20.03.2021

Mancare de dovlecei de post reteta

Retete Culinare Mancare De Dovlecei Cu Rosii Si Usturoi Reteta De Post Taraneasca Gatita Acasa


Mancare de dovlecei de post reteta taraneasca de casa cu dovlecel zucchini ceapa rosii ardei retete culinare mancaruri cu legume tocana tocanita sos tomat,

Cum se face mancarea de dovlecei, reteta tocana, tocanita, mancare de post taraneasca gatita simplu si usor acasa in bucatarie cu dovlecel, ceapa, ardei, rosii si usturoi, retete culinare mancaruri cu legume rapide de casa.

Mancare de dovlecei de casa reteta taraneasca de post cu dovlecel zucchini ceapa rosii ardei retete culinare mancaruri cu legume tocana tocanita sos tomat,

Mancare de dovlecei de post reteta taraneasca de casa cu dovlecel zucchini ceapa rosii ardei retete culinare mancaruri cu legume tocana tocanita sos tomat,

Ingrediente mancare de dovlecei

-1kg dovlecei tineri sau zucchini
-300ml apa
-4 linguri ulei de floarea soarelui
-2 linguri pasta de tomate
-2 cepe mari
-2 morcovi tineri
-2 catei de usturoi
-2 lingurite faina
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-1 lingurita sare grunjoasa dupa gust
-½ lingurita piper macinat si boia dulce
-½ lingurita marar si patrunjel uscat
-¼ legatura marar si patrunjel verde

Mod de preparare mancare de dovlecei de post

Cum se face mancarea de dovlecei de post, tocanita de dovlecei sau tocana de dovlecei cu legume, un preparat culinar taranesc gatit la ceaun sau intr-un vas zepter cu mult sos tomat de rosii si legumecum se procedeaza pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-toate legumele se curata si se taie astfel, ceapa marunt, ardeii si morcovii cubulete, iar dovleceii bucati potriviti de mari,
-se procedeaza ca la tocanita sau tocana de cartofi, numai ca in loc de cartofi se pun dovlecei sau zucchini,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga o lingurita de sare grunjoasa si dupa ce se amesteca se pun morcovii si ardeii taiati cubulete,
-se amesteca pe foc pana ce legumele se inmoaie, se pun doi catei de usturoi taiati marunt si se picura putina apa daca este nevoie,
-se pun dovleceii taiati rondele intregi sau taiate pe jumatate in functie de marimea lor,
-se amesteca si dupa doua minute se pune bulion, se completeaza cu apa pana la nivelul legumelor si se amesteca,
-in loc de bulion se poate pune o conserva de rosii cubulete si putina pasta de tomate pentru gust,
-se adauga dupa gust condimente si plante aromatice, cimbru uscat, marar si patrunjel uscat, boia de ardei dulce si piper negru macinat,
-se pun doua lingurite de faina dizolvata in putina apa sa nu faca cocoloase si se continua fierberea timp de 15 minute,
-cand dovleceii sunt fierti si s-a format un sos tomat consistent se adauga verdeata proaspata tocata marunt, se potriveste gustul de sare si se opreste focul,


-mancarea de dovlecei se serveste calda sau rece cu paine proaspata si muraturi.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu dovlecei aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, poftă bună!
Mancare de dovlecei taraneasca reteta de casa cu dovlecel zucchini ceapa rosii ardei retete culinare mancaruri cu legume de post tocana tocanita sos,

tocanita de dovlecei de post reteta taraneasca de casa cu dovlecel zucchini ceapa rosii ardei retete culinare mancaruri cu legume tocana mancare sos,

Tocana de dovlecei de post reteta taraneasca de casa cu dovlecel zucchini ceapa rosii ardei retete culinare mancaruri cu legume mancare tocanita sos tomat,

19.03.2021

Mancare de fasole la borcan reteta

Reteta Mancare De Fasole Boabe Scazuta De Post La Borcan Pentru Iarna Retete Culinare Conserve De Casa


Mancare de fasole la borcan reteta de casa de post retete culinare iahnie mancaruri cu legume conserve pentru iarna,

Cum se face conserva de fasole de casa, reteta iahnie sau mancare de fasole scazuta de post la borcan pentru iarna, un preparat culinar natural gatit acasa fara E-uri si conservanti, retete culinare conserve cu mancaruri de legume.

Mancare de fasole la borcan pentru iarna reteta de casa de post retete culinare iahnie mancaruri cu legume conserve,

Ingredientele si modul de preparare sunt identice ca la orice mancare de fasole clasica gatita de casa scazuta sau supa, o reteta de mancare de fasole taraneasca explicata pas cu pas este aici. Cand preparatul este gata se pune fierbinte in borcane sterilizate inainte si se inchd imediat cu capace, se intorc borcanele cu capacele in jos pentru doua minute pentru a le verifica daca sunt bine inchise, apoi se intorc cu capacele in sus. Dupa acest procedeu important pentru orice conserva de casa, se pun borcanele intr-o cratita intinsa in apa calda si se fierb timp de 15 minute, dupa care se scot din apa si se lasa sa se raceasca in voie acoperite cu prosoape. Cand sunt reci se depoziteaza in camara ferite de lumina directa a soarelui si se consuma oricand se doreste o mancare de fasole sau o iahnie de fasole la conserva. Bineinteles ca reteta de mancare de fasole la conserva se poate prepara si de dulce, cu carne de porc, ciolan afumat sau carnati de porc. Alte retete traditionale romanesti, retete mancaruri de post aici, retete de conserve pentru iarna aici, retete gemuri si compoturi aici, retete mancare de fasole aici, retete cu fasole aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!

Iahnie de fasole la borcan reteta de casa retete culinare mancare de post mancaruri cu legume conserve pentru iarna,

Mancare de fasole de post la borcan reteta de casa retete culinare iahnie mancaruri cu legume conserve pentru iarna,

Mancare de fasole la conserva reteta de casa de post retete culinare iahnie mancaruri cu legume conserve borcan pentru iarna,