Retete Culinare Tocanita De Ceapa Cu Carne De Pui Afumata Reteta De Casa Traditionala
-2 pulpe de pui afumate mari
-1kg ceapa
-50ml ulei
-3 linguri bulion
-2 lingurite faina
-500ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita zahar
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita marar uscat
-1 frunza de dafin
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurta piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
-pulpele de pui afumate se taie pe jumatate,
-ceapa se curata si se taie
fideluta,
-faina se amesteca intr-o ceasca cu putina apa pana devine pasta,
-cea mai buna tocanita se face la
ceaun,
-se incinge putin ulei intr-un
ceaun si se caleste la inceput ceapa pana devine sticloasa,
-dupa doua minute se pune carnea
de pui si se amesteca periodic timp de cinci minute,
-se adauga pasta de tomate si condimente dupa gust, eu am pus dafin, boia dulce, piper boabe si macinat, cimbru, patrunjel si obligatoriu marar,
-se mai pune putin bulion daca
mai trebuie si se continua fierberea aproximativ 15-20 minute pana se
formeaza un sos consistent si tare gustos,
-carnea de pui afumata fiind un mezel nu trebuie prea mult fiarta, cand tocana este gata se gusta si se mai potriveste gustul de sare si se opreste focul,
-tocanita de ceapa cu afumatura se
serveste calda, dar foarte buna este si rece, cu paine proaspata sau traditional cu mamaliguta.