22.06.2022

Dulceata de capsuni reteta

Dulceata De Capsuni Reteta Care Reuseste Retete Gemuri Si Dulceturi De Casa Pentru Iarna


Dulceata naturala de capsuni intregi facuta acasa pentru iarna fara conservanti reteta gem de fructe retete conserva desert,

Dulceata de capsuni facuta acasa dupa o reteta veche taraneasca, dulceata naturala fara E-uri si conservanti preparata pentru a fi servita imediat sau pastrata pentru iarna, o dulceata dulce si gustoasa, aromata si parfumata, un desert minunat, super bun, un rasfat culinar pe gustul tuturor, ingredientele sunt pentru trei borcane de 400ml cu dulceață de căpșuni.

Ingrediente dulceata de capsuni intregi

-1kg căpșuni romanesti proaspete
-1kg zahăr tos
-1 lingurita sare de lămâie

Mod de preparare dulceata de capsuni

Cum se face dulceata de capsuni urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-reteta este foarte simpla si usoara, cum se procedeaza pas cu pas pentru o dulceata reusita,
-capsunile se spala cu apa rece apoi se curata de codite,
-se pun intr-un castron incapator si se adauga peste ele cantitatea de zahar,
-se lasa asa de seara pana dimineata si se amesteca periodic,
-peste noapte se pastreaza la frigider daca este prea cald,
Dulceata naturala de capsuni intregi facuta acasa pentru iarna fara conservanti reteta gem de fructe retete conserva desert,

-dimineata se amesteca din nou si cu paleta se scot capsunile din siropul format,
-apoi se amesteca bine siropul pana cand zaharul este dizolvat complet,
-se pune siropul intr-o craticioara si se fierbe la foc potritvit pana se leaga bine, eu l-am fiert 45 minute,
-cand se formeaza spuma se aduna cu paleta,
-cand siropul este bine legat se pun capsunile si se continua fierberea la foc mic timp de 15 minute,
-la final se pune sarea de lamaie si dupa inca un minut se opreste focul si se pune dulceata fierbinte in borcane,
-sau se lasa sa se raceasca daca nu sunteti siguri de consistenta ei si se refierbe daca mai este nevoie,
-se acopera borcanele cu capace si dupa ce se raceste se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna,
-dulceata de capsuni merge servita ca atare sau cu clatite, paine cu unt, gris cu lapte, etc ...degustare placuta!
Alte retete traditionale romanesti, retete dulceturi aici, retete conserve aici, retete deserturi aici, pofta buna!
Dulceata naturala de capsuni intregi facuta acasa pentru iarna fara conservanti reteta gem de fructe retete conserva desert,

Dulceata naturala de capsuni intregi facuta acasa pentru iarna fara conservanti reteta gem de fructe retete conserva desert,

10.06.2022

Stevie cu oua reteta

Mancare De Stevie Cu Oua Reteta Taraneasca De Casa Retete Mancaruri Cu Legume


Mancare de stevie scazuta cu oua ceapa usturoi marar si patrunjel verde reteta taraneasca de casa retete mancaruri cu legume tocana cu zdrente de ou,

Reteta mancare de stevie cu oua, plus ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel proaspat, sau mancare de stevie cu zdrente de ou, ceva super bun, gustos, sanatos, simplu si usor de preparat, foarte rapid de gatit la tigaie wok la orice ora si pentru orice masa, retete mancaruri de casa taranesti pe baza de ștevie si ouă, ingredientele sunt pentru 4-5 portii de mâncare.

Ingrediente mancare de stevie cu oua

-3 legaturi mari de stevie proaspata
-50ml ulei
-4 fire ceapă verde
-4 fire usturoi verde
-3 oua
-200ml apă
-1 lingurita rasa de sare
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ legatura pătrunjel verde
-¼ legatura mărar verde

Mod de preparare stevie cu oua

Cum se face mancarea de stevie cu oua urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru inceput se pregatesc toate ingredientele, stevia se spala bine cu apa rece, se curata de codite si nervuri, apoi se rupe bucati,
-ceapa si usturoiul verde se taie rondele subtiri,
-mararul si patrunjelul proaspat se taie marunt,
-ouale se sparg intr-un castron,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie sau ceaun,
-se pune usturoiul si ceapa verde, se adauga putina sare si se calesc 30 secunde pana cand se inmoaie,
-se pune stevia si se amesteca usor, se stropeste cu putina apa si se amesteca periodic pana cand stevia scade in volum,
-se pune sare si condimente dupa gust si se continua gatirea aproximativ 10 minute pana cand stevia este facuta,
-se pune verdeata taiata marunt si ouale si se amesteca repede pe foc,
-cand ouale s-au facut zdrente si zeama s-a legat se opreste focul si se serveste mancarea calda sau rece,
-merge intinsa pe felii de paine la mic dejun sau gustare intre mese, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu legume aici, retete cu stevie aici, retete bisericesti aici, retete vegane aici.
Mancare de stevie scazuta cu oua ceapa usturoi marar si patrunjel verde reteta taraneasca de casa retete mancaruri cu legume tocana cu zdrente de ou,

Mancare de stevie scazuta cu oua ceapa usturoi marar si patrunjel verde reteta taraneasca de casa retete mancaruri cu legume tocana cu zdrente de ou,