11.01.2019

Macaroane cu branza la cuptor reteta

Reteta Budinca De Macaroane Cu Branza La Cuptor Traditionala De Casa Retete Culinare Cu Paste



Macaroane cu branza la cuptor retete culinare,

Macaroane cu branza, un fel de mancare din Bucataria Romaneasca foarte gustos, ieftin si rapid de preparat, gatit cu paste fainoase si branza. Spun ca este o mancare rapida deoarece in maxim 20 minute este gata si poate fi servita atat ca o mancare cu paste dar si ca un desert foarte bun sau o gustare. 
Dar cum facem macaroane cu branza la cuptor reteta traditionala urmareste reteta mea, pentru o tava de cuptor normala 20/30 sunt necesare urmatoarele ingrediente. 

Ingrediente macaroane cu branza 
-500g paste fainoase (macaroane, spaghete, penne, spirale, melci, scoici, farfalle, tagliatelle, etc) 
-300g branza (telemea, branza de burduf, cas, urda, cascaval, etc) 
-1 lingura unt 
-4 oua 
-zahar, gem, dulceata pentru servit 

Mod de preparare macaroane cu branza 
Cum se prepara rapid paste la cuptor cu branza, cum se procedeaza: 
-macaroanele se pun la fiert in apa suficienta cu putina sare si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, 
-cat timp pastele fierb se pregatesc rapid celelalte ingrediente: se incalzeste cuptorul la 220 grade, se unge o tava de cuptor cu un strat de unt, branza se da pe razatoarea mare, ouale se bat spuma cu un praf de sare, 
-cand pastele sunt fierte se scurg bine de apa si se adauga branza peste ele si se amesteca bine, apoi se rastoarna continutul in tava de cuptor unsa cu unt si se asaza uniform, 
-se pun cu o lingura ouale batute spuma peste paste si se da tava la cuptor pentru zece minute sau pana cand pastele se rumenesc putin deasupra, 
-cand sunt gata se portioneaza si se servesc calde dar si reci sunt foarte bune, pudrate cu zahar tos sau zahar pudra, unse cu gem sau dulceata, sau servite asa cum sunt fiind minunate. Pofta Buna! 
Paste cu branza retete culinare,

Paste cu branza la cuptor retete culinare,

Dar daca pregatim pentru masa de pranz paste cu branza si nu avem de gand sa le servim ca un desert dulce sau ca o gustare intre mese, atunci acest preparat cu paste si branza merge facut si mai deosebit, ca o adevarata mancare gatita. Iata o idee incercata de mine chiar acum dupa sarbatori, se alege o branza putin mai sarata iar untul se inlocuieste cu untura in care s-a prajit carne si carnati. Ce rezulta e super yummy. 

Dar oricum am pregati pastele, ele reprezinta un preparat culinar si un aliment sanatos, caloric, energizant si nutritiv, bineinteles ca ele merg gatite mai mult sau mai putin dietetic in functie de stilul de viata si alimentatia fiecaruia. Alte retete cu paste si preparate din paste si aici
Macaroane cu branza retete culinare,

Budinca de macaroane cu branza retete culinare,

09.01.2019

Ciorba de perisoare reteta

Retete Culinare Mancaruri Romanesti Reteta Ciorba De Perisoare De Porc Cu Bors Traditionala De Casa



Ciorba de perisoare retete culinare,

O mancare gatita romaneasca dintre multe alte borsuri si ciorbe cu specific romanesc este si ciorba de perișoare (bors de perisoare). Este o mancare traditionala care se prepara simplu si rapid iar gustul este super ok, este inconfundabil si nu-i poti rezista. Cum se face ciorba de perisoare de porc si ce ingrediente sunt necesare urmareste reteta mea. 

