17.04.2020

Musaca de post reteta

Retete Culinare Musaca De Post Cu Soia Si Cartofi Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Musaca de post reteta,

Ce mancaruri de post mai gatim. O reteta gustoasa si simpla de preparat in perioadele de post este musacaua de post, o reteta de musaca cu soia si cartofi atat de buna incat nici nu zici ca-i fara carne. Cum se face musacaua de post urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii de moussaka, iar timpul de preparare este de aproximativ 50 minute la cuptor si 20 minute pregatirea ingredientelor.
Musaca de post cu soia reteta,

Musaca de post cu soia si cartofi reteta,

Ingrediente musaca de post
-1,5kg cartofi albi
-100g soia granule
-4 cepe mari
-3 linguri bulion
-3 linguri ulei
-200ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru macinat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita marar si patrunjel uscat
-½ lingurita usturoi granulat

Mod de preparare musaca de post cu soia si cartofi
-cum se procedeaza pentru o musaca de casa reusita,
-soia granule se pune la hidratat in apa pentru jumatate de ora,
-cat timp soia este la hidratat se curata legumele de coaja si se spala,
-se aleg de preferinta niste cartofi mari care se curata de coaja, se spala cu apa rece si se taie feli, iar ceapa se curata si se taie marunt,
-cartofii se prajesc in ulei incins la foc tare timp de 2-3 minute pe ambele parti pana isi schimba culoarea, se pot chiar rumeni putin,
-separat se prepara umplutura pentru musaca, se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa,
-se adauga dupa gust boia dulce, cimbru, patrunjel si marar uscat si se amesteca pe foc,
-se pune pasta de tomate si se amesteca bine, apoi se adauga soia hidratata scursa de zeama,
-se amesteca bine pe foc si se picura apa pana se obtine o compozitie legata,
Umplutura musaca de post reteta,

-dupa 2-3 clocote se opreste focul si se incepe asezarea musacalei,
-se asaza intr-o craticioara un strat de cartofi prajiti, apoi jumatate din umplutura de soia cu ceapa, un strat de cartofi si restul de umplutura,
Musaca de post preparare reteta,

Musaca preparare reteta,

-musacaua se inchide cu un strat de cartofi, se presara deasupra putin usturoi granulat si se stropeste cu 1-2 linguri din uleiul in care au fost prajiti cartofii,
Musaca de casa preparare reteta,

-musacaua se poate lasa asa cum este sau se poate adauga deasupra un strat de sos tomat asa cum am facut eu,
-intr-o ceasca de apa se dizolva doua lingurite de bulion, se adauga un praf de sare, boia, cimbru, marar, patrunjel uscat si se amesteca bine, apoi se toarna peste musaca,
-se da la cuptor pentru 45-60 minute la 220-250 grade celsius, in functie de cat de rumenita se vrea musacaua, eu am folosit un cuptor electric,
Musaca de post de casa reteta,

-cand musacaua de post este gata, se scoate din cuptor si se lasa acoperita cu capac timp de zece minute, apoi se poate servi calda sau rece cu paine proaspata si castraveti murati.
Alte retete traditionale romanesti, retete de musaca aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Musaca reteta,

Musaca de casa reteta,

Musaca de post cu castraveti murati reteta,

15.04.2020

Caras prajit cu mujdei si mamaliguta reteta

Retete Culinare Peste Prajit Traditional Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta Reteta De Casa Pescareasca



Caras prajit cu mujdei si mamaliguta reteta,

Caras prajit, un preparat din peste foarte bun, dulce, gustos, sanatos si delicios, care se mananca fierbinte servit traditional cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda, cat timp este inca crocant la exterior si fraged la interior, alaturi de un pahar de vin de casa bun si natural. 
Dar medalioanele de caras sunt foarte bune si dupa ce s-au racit si pot fi stropite dupa gust si cu zeama de lamaie si o garnitura de cartofi natur. 
Caras prajit reteta,

Ingrediente peste prajit cu mujdei si mamaliguta
-1 peste caras cat mai mare
-½ lingurita sare grunjoasa
-2 linguri malai
-2 linguri faina
-200ml ulei pentru prajit

Mod de preparare caras prajit cu mujdei si mamaliguta
-pestele se cumpara intreg, cat mai proaspat, aproape ca mai misca cand il aducem acasa,
-se curata de solzi, apoi se despica pe burta si i se scot intestinele, dupa care se scot si branhiile,
-se splala bine cu multa apa rece pana cand este foarte curat, apoi se scurge bine de apa si se asaza pe o farfurie,
-se ia sare grunjoasa si se presara in interiorul capului, burtii si apoi se presara putina sare si pe deasupra lui,
-se lasa pestele cu sare la frigider minim 30 minute sa aiba timp sa-si ia gustul de sare,
-se ia o farfurie adanca in care se amesteca faina cu malaiul si se pregateste o tigaie cu ulei,
-se scoate pestele din frigider si se taie in trei parti: cap, trunchi si coada,
-capul si coada se vor folosi pentru ciorba de peste, iar trunchiul se taie in 3-4 medalioane, depinde de cat de mare a fost pestele,
-se pune tigaia cu ulei la incins si apoi se ia cate un medalion de peste si se tavaleste prin amestecul de faina si malai pe toate partile,
-se scutura putin si apoi se pune sa se prajeasca in tigaie pe amble parti pana cand se prajeste frumos si capata o culoare aurie,
-cand s-a prajit se scoate intr-o farfurie si se procedeaza asemanator cu restul medalioanelor de caras,
-cand este gata se pune imediat pe farfurii si se stropeste cu mult mujdei de usturoi, alaturi se pune mamaliguta calda si feliute de lamaie.
Peste prajit cu mamaliguta reteta,

Caras prajit, o mancare simpla, ieftina dar foarte hranitoare si de efect, o mancare din peste pur romaneasca. Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete de mamaliga aici, pofta buna! 
Peste prajit reteta,

Peste caras prajit reteta,

Peste prajit cu lamaie reteta,