Retete Culinare Congelarea Si Uscarea Legumelor Pentru Iarna Reteta De Casa
Cum se pun ardeii capia pentru
iarna, va propun doua modalitati simple si usoare de a conserva ardeiul prin
congelare pe care eu le folosesc in fiecare an, ardei capia copt congelat la pungulite si ardei capia
proaspat taiat cubulete congelat la pungulite. Dar si o reteta de ardei iuti
uscati pentru iarna, macinati apoi fin sub forma de boia de ardei iute, sau
macinati mai grosier sub forma de fulgi de ardei iute pentru iarna. Cum se congeleaza si cum se usuca ardeii pentru iarna urmareste reteta mea.
Ardei capia proaspeti congelati pentru iarna
-ca ingrediente sunt necesare: 7 ardei kapia rosu si 5 pungulite de plastic,
-cum se procedeaza pentru ardei cruzi congelati,
-ca ingrediente sunt necesare: 7 ardei kapia rosu si 5 pungulite de plastic,
-cum se procedeaza pentru ardei cruzi congelati,
-ardeii kapia
se spala bine cu apa rece, dupa care se taie in 2 si se curata de cotor si
seminte,
-se taie fasii subtiri si apoi se taie cubulete,
-se imparte compozitia de ardei kapia tocati dupa nevoia fiecaruia si se pune in pungulite, se inchid bine pungulitele eliminand aerul si se congeleaza imediat.
Ardei proaspat congelat, zarzavat pentru ciorba, un preparat foarte simplu, rapid si extrem de usor de pregatit, dar totodata foarte sanatos, plin de vitamine si hranitor care va da un gust deosebit ciorbitelor si tocanitelor preparate in anotimpurile reci, si ne va aminti de gustul verii. Mai jos pun si cateva imagini cu modul de pregatire a ardeilor proaspeti cruzi congelati la pungulite.
Ardei capia copti congelati pentru iarna
-ca ingrediente sunt necesare: 10 ardei capia, ½ lingurita sare grunjoasa, 5 pungulite de plastic,
-cum se procedeaza, ardeii capia se spala bine si se sterg cu un prosop,
-se pune o tava speciala pentru copt legume pe aragaz si se incinge putin, dupa care se asaza ardeii,
-ardeii kapia se mai pot coace si pe un gratar cu jar in aer liber,
-eu am copt ardeii in bucatarie la aragaz pe tava, si i-am intors pe ambele parti pana cand s-au copt bine,
-dupa ce ardeii s-au copt ii scoatem intr-o tava dreptunghiulara de yena, ii presaram cu putina sare deasupra si apoi ii acoperim cu folie alimentara,
-lasam 10-15 minute ardeii sa se abureasca si in acelasi timp sa se mai raceasca, dupa care incepem sa-i curatam pe toti mai intai de coaja, apoi le scoatem cotorul si toate semintele,
-pentru a se pastra integral gustul minunat dulce si usor afumat de ardei copti, nu-i vom spala cu apa pentru a indeparta toate semintele, ci vom folosi un castronel cu apa in care ne vom inmuia mana atunci cand e nevoie pentru a indeparta semintele sau eventualele coji,
-dupa ce am curatat bine ardeii ii vom pune intr-o sita sa se scurga de zeama, pentru ca ii vom congela imediat,
-asezam ardeii copti in pungulite, pe care le inchidem bine si le congelam imediat,
-dar incearca si reteta de ardei copti la borcan pentru iarna aici.
Ardei copti pentru iarna pastrati la congelator, un mod de preparare simplu, rapid si eficient care-si pastreaza toate avantajele gustului minunat de ardei capia copti chiar si dupa congelare. In sezonul rece cand vrem sa mancam ardei copti sub forma de salata de ardei copti servita langa o salata de vinete cu ceapa, sau sa-i folosim la o zacusca rapida, nu trebuie decat sa-i decongelam in frigider pusi intr-o sita, si apoi sa-i savuram impreuna cu cei dragi. Mai jos pun si cateva poze cu modul de pregatire al ardeilor copti congelati la pungulite.
-se taie fasii subtiri si apoi se taie cubulete,
-se imparte compozitia de ardei kapia tocati dupa nevoia fiecaruia si se pune in pungulite, se inchid bine pungulitele eliminand aerul si se congeleaza imediat.
