13.06.2019

Branzoaice reteta

Retete Culinare Branzoaice Sau Langosi Cu Branza Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Branzoaice reteta,

Branzoaica este o specialitate romaneasca foarte gustoasa servita rapid ca o gustare dar si ca un desert cald sau rece, este un fel de mancare cu multe denumiri variind de zona unde este preparata dar si de umplutura ei: brânzoaice cu brânză, placinta cu branza, langoși cu brânză, prajitura cu branza, etc. Dar branzoaice se fac si de post cu diverse umpluturi dupa gust, umpluturi sarate si condimentate sau dulci, de la legume si branza tofu pana la gem ori ciocolata. 

Brânzoaică, un produs de patiserie gatit foarte simplu si usor si acasa in bucatarie dintr-un aluat dospit si pufos asemanator cu cel de scovergi, umplut cu branza dulce, urda sau branza sarata, apoi coapta la cuptor sau prajita la tigaie. Se servesc calde fiind minunate dar si reci sunt la fel de bune, pudrate cu zahar pudra sau zahar tos, unse cu miere de albine sau diverse gemuri si dulceturi preferate. 

O reteta foarte des preparata in bucataria noastra traditionala este urmatoarea reteta de branzoaice cu branza sau langosi cu branza
Cum facem niste branzoaice ca la mama acasa sau branzoaice ca la patiserie urmareste pas cu pas reteta mea, din urmatoarele ingrediente vom obtine 15 branzoiace (placinte cu branza) de dimensiune medie. 
Branzoaice cu branza sarata reteta,

Ingrediente pentru aluat de branzoaice 
-500g faina alba 
-½ cub drojdie (25g) 
-300ml apa calduta 
-1 lingurita zahar 
-1 praf de sare 
-1 lingura ulei 
-200ml ulei pentru prajit 

Ingrediente pentru umplutura de branzoaice 
-200g branza telemea de vaca sau de oaie 
-2 oua 

Mod de preparare branzoaice pufoase 
-mai intai pregatim maiaua, intr-o ceasca punem drojdia faramitata, adaugam deasupra putin zahar si o dizolvam cu putina apa calduta, apoi mai adaugam si o lingurita de faina, 
-dupa ce am amestecat totul acoperim ceasca cu un capac si o lasam sa creasca timp de cinci minute, 
-dupa ce maiaua este gata adica fierbe ca un vulcan, luam un castron si o punem in ea, dupa care adaugam apa calduta in care am dizolvat sarea si amestecam, 
-incorporam treptat faina pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini, la fel cu cel de scovergi sau de gogosi, 
-framantam putin aluatul pana cand este gata si il punem inapoi in castronul acoperit cu o folie alimentara sa creasca la loc calduros, 
-dupa ce aluatul a crescut si si-a dublat volumul il rasturnam pe masa presarata cu faina si il intindem cu vergeaua intr-o foaie potrivit de groasa, nu foarte subtire, 
-luam un castronel de marime mai mica si il punem peste aluat si decupam in jurul lui cu o rola de patiserie, 
-procedam asemanator pana obtinem cate cercuri ne permite aluatul si apoi inlaturam surplusul de aluat, pe care-l vom intinde si il vom decupa la fel, din ingredientele mele mi-au iesit 15 bucati, 
-umplutura o pregatim intr-un castron din branza rasa sau zdrobita cu furculita amestecata cu oua batute, 
-umplutura trebuie sa fie consistenta si sa nu fie zemoasa de la oua, asa ca se mai poate adauga branza daca este cazul, 
-peste fiecare cerc punem cate o lingura de branza la baza lasand 1cm spatiu de margine, apoi o indoim in doua inchizand branza la mijloc, dupa care o sigilam cu furculita presand marginile, 
-astfel am obtinut o branzoaica frumoasa si procedam la fel si cu celelalte branzoaice, 
-lasam branzoaicele sa creasca putin pe blatul presarat cu faina cat timp incingem uleiul in care le vom praji, 
-branzoaicele le vom praji intr-o craticioara neaderenta mai inalta, nu in tigaie pentru a nu stropi cu ulei in jur, 
-cand uleiul este incins punem 2-3 branzoaice la prajit, le lasam putin pe o parte sa se umfle si sa se rumeneasca usor, dupa care le intoarcem si pe cealalta parte, 
-cand sunt frumos rumenite scoatem branzoaicele intr-o cratita in care am pus pe fundul ei cateva servetele ca sa absoarba uleiul in exces si continuam pana cand sunt prajite toate, 
-acoperim cratita cu un capac si le lasam putin sa se abureasca si sa se inmoaie inainte de a le servi, dar si pentru a le pastra calde. 
Branzoaice de casa reteta,

