08.08.2020

Snitele de soia de post reteta

Retete Culinare Soia Snitele Prajite De Post Reteta De Casa



Snitele de soia de post reteta,

Snitele vegetale din soia de post, crocante la exterior dar moi si pufoase la interior, aromate si placut condimentate, servite cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti, o friptura de post gustoasa si sanatoasa, nici nu spui ca este de post. Cum se fac snitelele de soia urmareste reteta mea simpla si usoara.
Snitele de soia cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti reteta,

Fasole scazuta cu soia snitele prajite reteta,

Ingrediente snitele de soia
-100g soia snitele
-3 linguri faina
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita usturoi granulat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-200ml ulei pentru prajit
-cartofi prajiti pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru dressing

Mod de preparare snitele de soia de post
-se aleg soia snitele mai groase ca sunt cele mai bune si bineinteles din soia nemodificata genetic,
-acum sunt doua variante de a prepara soia, se pun snitelele la fiert in apa cu condimente si plante aromative timp de 20 minute, sau se hidrateaza in apa proaspata timp de 30-60 minute,
-pentru niste snitele moi se alege varianta prin fierbere, iar pentru niste snitele crocante se alege varianta prin hidratare,
-eu am ales varianta prin hidratare, am pus soia snitele intr-o craticioara cu apa suficienta si le-am lasat timp de 60 minute sa se hidrateze,
-le-am amestecat periodic, soia o sa absoarba din apa si se vor umfla frumos hidratandu-se,
-cand sunt hidratate le-am scurs usor de apa presandu-le si le-am condimentat pe toate partile cu sare, piper macinat, usturoi granulat si boia de ardei,
-le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu mana bine presandu-le ca sa intre aromele in ele,
-le-am lasat asa cinci minute timp in care am incins putin ulei intr-o tigaie,
-am trecut feliile de soia prin faina si le-am prajit la tigaie pe ambele parti pana au devenit aurii,
-le-am scos din tigaie si le-am presat usor pentru a mai elimina din ulei,
Soia prajita reteta,

Soia snitele cu cartofi prajiti reteta,

-le-am pus pe farfurii si le-am servit calde cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi, o friptura reusita pentru perioadele de post,
-se pot servi cu aproape orice inlocuind cu succes carnea, cu legume sau mancaruri gatite, eu le-am servit si cu fasole scazuta.
Alte retete traditionale, retete de post si preparate de post aici, mancaruri cu legume aici, retete de mujdei aici, retete cu soia aici, retete de snitele aici, retete de fripturi aici, pofta buna!
Soia snitele de post reteta,

Soia snitele cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi reteta,

Friptura de post reteta,

06.08.2020

Caras la cuptor cu sos de rosii reteta

Retete Culinare Peste Caras La Cuptor Cu Sos De Rosii Si Vin Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala



Caras la cuptor cu sos de rosii reteta,

Caras la cuptor cu sos de rosii, un peste la cuptor gatit perfect, cu un sos rosu gustos din rosii si vin, servit alaturi de o mamaliga calda, un preparat culinar din pește traditional nelipsit din nici o bucatarie, o mancare de peste greu de refuzat. Cum se face pestele la cuptor cu sos tomat urmareste reteta mea simpla si rapida.
Peste la cuptor cu sos de rosii reteta,

Ingrediente peste la cuptor cu sos de rosii
-1 peste caras mare de 1kg
-800ml suc de rosii
-400g rosii decojite in suc de rosii
-300ml vin alb demisec
-3 linguri ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita busuioc uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-mamaliga pentru servit

Mod de preparare caras la cuptor cu sos tomat
-toate condimentele se pun dupa gust, eu pot spune ca am pus cate o lingurita din fiecare,
-pestele foarte proaspat l-am curatat de solzi, intestine si hranhii si l-am spalat bine sub jet de apa rece,
-l-am lasat putin sa se scurga de apa, apoi l-am crestat de 3-4 ori pe fiecare parte,
-l-am uns cu ulei si l-am condimentat atat la interior cat si la exterior cu sare grunjoasa, piper negru macinat, usturoi granulat si boia de ardei dulce,
-l-am pus intr-o tava de cuptor unsa bine cu ulei si l-am lasat sa se odihneasca timp de 15 minute, doar cat sa intre aromele in el,
Caras preparare reteta,

-eu am folosit o tava de cuptor ceramica de 35/24 cm perfecta pentru pestele meu,
-dupa acest timp l-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute la 250 grade celsius,
Peste caras preparare reteta,

-in acest timp am pregatit sucul de rosii si am pasat rosiile decojite cu o furculita,
-cum se face un suc de rosii rapid si o mamaliga ca la mama acasa sunt link-urile mai jos,
-am scos tava cu peste din cuptor si am stropit pestele cu cantitatea de vin, iar in jurul pestelui am pus sucul de rosii, rosiile pasate, sare dupa gust si busuioc,
Caras cu sos tomat preparare reteta,

-am dat tava la cuptor pentru 30 minute la 250 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-am scos tava din cuptor si am stropit pestele cu mult sos tomat format in tava si l-am dat la cuptor pentru inca 15 minute,
Caras la cuptor cu sos de rosii si vin reteta,

-am servit pestele caras cu mamaliguta calda si o bere rece alaturi,
Caras cu sos de rosii si mamaliguta reteta,

-am taiat pestele si l-am asezat pe farfurii, alaturi am pus bucati de mamaliga calda si mult sos de rosii din tava.
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu caras aici, reteta mamaliga de casa aici, reteta suc de rosii de casa aici, pofta buna!
Mancaruri cu peste reteta,

Peste la cuptor cu sos de rosii si vin reteta,

Caras cu sos tomat si mamaliguta reteta,

Peste cu sos de rosii si mamaliguta reteta,