Retete
Culinare Tiramisu La Pahar Cu Piscoturi Si Mascarpone Reteta Originala De Casa
Un
desert rapid gata in doar zece minute este urmatoarea reteta de tiramisu la
pahar. Nu rata aceasta reteta simpla si usoara daca vrei ceva bun, dulce,
aromat, racoros si gustos, iar daca ai musafiri neanuntati acest desert la
pahar minunat iti este de ajutor. Dar
poti sa-i surprinzi placut si pe cei mici, pentru un tiramisu la pahar pentru
copii se inlocuieste foarte simplu cafeaua cu cacao cu lapte sau nesquik, iar alcoolul
din rom cu esenta de rom.
Cum se face un tiramisu la pahar reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru pahare de 200ml cu tiramisu de casa.
Cum se face un tiramisu la pahar reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru pahare de 200ml cu tiramisu de casa.
Ingrediente
tiramisu italian la pahar
-4
pahare de 200ml sau 250ml
-10
piscoturi de sampanie (savoiardi)
-250g
mascarpone (80% grasime)
-200ml
smantana pentru frisca
-2
oua de casa
-4
linguri zahar tos (dupa gust)
-200ml
cafea concentrata sau espresso
-un
praf de sare
-2
linguri rom sau esenta de rom
-2
pliculete zahar vanilat
-1
pliculet nes
-2
linguri cacao sau nesquik
-fulgi
de ciocolata pentru ornat
Mod
de preparare tiramisu la pahar de casa
-ouale,
smantana si mascarpone trebuie sa fie reci de la frigider, se pun la frigider
cu o zi inainte de prepararea tiramisului,
-in
primul rand se face o cafea concentrata dintr-o cana de apa si doua linguri de
cafea, se raceste si se strecoara indepartand zatul, apoi in cafea se adauga
pliculetul de nes si doua linguri de rom alcool,
-se
bate smantana de frisca care trebuie sa fie rece ca sa reuseasca, se mixeaza
pana cand se obtine o frisca consistenta, apoi se pastreaza la rece pana la intrebuintare,
-piscoturile
se desfac din punga si se rup in 3-4 bucati,
-cand
cafeaua s-a racit se incepe prepararea cremei pentru tiramisu,
-se
separa ouale, albusurile se pun intr-un castron, iar galbenusurile in alt
castron,
-se
pune cate un praf de sare in ambele castroane si se incepe sa se mixeze
albusurile pana se fac spuma si nu mai cad din castron, se adauga jumatate din
cantitatea de zahar si se continua
mixarea pana cand zaharul este topit si se obtine o bezea consistenta,
-se
pastreaza la rece bezeaua si se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar tos
si zaharul vanilat pana cand zaharul este dizolvat complet iar compozitia se
albesteste si se obtine o crema de galbenusuri,
-in
crema de galbenusuri se incorporeaza branza mascarpone amestecad usor, apoi
treptat frisca si bezeaua,
-dupa
ce crema mascarpone este gata se incepe montarea prajiturii, crema mascarpone
se poate pune in pahare cu ajutorul unui poș sau se pune foarte simplu si cu lingura,
-se
pune cafeaua intr-un castronel sau intr-un vas putin larg si se inmoaie pe rand
bucatile de piscoturi cate doua secunde fiecare, apoi se asaza in fiecare
pahar cate 3-4 bucati,
-in
comparatie cu prajitura tiramisu clasica aici la reteta de tiramisu la pahar
piscoturile se inmoaie mai bine in cafea,
-se
pune cate 2-3 linguri de crema mascarpone si se pudreaza cu cacao, apoi se repeta
operatiunea punand iar piscoturi si crema de mascarpone,
-deasupra
se pudreaza cu cacao sau nesquik si se orneaza cu bucati de ciocolata,
-tiramisu
la pahar daca trebuie servit imediat se baga la congelator timp de 5-10
minute, iar daca nu este graba atunci se pastreaza la rece in frigider timp de
2-3 ore cand devine super bun. Alte retete de mancare, retete de tiramisu aici,
retete de prajituri si deserturi aici, pofta buna!