate din mancare si se paseaza cu furculita rezultand la fel un sos cremos si gustos, 
-se alege obligatoriu o fasole pastai frageda, o fasole pastai tanara mult mai gustoasa decat fasolea pastai batrana care are ate si fierbe si mai greu, 
-fasolea pastai proaspata se curata de codite si se rupe pe jumatate daca pastaile sunt prea lungi, 
-se spala bine pastaile sub jet de apa rece si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de apa, 
-legumele se curata si se spala, ceapa se taie marunt, cartoful se taie in sferturi sau dovlecelul cubulete, verdeata se toaca marunt, 
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste putin ceapa cu cantitatea de sare, 
-cand ceapa devine sticloasa se adauga cartoful sau dovlecelul, se amesteca si se inabuse bine timp de cinci minute, 
-se pun si pastaile si se calesc si ele timp de cinci minute amestecand periodic, 
-se completeaza cu apa cat sa acopere foarte putin pastaile si se fierb inabusit timp de zece minute, 
-se scoate cartoful si se piseaza cu o furculita pana devine pasta apoi se pune inapoi in craticioara, 
-se adauga bulion si condimente dupa gust: piper macinat, cimbru macinat, boia de ardei dulce, 
-se mai completeaza cu apa daca mai este nevoie tinand cont ca mancarea trebuie sa aiba sos suficient dar la final sa nu fie prea subtire, 
-se mai fierbe mancarea maxim zece minute sau pana cand pastaile sunt fierte, un gust bun il da fideluta fiarta usor al dente, 
-se potriveste gustul de sare si se adauga verdeata proaspata tocata marunt, 
-se opreste focul si se serveste mancarea calda cu paine proaspata, dar fiind o mancare de post este foarte buna si rece, 
-merge servita cu un ardei iute alaturi si cateva linguri de iaurt sau smantana daca nu se tine post, alte retete de post aici sau alte retete de mancaruri cu legume aici. Pofta Buna! 
Mancare de fasole pastai scazuta reteta,

Mancare de fasole pastai galbena reteta,

Mancare de fasole pastai de post reteta,

29.06.2019

Hamsie pane cu marar reteta

Retete Culinare Peste Pane Cu Marar Reteta Pescareasca Dobrogeana Rapida Si Usoara De Casa



Hamsie pane cu marar reteta,

Nu conteaza cum vrei sa-i spui, peste pane cu marar sau snitele de peste, gustul conteaza cel mai mult si o sa te dea pe spate imediat ce-l gusti, mai ales daca folosesti pește hamsie gustul si aroma nu se discuta. 
In fiecare an cand este sezonul hamsiilor eu nu ratez nici-o ocazie de a gati orice reteta cu hamsii, imi place cel mai mult hamsie prajita pe scobitoare, hamsie pane cu marar sau ciorba de hamsie. Cum se face un aluat pentru peste pane sau cum se face cea mai simpla si mai gustoasa reteta de peste pane urmareste reteta mea. 

Hamsia pane cu marar este un fel de mancare gustos si delicios, crocant la exterior si moale si aromat la interior cu un gust inconfundabil de marar verde si carne de peste dulce, care merge servit atat ca o mancare de peste calda sau rece dar si ca o gustare rapida sau un aperitiv cu peste super bun. Sa mai amintesc ce sandvich-uri poti face cu hamsie prajita pane? Sa pui intre felii de paine frunze de salata verde si hamsii pane prajite proaspete, ramane la gustul si imaginatia fiecaruia. 
Peste pane cu marar reteta,

Ingrediente hamsie pane 
-1 kg hamsie proaspata 
-1 lingurita rasa sare grunjoasa 
-2 linguri faina pentru pudrat 
-scobitori pentru prinsi pestii 
-200ml ulei pentru prajit pestii 

Ingrediente aluat pane pentru peste 
-2 oua 
-4 linguri faina 
-150ml apa sau lapte 
-½ legatura marar verde 
-un praf de sare 

Mod de preparare hamsie pane cu marar 
-in primul rand se curata hamsiile de capete si intestine, se spala bine sub jet de apa rece si se scurge bine de apa presandu-le usor cu palmele, 
-hamsiile scurse bine de apa se pudreaza cu sare dar nu prea multa ca sa ramana totusi gustul dulce al pestelui, se amesteca cu mana ca sa intre sare uniform in toti pestii, 
-se pastreaza la rece timp de zece minute sa-si ia gust de sare apoi se pun pe scobitoare, se infig pe cate-o scobitoare 4-5 pestisori in functie de marimea lor, 
-acum se prepara rapid un aluat pane astfel, se bat spuma ouale cu un praf de sare apoi se incorporeaza treptat faina turnata in ploaie sa nu faca cocoloase, 
-compozitia rezultata se dilueaza cu apa sau lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare cu cea de clatite sau ca o smantana groasa care curge, 
-in compozitia pane se pune apoi marar verde tocat marunt si se amesteca bine, 
-se incinge putin ulei intr-o tigaie, se trece fiecare grup de peste pe scobitoare prin faina apoi prin aluat pana sunt complet acoperiti de aluat, apoi se pun in ulei sa se prajeasca, 
-se intorc pe ambele parti pana cand sunt usor rumeniti apoi se scot intr-un castron pe servetete ca sa absoarba excesul de ulei, 
-se servesc imediat cat timp sunt calzi cu paine proaspata de casa, dar si dupa ce s-au racit sunt foarte buni. 
Alte retete de peste si preparate din peste aici, sau retete cu hamsie aici. Pofta Buna! 
Peste prajit pane reteta,

Snitele de peste reteta,