Retete
Culinare Omleta Pufoasa Simpla Si Rapida Reteta De Casa Pentru Mic Dejun
O
reteta pe baza de oua, pe scurt o omleta pufoasa simpla pentru un mic dejun
rapid, sanatos si plin de proteine, care-ti va da energie pana la pranz, este aceasta
mancare foarte simpla, usor si rapid de gatit acasa in bucatarie. O poti servi calda, rece sau sub
forma de gustare sau sandwich cu salata, branza, muraturi, etc.
Cum se face simplu si usor o omleta reusita urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru doua portii de omletă iar timpul de preparare este foarte scurt adica cinci minute.
Cum se face simplu si usor o omleta reusita urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru doua portii de omletă iar timpul de preparare este foarte scurt adica cinci minute.
Ingrediente
omleta pufoasa
-4
oua de tara (bio)
-1
lingura ulei de masline
-1
praf de sare de mare
-1
praf de piper negru macinat
-rosii,
ardei iute, friptura rece pentru garnitura
Mod
de preparare omleta de casa foarte pufoasa
-spalam
bine ouale cu apa rece si apoi le spargem intr-un castron,
-batem
bine ouale impreuna cu putina sare si piper pana cand sunt spumoase,
-incingem
o tigaie suficient de mare (24- 26cm) neaderenta de teflon sau ceramica, dupa
care punem putin ulei pe care-l rotim pe toata suprafata ei,
-cand
uleiul este incins bine turnam ouale batute spuma in tigaie si nu le amestecam,
dupa care le lasam sa se coaca usor la foc mediu,
-rotim
usor tigaia din cand in cand ca sa se rumeneasca omleta uniform si mai ridicam
usor marginile cu o furculita astfel incat oul ramas neinchegat sa patrunda
dedesubt si sa se coaguleze si el,
-cand
omleta s-a umflat frumos si oul nu mai este zemos intoarcem usor omleta ca pe o
clatita sa se rumeneasca usor si pe cealalta parte,
-o
mai lasam 1-2 minute sa prinda putina culoare si fara sa o uscam. apoi o scoatem intreaga intr-o
farfurie intinsa, sau o putem portiona direct in tigaie in 2-4 parti,
-o
servim imediat cat este calda asa cum este, sau o punem intre felii de paine si
o servim ca un sandvis rapid.
Omleta
pufoasa simpla se serveste imediat, fierbinte alaturi de legume proaspete: rosii chery, castraveti, ardei gras, ardei iute, sau castraveti murati,
gogosari in otet, etc. Daca nu o dorim simpla mai putem adauga cateva feliute de
carnaciori deasupra, sau cateva bucatele de friptura rece alaturi, sau o putem orna
cu cascaval ras. Dar
oricum ar fi, este o omleta foarte gustoasa, satioasa si hranitoare pe care o
putem manca si dupa ce s-a racit intr-un sandvis cu mezeluri sau branzeturi,
dupa cum preferam.
Alte retete de mancare, retete de omelette aici, retete de
gustari aici sau retete pentru mic dejun aici, pofta buna!