19.02.2020

Jumari de rata reteta

Retete Culinare Jumari Si Untura De Rata Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala



Jumari de rata reteta,

O reteta de mancare simpla, o friptura, gustare sau un aperitiv cald si rece foarte gustos si simplu de gatit sunt jumarile de rata. Alaturi de jumarile de porc clasice preparate in special de Craciun cand se taie porcii, o alta reteta de jumari de casa preparata pe tot parcursul anului ori de cate ori este pofta de o jumara calda este urmatoarea reteta de jumari de pasare, in cazul de fata jumari din grasime de rata sau din carne de rata. 
Cum se fac jumarile de rata, sau cum se face untura de rata urmareste reteta mea, mie din toata grasimea in exces de la o rata mi-a iesti un pahar de 150ml cu untura de rata si un castronel mic cu jumarele. 
Jumări de rață rețetă,

Ingrediente jumari de rata 
-grasime de rata pentru jumari din grasime de rata 
-carne de rata cu grasime pentru jumari din carne de rata 
-un praf de sare (dupa gust) 
-usturoi pentru servit (dupa gust) 

Mod de preparare jumari si untura de rata 
-de obicei grasimea de rata se alege atunci cand se portioneaza o rata, 
-rata are grasime destul de multa in zona gatului, pieptului si a burtii, 
-de la rata se pot face jumari de carne alegand carne cu grasime, sau jumari de grasime alegand numai grasime de rata, 
-prin topirea grasimii rezulta untura de rata care are un gust foarte bun, merge adaugata in mancare sau servita pe felii de paine prajita fiind minunata si sanatoasa, 
-cum se procedeaza, in primul rand se parleste rața si i se curata foarte bine pielea, apoi se spala si se portioneaza identic ca orice alt fel de pasare, 
-se alege toata grasimea in exces care atarna la gat, tartita, piept si pulpe, apoi grasimea se taie cuburi sau fasii la dimensiunea dorita, 
Grasime de rata reteta,

-se pun bucatile de grasime intr-o tigaie si se topesc, adica se prajesc la foc moderat pana cand se rumenesc, 
Topirea unturii de rata reteta,

-cand sunt gata se scot cu o spumiera intr-un castronel, se presara sare peste ele si se amesteca, 
Jumari de pasare reteta,

-se servesc cu paine proaspata imediat cat timp sunt calde sau dupa ce s-au racit, merg servite simple sau cu usturoi, 
-grasimea rezultata dupa topirea unturii de rață se strecoara si se depoziteaza in borcane cu capac, se pastreaza la rece si se foloseste la prepararea diferitelor mancaruri gatite dandu-le un plus de gust si aroma. 
Untura de pasare reteta,

Untura de rata reteta,

Jumari de rata (jumară de rață), un preparat culinar obtinut prin topirea slaninii de rata. Jumari prajite, foarte bune, gustoase, aromate, crocante, mananci de nu te mai saturi! 
Alte retete traditionale romanesti, retete cu rata aici, retete de jumari aici, retete aperitive aici, retete fripturi aici, retete gustari aici, pofta buna! 
Jumari de rata la tigaie reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu