17.08.2019

Tarta cu prune reteta

Retete Culinare Tarta Cu Prune Proaspete La Zepter Reteta Deserturi Usoare Si Rapide De Casa



Tarta cu prune reteta,

O prajitura de vara preparata foarte simplu si usor intr-un vas Zepter este urmatoarea reteta de tarta cu prune rasturnata, o prajitura de sezon care este gata foarte rapid pentru oricand iti este pofta de ceva dulce si bun, un desert cu prune minunat gatit foarte usor si acasa in bucatarie, o gustare delicioasa pe care o poti face mult mai buna ca la patiserie sau cofetarie. 
Cum se face o tarta cu fructe reusita urmareste reteta mea, in loc de prune poti folosi orice alt fruct doresti, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tigaie cu diametrul de 24 cm, 4-6 portii de tartă. 
Tarta cu prune rasturnata reteta,

Prajitura cu prune reteta,

Ingrediente tarta cu prune 
-4 oua mari 
-4 linguri faina alba 
-8 linguri zahar tos 
-1 pliculet praf de copt 
-1 praf de sare 
-18 prune romanesti 

Mod de preparare tarta de casa 
-spalam bine prunele si apoi le taiem in doua si le indepartam samburii, 
-amestecam intr-un castronel faina cu praful de copt, 
-separam ouale albusuri de galbenusuri, 
-batem albusurile spuma cu un praf de sare, 
-separat batem galbenusurile cu un praf de sare pana devin crema, 
-turnam galbenusurile batute peste albusuri si le amestecam usor, 
-punem vasul zepter acoperit cu capac pe foc la foc mic sa se incinga, pana cand acul indicator ajunge in zona verde, 
-cand s-a incins punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana cand capata culoarea mierii, 
-peste compozitia de oua adaugam treptat faina si o amestecam usor pana cand se incorporeaza complet, 
-peste zaharul caramelizat asezam jumatatile de prune cu coaja in jos pe toata suprafata vasului, 
-lasam 5 minute prunele in zaharul caramel sa se inmoaie putin fara capac, dupa care turnam compozitia de tarta preparata anterior si nivelam deasupra ca sa fie acoperita uniform toata suprafata, 
-punem capacul si lasam tarta cu prune sa se coaca pana cand acul indicator ajunge la sfarsitul zonei verzi, aproximativ 15 minute, 
-cand este gata, oprim focul si mutam vasul de pe ochiul incins si il lasam 5-10 minute in continuare acoperit, 
-dupa acest timp dam capacul la o parte, acoperim vasul cu un platou si rasturnam tarta invers, astfel incat prunele vor fi deasupra si blatul dedesubt, 
-lasam tarta sa se raceasca, daca avem timp o punem si la frigider pana a doua zi sa se racesca bine, dupa care o taiem dupa preferinta. 
Tarta cu fructe reteta,

Tarta cu prune proaspete reteta,

Tarta cu prune, o prajitura de vara, simpla si usor de preparat, foarte buna, dulce si gustoasa cu prune aromate si caramel delicios, potrivita la orice ocazie cand vrei sa prepari ceva bun, dulce si gustos fara sa stai prea mult timp in bucatarie. 
Tarta cu prune, un desert minunat, apreciat de toata lumea prin simplitatea si perfectiunea ei. Alte retete de tarte si aici sau retete de prajituri si deserturi aici. Pofta Buna! 
Prajitura cu fructe reteta,

Tarta de casa reteta,

14.08.2019

Legume umplute la cuptor reteta de post

Retete Culinare Legume Umplute Cu Orez Si Ciuperci La Cuptor Reteta De Post Dobrogeana De Casa



Legume umplute la cuptor reteta de post,

O reteta de vara gatita traditional de post fara carne doar cu legume de sezon romanesti umplute cu orez si ciuperci, un fel de mancare foarte gustos si aromat este urmatoarea reteta de legume umplute la cuptor, legume umplute cu orez si ciuperci in sos de rosii, totul preparat simplu si rapid la cuptor. 
Eu o sa gatesc doar ardei umpluti si rosii umplute dar merg dupa gustul fiecaruia si alte legume cum ar fi vinete umplute, dovlecei umpluti, etc. Cum se fac niste legume umplute reusite urmareste reteta mea simpla si usoara. 
Legume umplute la cuptor reteta,

