06.12.2019

Conopida la cuptor reteta

Retete Culinare Conopida la Cuptor cu Pesmet Reteta De Casa Traditionala De post


Conopida la cuptor reteta,

O mancare sanatoasa si gustoasa, simpla si usor de gatit, un preparat culinar de post si vegetarian care are la baza conopida este urmatoarea reteta de conopida la cuptor. Aceasta reteta se prepara mai ales toamna cand conopida este in sezonul ei, se poate manca foarte bine in perioada Postului Craciunului ca o mancare pe post, sau oricand dorim o garnitura langa un gratar sau o friptura de carne. 

Cum se face conopida la cuptor urmareste reteta mea simpla, usoara si rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii cu mancare de conopida. 
Conopida la cuptor cu pesmet reteta,

Ingrediente conopida la cuptor de post 
-1 conopida de 1,5 -2 kg 
-200g pesmet 
-2-3 linguri ulei de floarea soarelui 
-½ lingurita sare grunjoasa 
Conopida reteta,

Retete cu conopida,

Mod de preparare conopida la cuptor cu pesmet 
-conopida se alege din piata proaspata, de culoare alba si fara pete maronii, cu frunze verzi, 
-se indeparteza cu un cutit frunzele de la baza conopidei, apoi se desface in buchetele, 
-se spala apoi bine buchetelele de conopidă sub jet de apa rece, 
-intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare, 
-cand apa a inceput sa fiarba se adauga conopida si se lasa sa fiarba timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie, 
-cand este fiarta se scoate din apa fierbinte cu o paleta si se blanșază, adica se transfera conopida din apa fierbinte in apa rece pentru cateva minute, dupa care se lasa sa se scurga bine de apa, 
-intr-o tigaie se pune putin ulei la incins, se adauga pesmetul si se lasa sa se rumeneasca amestecand periodic sa nu se arda, 
-se adauga buchetelele de conopida scurse de apa in pesmet si se tavalesc bine prin el pana cand sunt complet acoperite, 
-se ia o tava de cuptor si se unge cu putin ulei, apoi se asaza conopida data prin pesmet, 
-se picura putin ulei deasupra lor si se presara putin pesmet, dupa care se da tava la cuptor timp de zece minute la 220 grade celsius, 
-cand conopida este rumenita frumos se scoate din cuptor si se poate servi calda, dar si rece este foarte gustoasa ca orice aliment de post
Conopida la cuptor retete,

Conopida la cuptor de post reteta,

Conopida la cuptor, un preparat de toamna, gustos, sanatos si hranitor, crocanta la exterior dar frageda la interior care te incanta cu gustul ei minunat si aroma imbietoare. 
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, retete de garnituri si aperitive aici, pofta buna! 
Conopida cu pesmet reteta,

Mancare de conopida reteta,

05.12.2019

Cartofi wedges la cuptor reteta

Retete Culinare Mancare Rapida De Cartofi Copti La Cuptor Reteta Cartofi Wedges De Casa



Cartofi wedges cu muraturi reteta,

O reteta de mancare din bucataria internationala rapida gata in doar 20 minute este urmatoarea reteta cu cartofi wedges si anume cartofi wedges copti la cuptor cu multe condimente si plante aromatice. Acest preparat culinar foarte simplu si usor de gatit poate fi servit atat simplu cat si ca o garnitura alaturi de diverse fripturi si gratare de carne (porc, pui, peste). 
Cum se fac niste cartofi wedges picanti si aromati foarte buni urmareste reteta mea. 
Cartofi wedges reteta,

Ingrediente cartofi wedges la cuptor 
-1 punga cartofi wedges congelati (750g Golden Wedges) 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-½ lingurita boia de ardei iute (chili, paprika) 
-½ lingurita usturoi granulat 
-½ lingurita piper negru macinat 
-½ lingurita cimbru macinat 

Mod de preparare cartofi wedges picanti la cuptor 
-cartofi wedges buni am gasit la Cora (McCain - Golden Wedges), au instructiuni de preparare pe punga atat pentru cartofi copti la cuptor cat si pentru cartofi prajiti la tigaie sau friteuse, 
-cum se procedeaza, se incinge cuptorul la 250 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric, 
-se pun cartofii congelati intr-un castron si se presara peste ei sare grunjoasa, condimente si plante aromatice dupa gust, 
-se amesteca rapid cu mana ca sa prinda toti sare si arome, se rastoarna intr-o tava de cuptor si se asaza frumos pe un rand, 
-se da tava la cuptor pentru 20 minute la 220 grade celsius, pe ambalaj scrie 18-22 minute la 200 grade celsius, 
-cand cartofii wedges devin aurii se scot din cuptor si se mananca imediat cat timp sunt calzi, 
-se pot servi ca o mancare de post sau o gustare alaturi de o salata, mustar dijone, maioneza, ketchup, muraturi, sau cand se mananca de dulce alaturi de o friptura de carne sau peste, cascaval sau branza rasa, etc, 
-cartofii sunt senzationali, au o alura crocanta la exterior si moale si pufoasa la interior care o sa placa imediat, merg mancati oricand deoarece sunt rapizi, gustosi si sanatosi. 
Cartofi la cuptor reteta,

Cartofi wedges la cuptor reteta,

Cartofi congelati prajiti reteta,

Alte retete de mancare, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, retete de garnituri aici, pofta buna! 
Cartofi copti la cuptor reteta,

Cartofi wedges picanti reteta,

Mancare de cartofi la cuptor reteta,