Branzoaice pufoase reteta,

Branzoaice pufoase, rumene si dolofane cu branza buna in interior, foarte bune si gustoase cu o aroma imbietoare care-ti fac pofta sa le mananci imediat. Sunt cele mai bune calde, dar si dupa ce s-au racit daca ti-au mai ramas, merg foarte bine mancate simple sau pudrate cu zahar, sau stropite cu miere sau sirop ori dulceata de visine. 

Se pot manca impreuna cu un iaurt de casa, o cana de lapte sau o bautura revigoranta de ghimbir ori socata. Alte retete traditionale, retete de scovergi aici, retete de placinte aici, retete de suberek aici, sau alte retete de patiserie sau aluaturi si aici. Pofta Buna! 
Langosi cu branza reteta,

Langosi reteta,

Branzoaice prajite reteta,

Branzoaice cu branza reteta,

09.06.2019

Varza dulce cu pui reteta

Retete Culinare Mancare De Varza Dulce Calita Cu Carne De Pui La Cuptor Reteta De Casa Traditionala



Varza cu pui reteta,

Cum se face simplu si rapid o mancare de varza cu pui la cuptor reusita ca la mama acasa urmareste pas cu pas reteta mea. Varza calita cu carne de pui este o mancare gatita foarte des in bucataria noastra traditionala, este o mancare taraneasca de vara si are un gust foarte bun iar preparata la cuptor (varza la cuptor) se face foarte simplu si usor fara prea mult efort, este gata in maxim o ora. 
Mancare de varza reteta,

Ingrediente mancare de varza 
-1 varza dulce mare 
-carne de pui (pulpe, piept) 
-2 linguri ulei 
-1 ceapa 
-1 ardei gras 
-1 lingura pasta de tomate 
-1 borcan mare suc de rosii (800ml) 
-½ lingurita sare, piper, boia (dupa gust) 
-½ legatura marar verde 

Mod de preparare mancare de varza cu pui 
-carnea de pui se parleste putin inainte pentru un gust mai bun, se spala si se condimenteaza cu sare apoi se lasa deoparte sa intre sarea in ea, 
-varza se curata de foile exterioare daca sunt vestejite si se spala, se taie pe jumatate apoi se taie fideluta pana la cotor, 
-ceapa si ardeiul se curata si se taie marunt, 
-mararul se spala si se toaca marunt, 
-intr-o tava de cuptor se pune uleiul apoi varza, se adauga ceapa, ardeiul, mararul, putin bulion si condimente dupa gust, apoi se amesteca usor, 
-se introduce in varza bucatile de carne de pui si se toarna deasupra sucul de rosii, 
-se da tava la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de ora la 220 sau chiar 250 grade, eu am folosit un cuptor electric, 
-pe timpul gatirii se amesteca in varza de 1-2 ori apoi se lasa sa se rumeneasca putin deasupra, 
-dupa gust se poate adauga putina sare de lamaie, varza noua este foarte buna putin acrisoara, 
-cand este gata varza cu carne se serveste calda dupa gust cu paine sau mamaliga si un ardei iute alaturi, dar foarte buna este si dupa ce s-a racit. Alte retete traditionale romanesti, retete cu pui aici sau retete cu varza aici
Varza cu carne reteta,

Varza la cuptor reteta,