Ingrediente legume umplute de post 
-6 ardei grasi egali ca marime
-6 rosii de gradina egale ca marime 
-3 cepe potrivite  
-1 cana orez (250g) 
-300g ciuperci champignon 
-1 lingura cu varf soia granule 
-1 lingura pasta de tomate 
-1 cana apa (250ml) 
-dupa gust sare, cimbru, boia si piper macinat 
-2 linguri ulei de floarea soarelui 
-patrunjel verde pentru servit 
Rosii si ardei umpluti cu orez si ciuperci reteta,

Mod de preparare legume la cuptor de post 
-rosii umplute cu orez la cuptor sunt preferatele mele si dupa parerea mea sunt cele mai bune si mai reusite legume umplute datorita gustului dat de rosii asupra umpluturii de orez dar si umpluturii de carne, dar alaturi de ele merg de minune si ardei umpluti cu orez la cuptor, 
-cum se face aceasta mancare de post, in primul rand se spala legumele si se pregatesc pentru umplut, ardeilor li se taie capacele si se curata de seminte, rosiilor li se taie capacele cat mai mici si se scobesc cu o lingura in interior scotandu-le din pulpa, 
-pulpa rosiilor se toaca cubulete si se opreste pentru sos, ceapa se curata si se taie marunt, ciupercile se curata si se taie fideluta, soia granule se pune in apa la hidratat, verdeata se toaca maraunt, 
-se incinge putin ulei si se caleste la inceput ceapa pana cand aceasta se inmoaie si isi schimba culoarea, 
-se adauga apoi soia hidratata timp de 15 minute scursa in prealabil de apa si se prajeste si ea 2-3 minute alaturi de ceapa, 
-se pun ciupercile pentru 2-3 minute apoi se adauga putin bulion, condimente dupa gust si se picura putina apa astfel incat la final compozitia pentru umplut legumele sa ramana omogena, 
-se umplu pe rand legumele aproape pana sus, se umplu in proportie de 80% deoarece orezul o sa se umfle in timpul fierberii, 
-se acopera legumele cu capacele taiate sau se fac alte capace din bucati de rosii
-dupa ce s-au umplut se asaza in tava de cuptor fiecare leguma umpluta cu taietura in sus una langa alta,
-se pune printre legume pulpa rosiilor pastrata, apoi se completeaza cu apa pana ce zeama trece foarte putin de jumatatea legumelor, 
-se presara putina sare dupa gust si se acopera tava cu folie de aluminiu, 
-se da tava la cuptor pentru jumatate de ora la 220 grade Celsius apoi se descopera tava si se mai tine putin pana cand legumele prind o culoare usor de rumenit, eu am folosit un cuptor electric, 
-cand legumele sunt gata se scoate tava din cuptor si se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt, 
-se servesc legumele calde dar fiind un preparat de post sunt chiar mai bune reci, se asaza pe farfurii cate un ardei umplut si o rosie umpluta, 2-3 linguri cu sos de rosii si se orneaza cu patrunjel verde, se servesc cu paine proaspata. 
Ardei umpluti cu orez si ciuperci la cuptor reteta de post,

Rosii umplute cu orez si ciuperci la cuptor reteta de post,

Legume umplute de post, o mancare gatita de post foarte gustoasa si usor de gatit acasa in bucatarie, o reteta de legume la cuptor rapida gata in doar 40 minute. Legume umplute cu orez, incredibil de bune si de sanatoase, o mancare taraneasca racoroasa care n-ar trebui sa lipseasca in special vara sau in perioadele de post. 
Alte retete traditionale romanesti, retete cu legume si preparate din legume, alte retete de legume umplute si aici, retete de post aici sau mancaruri cu legume aici. Pofta Buna! 
Legume umplute de post reteta,

Ardei si rosii umplute cu orez si ciuperci reteta,

Legume umplute cu orez si ciuperci reteta,