25.04.2020

Bors de miel reteta

Retete Culinare Bors Traditional Din Carne De Miel Reteta De Casa Dobrogeana Pentru Paste



Bors de miel reteta traditionala de Pasti retete culinare mancaruri taranesti ciorbe si borsuri dobrogene de casa pentru Sarbatorile Pascale,

Cum se face cel mai bun bors de miel, o ciorba traditionala pentru masa de Paști din carne de miel cu bors si leustean este urmatoarea reteta romaneasca simpla si usoara. Pentru borsul de miel se aleg urmatoarele bucati de carne de la miel: cap, gat, coada, picioare inferioare si cap de piept. Se mai pune o mana de mate fierte si taiate marunt, sau chiar din organe sau compozitia de drob. Leusteanul verde nu trebuie sa lipseasca, dar se mai pune putin marar si patrunjel pentru un plus de gust si aroma. Cum se face ciorba de miel urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ zece portii.
Ciorba de miel reteta,

Ingrediente ciorba de miel

-1,5-2kg carne de miel cu os
-3 cepe potrivite
-3 morcovi tineri
-3l bors acru de casa
-3l apa
-3 oua
-1 lingura orez
-2 maini compozitie de drob
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 legatura leustean verde
-¼ legatura marar si patrunjel verde
Miel reteta,

Mod de preparare bors de miel

-cum se procedeaza pentru un borș de miel reusit,
-in primul rand se pregateste carnea de miel care se portioneaza, gatul si pieptul de miel se taie in bucati potrivit de mari, la fel si coada, apoi se spala cu apa rece,
-optional se pune la bors si capul de miel intreg, se spala bine in special in gura si gat,
Carne de miel reteta,

-legumele se curata si se taie ceapa marunt iar morcovii cubulete,
-borsul se pune separat intr-o craticioara sa fiarba,
-verdeata proaspata se spala si se taie marunt,
-ouale se bat spuma cu un praf de sare si putina apa rece,
-se pune toata carnea intr-o oala incapatoare (8-9l) sa fiarba in apa suficienta iar cand se formeaza spuma se spumeaza si se adauga si legumele,
-se fierbe la foc moderat 30-40 minute pana cand carnea este bine fiarta apoi se adauga borsul fiert si orezul si se mai dau cateva clocote,
Bors de miel de casa reteta,

-se drege ciorba cu oua batute, se adauga vedeata tocata marunt si se acopera oala de ciorbă cu capac pentru zece minute,
Ciorba de miel de casa reteta,

-borsul de miel se serveste cald cu un ardei iute alaturi si paine proaspata,
-in primul rand se serveste capul de miel pentru a elibera oala de ciorba deoarece acesta ocupa mult loc, se serveste creierul si carnea din jurul gatului si al maxilarului care este foarte gustoasa, iar limba se curata de piele si se serveste si ea.
Creier de miel reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel aici, retete de Paște aici, retete ciorbe si borsuri aici, retete fripturi aici, pofta buna!
Ciorba de miel traditionala reteta,

Bors de miel traditional reteta,

23.04.2020

Pasca fara aluat reteta

Retete Culinare Pasca Fara Aluat Cu Branza Dulce Si Stafide Reteta De Casa



Pasca fara aluat reteta,

Cea mai buna pasca fara aluat este urmatoarea reteta de pasca rapida. Un preparat gustos gatit acasa pentru Sarbatorile Pascale este pasca, iar preparata cu branza dulce si stafide este cea mai buna. Cum se face pasca traditionala fara aluat cu branza si stafide urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru o forma cu diametrul de 24cm.
Pasca de casa reteta,

Pasca fara aluat cu stafide reteta,

Ingrediente pasca fara aluat
-5 oua mari
-500g branza de vaci
-100g unt
-200g smantana
-200g zahar tos
-4 linguri faina alba
-4 linguri gris
-coaja rasa de la 1 lamaie
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita esenta de vanilie
-½ lingurita sare grunjoasa
-2 linguri stafide
-2 linguri rom pentru stafide
Pasca reteta,

Mod de preparare pasca cu branza si stafide
-cum se procedeaza pentru o pască reusita,
-ouale se separa in doua castroane, albusuri de galbenusuri si se adauga peste fiecare cate un praf de sare,
-albusurile se bat bine pana devin spuma, dupa care se adauga jumatate din cantitatea de zahar tos si se continua mixarea pana cand se obtine o bezea tare si lucioasa,
-galbenusurile se bat impreuna cu restul de zahar tos, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie pana cand zaharul se topeste complet si se obtine o crema de galbenusuri consistenta,
-untul se incalzeste foarte putin pe foc pana devine lichid, apoi se lasa sa se raceasca,
-stafidele se acopera cu rom si se lasa timp de zece minute sa se imbete bine,
-peste albusuri se adauga crema de galbenusuri si untul topit si se incorporeaza bine,
-se adauga smantana si branza de vaci care trebuie sa fie de calitate fara pic de zer, eu am gasit la lidl una foarte buna la cutie,
-se amesteca foarte bine toate ingredientele, si apoi se adauga treptat faina si grisul folosind mixerul,
-la sfarsit se adauga si se amesteca si stafidele hidratate si scurse de rom,
-se ia o forma rotunda cu pereti detasabili, se unge cu putin unt si se tapeteaza cu hartie de copt care se unge si ea cu unt, apoi se toarna compozitia de pasca obtinuta anterior,
Pasca de casa preparare reteta,

Pasca preparare reteta,

-se niveleaza usor pasca deasupra si se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius aproximativ 50 minute,
Pasca cu stafide preparare reteta,

Pasca cu branza preparare reteta,

Pasca fara aluat preparare reteta,

-cu cat forma este mai larga cu atat pasca se va coace mai usor,
-eu nu am folosit o forma cu diametru mare, ci una cu diametru de 18cm dar mai inalta,
-dupa ce pasca s-a copt frumos si s-a rumenit usor, se scoate din cuptor si se acopera cu un servet si se lasa sa se raceasca in voie cateva ore,
-dupa ce s-a racit foarte bine, se scoate din tava si se portioneza in bucati de dimensiunea  si forma dorita.
Pasca se pastreaza la frigider si se serveste rece fiind un desert si ceva dulce foarte aromat si racoros, alte retete traditionale, retete de pasca aici, retete de Pasti aici, retete de prajituri si deserturi aici, retete de patiserie aici, pofat buna!
Pasca cu branza si stafide reteta,

Pasca cu branza dulce si stafide reteta,

Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide, un preparat culinar traditional romanesc nelipsit de la masa de Paște, foarte bun, dulce si aromat cu umplutura delicata de branza de vaci si stafide. Pasca fara aluat, cozonac cu nuca, oua rosii, ciorba de miel, drob si friptura de miel, preparate traditionale romanesti gustoase si hranitoare, obligatorii pentru masa de Paști. 
Hristos A Inviat!  Adevarat A Inviat! 
Pasca cu stafide reteta,

Pasca fara aluat cu branza si stafide reteta,

Pasca cu branza reteta,