08.02.2019

Cornulete cu nuca si rahat reteta

Retete Culinare Cornulete Romanesti Cu Nuca Si Rahat Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Cornulete cu nuca si rahat reteta,

O reteta delicioasa din bucataria romaneasca traditionala, foarte indragita de toata lumea inca din copilarie, un produs de patiserie romanesc cu un gust minunat pe care nu-l poti uita si de care mereu iti este pofta este reteta de cornulete fragede crocante si aromate. Cornuletele pot fi preparate de post (cornulete de post) cu ulei si bors pentru perioadele de post, sau cornulete de dulce cu untura sau unt, umplute dupa gust cu nuca, rahat, gem, magiun, ciocolata, samburi de caise si migdale, etc. 
Cornulete cu rahat retete culinare,

Cum se fac cornulete fragede cu nuca si rahat, un desert traditional romanesc care sunt bune de gatit simplu si usor si acasa in bucatarie, urmareste pas cu pas reteta mea. 
Pentru prepararea acestei retete este nevoie de putin mai mult timp si de mai multa indemanare ca la un desert obisnuit, ingredientele sunt pentru aproximativ 250 cornulete. 

Ingrediente cornulete cu untura 
-600g untura de porc 
-600g faina (cat cuprinde) 
-200g rahat 
-1 lingurita zahar tos 
-100g zahar pudra 
-100g miez de nuca 
-150ml lapte (o ceasca) 
-1 cub drojdie 
-1 lingura otet  
-1 ou 

Mod de preparare cornulete crocante si aromate 
Pentru reusita unor cornulete fragede se foloseste untura de porc sau chiar untura din osanza de porc care este mai indicata deoarece este mai buna si va da cornuletelor un plus de fragezime, cum se procedeaza, 
-pentru inceput se topeste untura ca sa devina lichida, se opreste focul astfel incat untura sa fie calduta si nu fierbinte. O reteta simpla de untura si modul de preparare pentru untura de porc este aici, la final raman si jumari de porc iar gustul unturii este mult mai bun decat untura din comert, 
-intr-un castron incapator se pune drojdia faramitata impreuna cu o lingurita de zahar tos si putin lapte, se amesteca bine si apoi se toarna restul de lapte si oul, 
-se foloseste un mixer pentru a amesteca mai rapid, apoi se adauga untura lichida, otetul si apoi se incorporeaza faina treptat pana cand se obtine un aluat, 
-se framanta aluatul cu faina pana cand devine vartos, nu prea gras (uleios) dar care se poate totusi modela, apoi se acopera aluatul cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 30 minute, 
-in acest timp se taie rahatul in bucatele si se presara cu putina faina sa nu se lipeasca, se rup miejii de nuca in bucatele, se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt, 
-dupa ce aluatul a crescut se ia o bucata de aluat, se modeleaza sub forma de bila, se pudreaza masa cu faina si se intinde cu un sucitor aluatul pana cand se obtine un cerc de aluat care apoi se taie in 12 parti egale cu ajutorul unui cutit de patiserie, 
-in exteriorul fiecarui triunghi format se pune cate o bucata de rahat si una de nuca si apoi se ruleaza strans catre interior pana cand se obtine un cornulet
-se procedam asemanator cu restul de aluat dupa care se asaza in tavi tapetate cu hartie de copt, 
-in final se obtin patru tavi rotunde de cuptor electric pline cu cornulete, care se coc in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 15-20 minute, pana cand sunt usor rumenite, 
-dupa ce s-au copt se scot din tava si se pudreaza fierbinti cu zahar pudra, dupa care se asaza pe un platou, 
-cornuletele se pot umple cu rahat si nuca asa cum am descris anterior, dar pot fi umplute si cu putin gem mai tare care nu curge si nuca (cornulete cu gem), procedeul fiind acelasi iar gustul la fel de bun. 
Cornulete cu nuca retete culinare,

Cornulețe fragede de ti se topesc in gura, dulci si aromate, usor crocante de care nu te vei dezlipi prea usor pana cand nu le mananci pana te saturi. Alte retete traditionale romanesti, produse de panificatie si patiserie aici, sau prajituri torturi si deserturi din gastronomia romaneasca aici
Pofta Buna! 
Cornulete reteta,

Cornulete fragede retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu