19.12.2020

Zacusca de peste reteta

Retete Culinare Zacusca De Peste Macrou Pentru Iarna Reteta De Casa Traditionala


Zacusca de peste reteta,

Cum se face zacusca de peste, o zacusca pescareasca din bucataria dobrogeana preparata din legume proaspete si carne de peste, un preparat culinar natural gatit fara E-uri si conservanti mult mai bun si mai sanatos decat cel de cumparat, o conserva de peste de casa pe care o vei indragi imediat. Urmatoarele ingrediente sunt pentru 10-12 borcane de 400ml cu zacuscă de pește.
Zacusca de peste traditionala pentru iarna reteta,

Zacusca de peste pentru iarna reteta,

Ingrediente zacusca de peste
-3kg peste macrou
-2kg ardei kapia rosu
-2kg gogosari
-2kg rosii bine coapte
-1kg ceapa galbena
-300ml ulei de floarea soarelui
-250ml otet
-2 catei de usturoi
-2 lingurite sare grunjoasa
-2 foi de dafin
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita zahar tos

Mod de preparare zacusca de peste pentru iarna
-pentru o zakuska rapida eu o sa folosesc peste macrou, deci o sa fac zacusca de macrou,
-am ales macrou deoarece se curata foarte rapid neavand solzi si nici intestine multe, iar carnea se alege imediat de oase deoarece are foarte putine,
Peste macrou reteta,

-mai ales daca macroul este congelat se curata de intestine cel mai simplu fara a face mizerie,
-la majoritatea retetelor de zacusca de peste se foloseste peste fiert, dar eu de aceasta data o sa folosesc peste la grill,
-cum se procedeaza, pentru inceput se curata pestii de intestine si capete, apoi se taie pe jumatate de-a lungul sirei spinarii,
-se incinge un grill electric si se asaza bucatile de peste, eu am folosit un gratar electric mare procurat de curand de la Lidl "SilverCrest Kitchen Tools" si am vrut sa-i fac proba,
-am asezat pestii pe o parte a grillului, apoi i-am acoperit cu cealalta parte,
-am dat la putere maxima si in 20 minute macroul a fost gata fara sa scoata fum sau alte minuni,
-pestele frumos rumenit se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca,
Macrou la grill reteta,

Peste la grill reteta,

-in acest timp ne ocupam de legume, in primul se spala rosiile, se taie feliute si se curata de cotor, apoi cu un mixer vertical se paseaza,
-sucul de rosii rezultat se fierbe pentru 15 minute sau pana se leaga,
-cat timp sucul tomat fierbe se spala si se curata ardeii si gogosarii de cotor si seminte, apoi se taie fideluta,
-ceapa se curata si se taie si ea tot fideluta,
-pestele se dezoseaza si se taie fasii sau bucatele, carnea fiind fripta la grill o sa fie mai tare si n-o sa se sfarame,
-se incinge uleiul intr-un ceaun sau intr-o cratita cu fundul gros si se caleste la inceput ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga apoi ardeii si gogosarii taiati fideluta, iar dupa cinci minute carnea de peste taiata fasii, sucul de rosii, usturoiul taiat marunt si otetul,
-se fierbe zacusca la foc potrivit timp de 40-60 minute, pana cand scade si se leaga, pana este la consistenta dorita,
-se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se opreste focul cand este gata,
-se pune fierbinte in borcane bine sterilizate inainte si se acopera imediat cu capace,
-pentru a tine fara probleme peste iarna se fierb borcanele timp de 15 minute intr-o craticioara cu apa,
-aceasta zacusca se poate numi si zacusca de peste cu cruditati deoarece legumele au fost folosite crude si nu coapte ca la alte zacuște,
-se lasa borcanele sa se raceasca in voie acoperite cu prosoape, apoi se pot depozita in camara cu bunatati pentru iarna.
Zacusca de peste de casa reteta,

Zacusca de peste macrou reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de zacusca aici, retete de aperitive aici, retete conserve pentru iarna aici, retete de peste si preparate din peste aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Zacusca de peste la borcan reteta,

Zacusca de peste traditionala reteta,

Zacusca cu peste reteta,

Zacusca de peste cu legume reteta,

18.12.2020

Peltea de gutui reteta

Retete Culinare Peltea De Gutui Pentru Iarna Cu Mere Si Pere Reteta Traditionala De Casa


Peltea de gutui reteta,

O peltea de fructe foarte aromata si parfumata este pelteaua de gutui, o peltea traditionala de casa naturala fara E-uri si conservanti, un jeleu de fructe dulce si gustos imposibil sa nu-ti placa. Cum se face pelteaua de gutui urmareste urmatoarea reteta simpla si usoara explicata pas cu pas. Urmatoarele ingrediente sunt pentru patru borcane de 400ml cu peltea.
Peltea de gutui de casa reteta,

Ingrediente peltea de gutui
-6 gutui (coji si cotoare)
-1 mar mare aromat
-1 para mare coapta
-1kg zahar tos
-6 cani apa (1,5l)
-1 pliculet sare de lamaie
Mere pere si gutui pentru peltea reteta,

Mod de preparare peltea de gutui pentru iarna
-dupa cum am spus in reteta precedenta de dulceata de gutui care este aici, am pastrat atat cojile cat si cotoarele de la gutui intr-un vas cu apa rece ca sa nu oxideze prea tare,
-cand se face dulceata de gutui este pacat sa nu se faca si o peltea deoarece si aceasta se prepara foarte simplu,
-ambele preparate se pot gati in acelas timp, cum se procedeaza,
-am pus cojile si cotoarele de la gutui intr-o craticioara si am adaugat din apa in care au stat doar atat cat sa le acopere,
-pentru un plus de gust si aroma am mai adaugat un mar si o para taiate sferturi,
Fructe pentru peltea reteta,

-am aprins aragazul si am fiert fructele aproximativ 90 minute, pana cand apa a scazut la jumatate,
-in timpul fierberii n-am amestecat deloc in fructe deoarece n-am vrut sa le terciuesc, scopul fiind ca zeama de la compot sa ramana la final limpede,
-am scurs cu grija zeama printr-o strecuratoare, apoi am strecurat-o inca o daca printr-o sita mai fina, se poate folosi si un tifon,
Zeama compot de fructe reteta,

-zema de fructe limpede rezultata am pus-o intr-o craticioara pe foc si am adaugat zaharul,
Peltea de gutui preparare reteta,

Peltea preparare reteta,

-am amestecat periodic si am fiert compozitia pana cand aceasta s-a legat bine, apoi am pus sarea de lamaie si am oprit focul,
Peltea reteta de casa,

Peltea reteta,

-pelteaua se face dupa gustul fiecaruia, ea poate sa aiba o consistenta de miere de albine sau mai tare cat sa stea pe lingurita,

-se pune fierbinte in borcane si se inchid imediat cu capace,
Peltea de gutui pentru iarna reteta,

-se acopera borcanele de peltea cu prosoape si se lasa sa se raceasca in voie pana a doua zi.
Pelteaua de gutui se serveste ca orice gem sau dulceata, ca un desert sau gustare, intinsa pe felii de paine, scovergi, branzoaice, turte, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete cu gutui aici, retete de gemuri si dulceturi aici, retete de dulciuri si deserturi aici, retete conserve pentru iarna aici, pofta buna!
Peltea de gutui la borcan reteta,

Peltea de fructe reteta,

Peltea de gutui cu mere si pere reteta,