18.06.2020

Salata orientala de post reteta

Retete Culinare Salata Orientala De Post Cu Multe Legume Reteta De Casa Dobrogeana



Salata orientala de post reteta,

O salata de post foarte gustoasa si simplu de preparat este salata orientala de post, o salata de legume sanatoasa si satioasa, un mix de legume energizant, o farfurie vesela frumos colorata care te atrage imediat si te imbina s-o mananci. Cum se face salata orientala de post urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-6 portii de salată, iar timpul de preparare este de 30 minute.
Salata orientala reteta,

Ingrediente salata orientala
-1kg cartofi noi
-1 ceapa mare
-1 ceapa mica
-1 ardei capia rosu
-1 ardei gras galben
-2 morcovi tineri
-2 castraveti cornison
-2 ridichii
-4 fire ceapa verde
-50g masline kalamata fara samburi
-1 ardei iute
-1 lingurita sare grunjoasa
-3 linguri ulei de masline
-2 linguri otet de mere sau suc de lamaie
-1l apa pentru cartofi
-¼ legatura patrunjel verde

Mod de preparare salata orientala de post
-pentru salata se aleg legume proaspete si de preferinta romanesti,
-cartofii se curata de coaja si se spala sub jet de apa rece, apoi se taie in sferturi si se pun la fiert in putina apa doar cat sa-i acopere,
-se adauga o ceapa mica doar pentru gust si putina sare si se fierb timp de 15 minute,
-dupa acest timp se adauga si morcovii curatati de coaja si taiati rondele si se continua fierberea inca 10 minute, morcovii sunt buni usor al dente,
-celelalte legume se curata, ceapa se taie fideluta subtire iar restul rondele, maslinele se lasa intregi sau se taie si ele feliute,
-se scurg legumele fierte de zeama iar supa de legume rezultata se poate opri,
-se adauga ceapa uscata taiata fideluta si ardeii taiati rondele si se amesteca usor, se stropesc cu ulei de masline si sare dupa gust si se lasa putin sa se racoreasca,
-dupa 10 minute se pun si restul legumelor, se stropesc cu otet si se amesteca usor, la final se potriveste gustul de sare si otet,
-se orneaza salata cu verdeata proaspata tocata marunt si se serveste calda sau rece dupa preferinta si gust,
-se serveste simpla fiind o mancare de post delicioasa, sau sub forma de garnitura langa un gratar sau o friptura de carne si peste.
Salata de cartofi cu legume, un deliciu culinar gustos si aspectos care merge gatit in orice anotimp, dar in special primavara fiind o salata de primavara, dar si in timpul postului. Alte retete traditionale, retete de salate aici, mancaruri cu legume aici, retete de post aici, pofta buna!
Salata de legume reteta,

Salata de cartofi cu legume reteta,

17.06.2020

Compot de gutui reteta

Retete Culinare Compot De Gutui Natural Pentru Iarna Reteta De Casa Dobrogeana



Compot de gutui reteta,

Cum se face compotul de gutui, o conserva si un produs culinar de casa pentru iarna natural mult mai bun si mai sanatos decat cel din comert. Cum se face un compot de gutui pentru iarna reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru opt borcane mari, iar timpul de preparare este de 30 minute.
Compot de gutui de casa reteta,

Ingrediente compot de gutui
-4 gutui mari
-16 linguri cu varf zahar
-2l apa
-8 borcane mari de 800ml
Compot de gutui pentru iarna reteta,

Mod de preparare compot de gutui de casa
-pentru compot se aleg niste gutui romanesti coapte si sanatoase,
-gutuile se spala bine sub jet de apa rece, se curata de cotor si se taie cuburi potrivit de mari,
-se pun gutuile taiate la dimensiunea si forma dorita in borcane bine spalate inainte,
-eu am umplut borcanele pana la jumatate cu fructe, dar se pot pune dupa preferinta fiecaruia mai multe sau mai putine, sa nu uitam ca la un compot sunt bune atat fructele cat si siropul, iar siropul de gutui este foarte gustos si delicios avand un parfum aparte,
-se adauga zahar in fiecare borcan, pentru un compot dulce se pun patru linguri de zahar, iar pentru unul mai putin dulce se pun minim doua linguri, bineinteles ca zaharul se poate inlocui cu fructoza,
-se completeaza cu apa si se inchid bine borcanele cu capace,
-se pun borcanele intr-o cratita intinsa cu apa si se fierb la foc mic timp de 20 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca in voie,
-borcanele cu compot se pastreaza in camara cu bunatati pentru iarna, este un deliciu culinar in special iarna, se servesc oricand se doreste un desert rapid sau ceva dulce si bun,
-vara se poate servi rece de la frigider fiind minunat,
-fructele cat si siropul se mai pot folosi la prepararea de prajituri, tarte, torturi si diverse deserturi cu fructe. Alte retete traditionale, retete de compoturi aici, retete de deserturi si dulciuri aici, pofta buna!
Compot de gutui la borcan reteta,

Compot de gutui natural reteta,