Ardei proaspat congelat, zarzavat pentru ciorba, un preparat foarte simplu, rapid si extrem de usor de pregatit, dar totodata foarte sanatos, plin de vitamine si hranitor care va da un gust deosebit ciorbitelor si tocanitelor preparate in anotimpurile reci, si ne va aminti de gustul verii. Mai jos pun si cateva imagini cu modul de pregatire a ardeilor proaspeti cruzi congelati la pungulite.
Ardei capia copti congelati pentru iarna
-ca ingrediente sunt necesare: 10 ardei capia, ½ lingurita sare grunjoasa, 5 pungulite de plastic,
-cum se procedeaza, ardeii capia se spala bine si se sterg cu un prosop,
-se pune o tava speciala pentru copt legume pe aragaz si se incinge putin, dupa care se asaza ardeii,
-ardeii kapia se mai pot coace si pe un gratar cu jar in aer liber,
-eu am copt ardeii in bucatarie la aragaz pe tava, si i-am intors pe ambele parti pana cand s-au copt bine,
-dupa ce ardeii s-au copt ii scoatem intr-o tava dreptunghiulara de yena, ii presaram cu putina sare deasupra si apoi ii acoperim cu folie alimentara,
-lasam 10-15 minute ardeii sa se abureasca si in acelasi timp sa se mai raceasca, dupa care incepem sa-i curatam pe toti mai intai de coaja, apoi le scoatem cotorul si toate semintele,
-pentru a se pastra integral gustul minunat dulce si usor afumat de ardei copti, nu-i vom spala cu apa pentru a indeparta toate semintele, ci vom folosi un castronel cu apa in care ne vom inmuia mana atunci cand e nevoie pentru a indeparta semintele sau eventualele coji,
-dupa ce am curatat bine ardeii ii vom pune intr-o sita sa se scurga de zeama, pentru ca ii vom congela imediat,
-asezam ardeii copti in pungulite, pe care le inchidem bine si le congelam imediat,
-dar incearca si reteta de ardei copti la borcan pentru iarna aici.
Ardei copti pentru iarna pastrati la congelator, un mod de preparare simplu, rapid si eficient care-si pastreaza toate avantajele gustului minunat de ardei capia copti chiar si dupa congelare. In sezonul rece cand vrem sa mancam ardei copti sub forma de salata de ardei copti servita langa o salata de vinete cu ceapa, sau sa-i folosim la o zacusca rapida, nu trebuie decat sa-i decongelam in frigider pusi intr-o sita, si apoi sa-i savuram impreuna cu cei dragi. Mai jos pun si cateva poze cu modul de pregatire al ardeilor copti congelati la pungulite.
-ca ingrediente sunt necesare: 25 ardei iuti rosii, ac si ata pentru legat ardeii,
-cum se procedeaza pentru ardei uscati, ardeii se aleg sa fie sanatosi si sa nu aiba nici o intepatura,
-se spala cu apa rece si apoi se lasa sa se usuce,
-se pune ata mai groasa intr-un ac si apoi se ia cate un ardei si se insira intepandu-i in cotor si lasand spatiu intre fiecare ardei iute,
-la sfarsit se inoada siragul de ardei iuti si se agata intr-un loc ferit de soare dar bine ventilat,
-se lasa ardeii sa se usuce bine cateva saptamani, sau chiar luni pana cand acestia sunt foarte bine uscati,
-cand ardeii s-au uscat vor fi mai scofalciti si mai usori, dar isi vor pastra proprietatile si culoarea rosie frumoasa,
-cand vom curata ardeii iuti vom folosi manusi pentru a evita usturimea,
-taiem ardeii de la cotor cu o forfecuta, apoi ii crestam pe mijloc si le scoatem toate semintele,
-apoi ii taiem in bucatele dupa care ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim dupa preferinta, pana cand vom obtine fulgi de ardei iute,
-fulgii de ardei iute se pastreaza intr-un borcanel inchis cu capac si se pot folosi presarati la orice fel de mancare pe care o dorim mai picanta, sau ii putem presara deasupra sub forma de ornament,
-ardeii ii putem macina si foarte fin sub forma de boia de ardei iute, dar ii putem folosi si intregi la diverse fripturi sau mancaruri gatite picante.
Mai jos pun si cateva poze cu modul de pregatire al ardeilor iuti uscati pentru iarna.