Ingrediente ciorba de perisoare 
-pentru perisoare: 300g carne tocata, 1 ceapa normala, 1 lingura cu varf de orez, 1 lingurita rasa piper macinat, ½ lingurita sare, 2 oua, 
-pentru ciorba: 1l apa, 2l bors sau 1,5l bors + 500ml zeama de varza, 1 lingura ulei, 1 lingura orez, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 ardei gras galben, 1 rosie, 2 cartofi, 2 oua, verdeata proaspata, 
Ciorba de perisoare reteta traditionala,

Mod de preparare ciorba de perisoare de porc 
-toate legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa se toaca marunt, rosia, ardeiul si morcovul se taie cubulete, cartofii se taie cuburi mici dar putin mai mari ca celelalte legume, verdeata se toaca marunt, 
-carnea daca nu este tocata se toaca prin masina de tocat carne, se pune intr-un castron iar peste ea se adauga o ceapa tocata marunt, o lingura de orez, aproximativ o lingurita de piper negru macinat, un praf de sare, 2 oua si se amesteca bine compozitia, se lasa deoaparte sa prinda gust cat timp sunt gata celelalte ingrediente, 
-se pun toate legumele intr-o oala de ciorbă cu putin ulei la calit cateva minute, apoi se pune apa cat sa le acopere si se fierb timp de 10 minute sau pana cand sunt fierte, 
-separat se pune borsul amestecat cu zeama de varza la fiert, 
-cand legumele sunt fierte se adauga orezul si borsul fiert, apoi se lasa sa fiarba la foc mic si se adauga pe rand perisoarele modelate intre palme la dimensiunea dorita, 
-nu se amesteca in oala de ciorba, perisoarele se vor ridica singure la suprafata, se fierb timp de 10 minute apoi se opreste focul si se adauga verdeata si ouale batute spuma cu putina apa rece ca sa nu se taie, sare se pune dupa gust si cu moderatie deoarece zeama de varza este sarata, 
-se lasa cateva minute apoi ciorba de perisoare se poate servi calda cu verdeata proaspata tocata presarata deasupra (leustean nelipsit, patrunjel, marar) si un ardei iute alaturi, merge dreasa cu o lingura de iaurt sau smantana. Pentru un gust reusit perisoarele trebuie sa fie placut picante de la piper iar borsul trebuie sa fie acru. Pofta Buna! 
Ciorba de perisoare de porc retete culinare,

In Gastronomia Romaneasca sunt multe retete de ciorbe si borsuri traditionale romanesti, iar printre cele mai des preparate si apreciate este si ciorba de perisoare. Ciorba de perisoare se clasifica in functie de modul de preparare, ingredientele folosite si de zona unde este preparata: ciorba de perisoare cu bors, ciorba de perisoare cu bulion, ciorba de perisoare cu zeama de varza, ciorba de perisoare a la grec, ciorba de perisoare de pui, ciorba de perisoare de porc, ciorba de perisoare de vita, ciorba de perisoare de peste, ciorba de perisoare cu oase de porc, etc. 

Ciorba de perisoare traditionala datorita gustului sau bun si a modului simplu de preparare este un fel de mancare principal (felul intai) des intalnit in Bucataria Romaneasca, se poate prepara atat pentru masa de Revelion cat si pentru o masa de weekend sau de zi cu zi. Reteta clasica de ciorba de perisoare este formata din perisoare si zeama. 
-perisoare sau chiftele cum le numesc strainii se fac din carne tocata simpla sau amestec (porc, vita, pasare, peste), amestecata cu ceapa, orez, oua, sare si piper macinat. 
-zeama (borsul) sau supa acrita cum o numesc strainii poate fi de culoare alba sau rosie, poate fi preparata din apa cu bors, bulion, sau zeama de varza. 
Dar indiferent de modul de preparare ciorba de perisoare ramane o ciorba speciala, are un gust unic si ne mandrim cu ea ca este o ciorba traditionala romaneasca. Alte retete de supe borsuri si ciorbe aici
Bors de perisoare retete culinare,