23.06.2019

Hamsie prajita reteta

Retete Culinare Hamsii Prajite Pe Scobitoare Reteta De Casa Traditionala Pescareasca Dobrogeana



Hamsie prajita reteta,

Un peste romanesc tare bun si gustos pescuit in Marea Neagra este hamsia, este un peste cu o carne alba delicioasa care se mananca foarte usor cu tot cu oase, se gateste foarte usor in mai multe feluri. Pestele hamsie se prepara cel mai des prajit pe scobitoare sau pane. Cum se face peste hamsie prajita urmareste reteta mea. 
Hamsii prajite pe scobitoare reteta,

Ingrediente hamsii crocante 
-1 kg hamsie proaspata 
-1 lingurita rasa sare grunjoasa 
-2 linguri malai grisat fin 
-2 linguri faina alba 
-200ml ulei pentru prajit 
-1 lamaie pentru servit 
-usturoi verde sau mujdei pentru servit 
-mamaliguta calda pentru servit 

Mod de preparare hamsii in crusta de malai 
-hamsiile se curata de intestine si optional de capete, 
-se pun intr-o sita si se spala bine sub jet de apa rece apoi se scurge de apa presandu-le usor cu palma, 
-se presara putina sare gunjoasa peste ele si se amesteca usor cu mana ca sa prinda tot pestele sare, 
-se lasa 10 minute deoparte sa intre sarea in el timp in care se pregatesc celelalte ingrediente, 
-se pune ulei de floarea soarelui intr-o tigaie, 
-intr-o farfurie se amesteca in proportie de 1:1 malai si faina, sau in proportie de 2:1 daca vrem hamsia cu malai mai mult, 
-se prind pestii pe scobitori, se prind cate 5 pesti pe cate o scobitoare in functie de marimea lor, 
-se trec pestii prin amestecul de faina si malai, se scutura usor si se prajesc la tigaie in ulei incins, 
-cand sunt prajiti si usor rumeniti pe ambele parti se scot intr-un castron pe servetele ca sa absoarba surplusul de ulei, 
-se serveste calda cu mujdei de usturoi si mamaliguta. 
Hamsii prajite reteta,

Hamsie prajita, un fel de mancare din bucataria romaneasca gatit si servit traditional asa cum se mananca la noi la romani o masa de peste adica cu mamaliga si mujdei de usturoi. 
Hamsii prajite pe scobitoare, o mancare de peste dobrogeana foarte apreciata pe litoral reprezentand un fel de mancare principal dar si o gustare rapida. Cu hamsii prajite se pot face si niste sandwich-uri delicioase sau omlete pentru micul dejun. 
Alte retete de peste si preparate din peste si aici. Pofta Buna! 
Hamsie in crusta de malai reteta,

Hamsii crocante reteta,

21.06.2019

Ardei umpluti cu carne reteta

Retete Culinare Mancare De Ardei Umpluti Cu Carne De Porc Si Orez Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Ardei umplut reteta,

Ardei umpluti, un fel de mancare gatita foarte gustoasa din bucataria romaneasca care poate fi preparata in functie de umplutura ardeilor, o mancare de dulce (ardei umpluti cu carne tocata), sau o mancare de post (ardei umpluti de post), ardei umputi cu orez, ciuperci sau legume. 

Ardei umpluti de casa reteta,

Reteta traditionala de ardei umpluți cu carne este foarte simpla de realizat, ingredientele principale folosite pentru acest preparat culinar gustos sunt: ardei grasi galbeni sau gogosari, carne tocata de porc, vita, pui, curcan, peste sau un amestec de carne vita-porc, ceapa, orez, rosii sau bulion, condimente si plante aromatice dupa gust. 
Ardei umpluti reteta,

Ardeii umpluti sunt apoi fierti intr-o cratita cu apa si rosii pasate, cand sunt gata se servesc calzi sau reci cu smantana sau iaurt. Cum se prepara ardei umpluti de casa, niste ardei umpluti taranesti ca la mama acasa urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 5-6 portii. 

Ingrediente pentru ardei umpluti cu carne 

-750g carne de porc tocata (pulpa, spata) 
-10 ardei grasi potriviti ca marime 
-3 cepe potrivite 
-2 linguri ulei 
-2 linguri cu varf orez 
-2 linguri pasta de tomate 
-4 rosii mari bine coapte 
-½ lingurita sare, piper macinat, cimbru si boia dupa gust 
-½ legatura patrunjel verde 

Mod de preparare ardei umpluti cu carne si orez 

Cum se fac ardeii umpluti cu carne si orez urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-se alege o carne de porc nu prea grasa, o carne de la pulpa sau spata de porc este ok, 
-carnea se toaca cu masina de tocat carne si se pastreaza la rece, 
-ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, 
-patrunjelul proaspat se spala si se toaca marunt, 
-rosiile se spala si se dau pe razatoarea mare eliminand cotorul si coaja, 
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste la inceput ceapa pana devine sticloasa, 
-se adauga carnea tocata si se amesteca pe foc pana se albeste, 
-se adauga bulion, sare si condimente dupa gust, 
-se adauga orez, se mai tine compozitia pe foc amestecand continuu 2-3 minute, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca, 
-se aleg niste ardei de marime medie, sa fie rotunzi si cat de cat sa fie egali intre ei, 
-se spala, li se taie coditele si capacele si se curata fiecare ardei de cotor si seminte, 
-in compozitia de carne se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si se amesteca, 
-se umple fiecare ardei cu umplutura de carne si orez, 
-se asaza ardeii umpluti unii langa altii cu taietura in sus intr-o craticioara mai inalta, 
-se acopera fiecare ardei umplut cu capacul taiat, se toarna printre ei rosiile pasate cu sucul de rosii rezultat si se completeaza apoi cu apa cat sa acopere ardeii aproximativ 75%, 
-se presara putina sare, se acopera craticioara cu capac si se fierbe la foc moderat timp de jumatate de ora, 
-la final se orneaza cu patrunjelul verde ramas si se servesc cat timp sunt fierbinti, 
-se pun in fiecare farfurie cate doi ardei umpluti, 3-4 linguri de sos care este foarte bun si aromat si dupa gust o lingura de iaurt sau smantana, 
-se mananca cu paine proaspata de casa si un ardei iute alaturi. 

Ardei umpluti cu carne de porc, o mancare romaneasca gatita traditional ca la mama acasa, o mancare delicioasa si consistenta care se face simplu si usor acasa in bucatarie si pe care o servesti oricand cu placere aproape cu orice ocazie. Poate reprezenta o mancare de weekend servita in familie dar si o masa aniversara sau de petrecere. Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, retete cu porc aici. Pofta Buna! 
Ardei umpluti cu carne reteta,

Ardei umplut cu carne reteta,

Ardei umpluti cu carne si orez reteta,

Ardei umplut cu iaurt reteta,