26.07.2020

Ardei cu sos reteta

Retete Culinare Mancare De Ardei Cu Sos De Rosii De Post Reteta De Casa



Ardei cu sos reteta,

O mancare de vara rapida este urmatoarea reteta de ardei cu sos tomat, un preparat culinar de post foarte gustos si racoros, gatit in special vara cu legume proaspete si care poate fi servit atat cald cat si rece de la frigider. Cum se face ardeiul cu sos urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ cinci portii, iar timpul de gatire este relativ scurt, maxim 30 minute.

Ingrediente ardei cu sos
-6 ardei capia mari
-4 rosii mari bine coapte
-4 catei de usturoi
-2 linguri ulei
-1 lingura bulion
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita piper boabe
-1 foaie de dafin
-1 lingurita faina
-200ml apa

Mod de preparare ardei cu sos de rosii
-pentru reusita retetei se aleg ardei capia mai carnosi de preferinta romanesti,
-in loc de ardei kapia se pot folosi si ardei gras sau gogosari,
-se spala ardeii sub jet de apa rece, li se taie coditele si se sterg cu servetele de apa sau se lasa sa se usuce,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc ardeii intorcandu-i pe toate partile,
-se scot ardeii prajiti intr-un castron si se lasa sa se raceasca putin,
-se curata ardeii de coaja si li se indeparteaza cotorul si semintele,
-pulpa ardeilor se rupe fasii, eu am impartit un ardei in patru,
-zeama rezultata dupa curatarea ardeilor se opreste deoarece e plina de gust si aroma,
-rosiile se spala si se dau pe razatoarea mica eliminand coaja,
-usturoiul se curata de coaja si se zdrobeste,
-faina se amesteca cu putina apa ca sa nu faca cocoloase,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara, se pune din uleiul in care au fost prajiti ardeii,
-se pune pentru cateva secunde usturoiul, apoi pasta de tomate si se amesteca bine,
-se adauga castronul cu suc de rosii si faina dizolvata in apa,
-se amesteca bine si se completeaza cu apa daca este nevoie potrivind consistenta sosului dupa gustul fiecaruia,
-se condimenteaza dupa gust cu sare, zahar, piper si dafin si se fierbe timp de zece minute pana se formeaza un sos legat,
-se pun ardeii si se mai fierbe mancarea timp de cinci minute,
-mancare de ardei cu sos, se poate numi foarte bine si ostropel de ardei sau tocanita de ardei, se serveste calda sau rece cu paine de casa proaspata,
-se asaza pe farfurii bucati de ardei si mult sos tomat, este o mancare gatita ideala pentru zilele de post sau cand se doreste o mancare fara carne.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu sos aici, pofta buna!
Ardei cu sos tomat reteta,

Ardei cu sos de rosii reteta,

24.07.2020

Vinete pane reteta

Retete Culinare Vinete Prajite Pane Cu Ou Si Pesmet Reteta De Casa



Vinete pane reteta,

Vinete pane, un preparat culinar foarte bun si gustos, simplu si rapid de gatit care se prepara mai ales vara cand este sezonul vinetelor si acestea au foarte putine seminte. Vinete pane, crocante la exterior, moi si fragede la interior, delicioase care se pot manca calde sau reci, simple sau cu parmezan sau cascaval ras presarat deasupra, sos de iaurt sau smantana, mujdei de usturoi, sau ca garnitura langa o bucata de carne la gratar. Cum se fac vinetele pane urmareste reteta mea simpla si usoara.
Vinete pane cu ou si pesmet reteta,

Gratar de porc cu vinete pane si salata de ardei reteta,

Vinete pane cu parmezan si sos de iaurt reteta,

Ingrediente vinete pane
-2 vinete potrivite
-2 oua
-1 lingurita sare grunjoasa
-100g pesmet
-50g faina
-300ml ulei pentru prajit

Mod de preparare vinete pane cu ou si pemet
-vinetele se aleg cat mai negre si mai proaspete si de preferinta romanesti,
-se spala vinetele cu apa rece, se curata de coaja si de cotor, dupa care se taie rondele de 1cm grosime,
-se pun feliile de vinete intr-o sita, se presara cu sare din belsug si apoi se lasa minim 30 minute sa iasa apa in ele,
Retete cu vinete reteta,

-dupa acest interval de timp se va observa ca vinetele au picaturi de apa pe ele care pot fi mai mult sau mai putin colorate, in functie de calitatea vinetelor si de toxicitatea lor,
-in cazul meu am nimerit niste vinete foarte bune si proaspete care nu au avut deloc zeama neagra,
Preparate din vinete reteta,

-se spala vinetele sub jet de apa rece, se scurg bine si se lasa in sita,
-intre timp se pune intr-o cratita mai inalta ulei la incins, timp in care vom pune in trei farfurii adanci faina, pesmetul si ouale batute spuma cu un praf de sare,
-cand uleiul este incins se ia cate o bucata de vanata si se trece intai prin faina pe ambele parti, apoi prin ou, iar la final prin pesmet, dupa care se pune la prajit in baie de ulei,
Vinete prajite pane preparare reteta,

Vinete pane preparare reteta,

-se prajeste vanata pe ambele parti pana cand este frumos rumenita, dupa care se scoate pe o farfurie in care am pus un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei,
Vinete reteta,

-se procedeaza asemanator pana cand se prajesc toate rondelele de vinete,
-se servesc calde sau reci, simple sau cu sos de iaurt, cascaval sau parmezan ras, mujdei de usturoi, sau cu orice friptura sau gratar de carne.
Vinete pane, un preparat vegetarian care te va incanta cu gustul lui deosebit de bun. Alte retete traditionale romanesti, retete cu vinete si preparate din vinete aici, retete garnituri aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Vinete reteta,

Vinete prajite pane reteta,

Rondele de vinete pane reteta,

Vinete prajite reteta,