05.07.2022

Compot de visine reteta

Compot De Visine Reteta De Casa Pentru Iarna Retete Compoturi De Fructe


Compot de visine pentru iarna reteta naturala de casa taraneasca fara conservanti retete desert compoturi de fructe,

Compot de visine facut acasa special pentru iarna, foarte bun, gustos, delicios, dulce, aromat si parfumat, preparat natural fara conservanti, tine mai multi ani fara probleme, reteta compot de visine proaspete ca la mama acasa, retete compoturi de casa taranesti cu zahar dar cu un gust unic, ingredientele sunt pentru trei borcane de 550 ml cu compot de foarte vișine rapid de realizat.

Ingrediente compot de visine pentru iarna

-600g visine proaspete
-90g zahar
-900ml apa
-3 borcane de 550g
Ingrediente pentru 1 borcan de 550g
-35 visine cu samburi - 200g
-3 linguri rase de zahar tos - 30g
-300ml apa

Mod de preparare compot de visine de casa

Cum se face compotul de visine urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-reteta de compot de visine este incredibil de rapida si usoara, cum se procedeaza pas cu pas,
-pentru inceput se aleg visine romanesti proaspete si sanatoase,
-se aleg de codite si de orice alt corp strain si se spala cu apa rece,
-se pun apoi in borcane sterilizate inainte,
-se pun visine dupa gustul fiecaruia mai multe sau mai putine,
-eu am umplut borcanele putin mai mult de jumatate deoarece imi place si zeama din compot nu numai fructele,
-dar se pot umple pana sus cu fructe daca se doreste,
-se pune apoi zahar dupa gust, eu am pus 30g zahar la fiecare borcan dar poti pune mai mult sau deloc,
-se completeaza borcanele cu apa si se inchid bine cu capace,
-se fierb borcanele intr-un vas cu apa timp de 20 minute,
-apoi se scot borcanele din apa si se lasa sa se raceasca singure,
-cand sunt reci se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna,
-dupa 24 ore compotul incepe sa se coloreze in rosu specific visinelor,
-se serveste vara rece fiind foarte racoros, sau iarna la temperatura camerei fiind foarte energizant,
-in niciun caz zaharul nu se inlocuieste cu miere de albine deoarece mierea fiarta nu mai este sanatoasa, degustare placuta!
Alte retete traditionale romanesti, retete de compoturi aici, retete de conserve aici, retete de deserturi aici, retete de sucuri aici, pofta buna!
Compot de visine pentru iarna reteta naturala de casa taraneasca fara conservanti retete desert compoturi de fructe 2022 2023,

Compot de visine pentru iarna reteta naturala de casa taraneasca fara conservanti retete desert compoturi de fructe,

03.07.2022

Prajitura cu visine si ciocolata reteta

Prajitura Cu Visine Si Ciocolata Reteta Desert De Casa Retete Prajituri Si Deserturi De Sezon


Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Prajitura cu visine si ciocolata sau prajitura cu visine si cacao, un desert minunat, foarte gustos, moale, fraged, pufos, dulce si aromat, o prajitura de sezon preparata cu visine proaspete dar care merge facuta si cu visine congelate sau cu visine din visinata, retete deserturi si prajituri de casa pe baza de fructe, faina, oua, lapte si ulei, ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 36/33 cm cu prăjitură cu vișine și ciocolată.

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,
Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Ingrediente prajitura cu visine si ciocolata

-1 kg vișine romanesti proaspete
-4 ouă
-3 cani făină 3x 300g
-2 cani zahăr tos 2x 300g
-1 cana de lapte 300ml +20ml
-1 cana ulei 300ml
-2 linguri pline cacao
-1 lingura esență de rom
-1 lingura esenta de vanilie
-2 lingurite praf de copt 2x 6g
-1 lingurita coajă de lămâie rasa
-½ lingurita sare

Mod de preparare prajitura cu visine si cacao

Cum se face prajitura cu visine si ciocolata urmareste reteta mea simpla si usoara, retete video este si pe YouTube aici.

Prajitura este extrem de rapida, cum se procedeaza pas cu pas, visinele se curata de samburi si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama, apoi se prepara doua compozitii, o compozitie neagra de ciocolata cu cacao si rom si o compozitie alba cu vanilie si lamaie.
✔ Compozitia de ciocolata: se mixeaza doua oua cu ¼ lingurita sare si o cana de zahar pana se albesc si devin cremoase, se pune apoi 1 lingura esenta de rom, ½ cana ulei (150ml) si ½ cana lapte (150ml) si se mai mixeaza un minut, apoi se incorporeaza 450g faina amestecata inainte cu 1 lingurita praf de copt si 2 linguri pline cu cacao, se mixeaza bine compozitia pana cand devine extrem de cremoasa si incepe sa faca bule.
✔ Compozitia de vanilie: se mixeaza doua oua cu ¼ lingurita sare si o cana de zahar pana se albesc si devin cremoase, se pune apoi 1 lingura esenta de vanilie, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, ½ cana ulei (150ml) si ½ cana lapte (150ml) si se mai mixeaza un minut, apoi se incorporeaza 450g faina amestecata inainte cu 1 lingurita praf de copt, se mixeaza bine compozitia pana cand devine extreme de cremoasa si incepe sa faca bule.
✔ Montarea prajiturii: intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt se pune la inceput compozitia neagra, se asaza un rand de visine cu spatiu intre ele, se pune deasupra compozitia alba si inca un rand de visine, se da tava la cuptor electric preincalzit la 240 grade celsius pentru 10 minute, apoi se reduce temperatura la 200 grade celsius pentru inca 10 minute si apoi se reduce temperatura la 180 grade celsius pentru inca 20 minute cand prajitura trece testul scobitorii.
Preparare prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie si cacao retete prajituri si deserturi de sezon,

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava direct pe blat si se taie dupa preferinta, romburi, patrate, hexagoane, se serveste rece simpla sau cu inghetata, iaurt, lapte sau cafea, incercati acest desert cu inghetata de capsuni, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu visine aici, retete de prajituri aici, retete de patiserie aici.
Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata reteta desert rapid cu fructe faina oua lapte ulei zahar vanilie cacao retete prajituri deserturi de sezon,