Pastrav La Gratar Reteta Cu Rosii Si Ardei Copti Retete De Peste Si Legume
Saramura de pastrav cu legume, o masa de peste binecuvantata pentru Sarbatoarea Floriilor! Saramura de pastrav facuta dupa o reteta pescareasca din Dobrogea, cel mai bun si mai gustos preparat din peste, cu păstrăv proaspat cu carne alba, dulce, frageda si oase lungi si subtiri usor de ales, cu rosii bine coapte si zemoase, ardei capia dulce foarte aromat si parfumat, ciusca iute dobrogeana, usturoi si verdeata. Toate laolalta coapte bine la gratar sau grill si apoi puse impreuna sa li se contopeasca aromele si gusturile rezultand la final o saramura apetisanta greu de egalat, care se serveste obligatoriu cu mamaliguta si cere stropita cu mult vin rosu de butuc de casa natural. Cum se face pestele la grătar urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 2 portii de saramură.
Ingrediente pastrav la gratar cu legume
-2 pastravi
400g bucata
-2 rosii mari bine coapte 1kg
-4 ardei capia 1kg
-2 ardei iuti
-1 capatana mica de usturoi
-200ml apa la nevoie
-1 lingurita de sare
-½ legatura
marar si patrunjel verde
-paine sau mamaliga pentru
servit
-vin rosu de butuc rece pentru servit
Mod de preparare peste la gratar cu legume
Cum se face pastravul la gratar urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-pestele se curata de solzi,
intestine si branhii si se spala bine cu apa rece,
-se scurge de apa si se
presara sare grunjoasa la interior si exterior,
-apoi se lasa sa prinda gust de
sare cat timp se pregatesc legumele si se prepara sosul de rosii coapte si
ardei copti,
-legumele se spala cu apa rece si se sterg cu servetele, apoi se
pun pe grill sau pe gratarul bine incins unde se coc bine intorcandu-le pe toate partile,
-cand sunt frumos rumene se scot intr-un castron, se presara sare peste ele si
se acopera cu capac pentru a se aburi timp de zece minute,
-in acest timp se
pregateste o tava de cuptor pentru saramura, iar usturoiul se curata si se
piseaza ca pentru mujdei,
-dupa zece minute se curata legumele coapte de coaja,
ardeii se curata si de seminte si se rup fasii, iar rosiile se paseaza cu
furculita eliminand cotorul,
-se pun toate legumele in tava de cuptor, se adauga
sare dupa gust si usturoiul pisat, se picura putina apa daca rosiile n-au fost
zemoase,
-se pune tava pe gratar pentru a da un clocot apoi se asaza langa
gratar pentru a se mentine calda,
-dupa ce legumele sunt gata se pun pestii pe
gratar si se frig cate 8-10 minute pe fiecare parte,
-cand sunt fumos
rumeniti se pun in tava cu legumele pregatite, se amesteca bine in sos apoi se
presara deasupra verdeata tocata marunt,
-se serveste imediat cu paine proaspata
sau mamaliguta si sa nu lipseasca ceva bun de baut, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de saramuri aici, retete cu pastrav aici, retete de peste si preparate din peste aici.