04.05.2019

Banana split reteta

Retete Culinare Banana Split Cu Ciocolata Si Nuca Reteta Desert De Casa Traditional



Banana split reteta,

Banana split este un desert traditional american preparat foarte rapid, simplu si usor cu diverse sortimente de inghetata, banana care este nelipsita dar si alte fructe pentru ornat, mieji si seminte dupa gust, frisca si diverse toppinguri pentru ornat. 
Desertul foarte gustos si aspectuos din bucataria americana este servit traditional intr-un vas alungit sub forma de barca. Reteta traditionala de banana split americana este foarte simpla, o banana este taiata pe jumatate pe lung iar intre jumatatile de banana se pun trei feluri de inghetata, inghetata de ciocolata, vanilie si capsuni, deasupra se orneaza cu un sos de ciocolata, se presara nuci zdrobite sau arahide, putina frisca si o cireasa in varf. 

Banana split este un desert de vara foarte racoros renumit in toata lumea, in afara de reteta originala mai sunt multe retete de banana split, desertul se poate face asa cum iti place cu ingrediente dupa gustul tau. Cum se face banana split de casa urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii. 
Banana split cu ciocolata reteta,

Ingrediente banana split 
-2 banane coapte 
-6 cupe inghetata de ciocolata 
-2 linguri nuci maruntite 
-2 linguri fulgi de ciocolata 
-2 linguri sirop de visine 
-2 lingurite fulgi de cocos 

Mod de preparare banana split de ciocolata 
-se pregatesc si se pun toate ingredientele alaturi iar inghetata se scoate ultima de la frigider deoarece se topeste repede, 
-se poate folosi o inghetata numai de ciocolata sau trei sortimente asa cum este reteta originala, eu am folosit numai inghetata de ciocolata,
-pentru ornat am folosit un ornament de ciocolata amaruie cumparat din comert, fulgi de nuca de cocos si sirop de visine dintr-o dulceata de visine gatita acasa, 
-pentru inceput se spala bananele, se sterg si se taie cu tot cu coaja pe jumatate pe lung, se curata usor de coaja si se asaza feliile in doua vase, farfurioare, cani, pahare, etc, 
-acum se scoate inghetata din congelator si se pun cate trei cupe de inghetata in ambele vase intre feliile de banane sau pe feliile de banane, 
-se pun mieji de nuci si fulgii de cocos, 
-se pun fulgi de ciocolata si se stropeste cu sirop de visine care este putin acrisor si foarte aromat si o sa dea un gust minunat desertului, 
-se serveste imediat pana nu se topeste inghetata, este un desert si ceva dulce racoros si de nerefuzat, este ceva de mancare consistent, energizant si super ok pentru zilele caniculare de vara, alte retete de prajituri, dulciuri si deserturi si aici sau retete din bucataria internationala aici. Pofta Buna! 
Banana split cu ciocolata si cocos reteta,

Banana split desert reteta,

Banana split de casa reteta,

03.05.2019

Oua umplute reteta

Retete Culinare Oua Umplute Aperitiv Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana Cu Pate Si Maioneza



Oua umplute reteta,

Un fel de mancare si un aperitiv foarte gustos si aspectuos este urmatoarea reteta de oua umplute. Eu acest preparat delicios din bucataria romaneasca traditionala il mai prepar si dupa masa de Paște cu ouale vopsite ramase. Noi gospodinele si crestinii ortodocsi stim ca dupa numai o saptamana dupa Sarbatoarea de Paști urmeaza o alta sarbatoare mare din Calendarul Crestin Ortodox si anume Paștele Blajinilor cand iar se vopsesc oua rosii, se duc la biserica si este obiceiul sa se imparta pentru cei adormiti. 

Acest aperitiv gatit foarte simplu si usor din oua, pate, mustar si maioneza se poate prepara si ca un aperitiv pentru revelion, onomastica, aniversari, sau pentru orice alt eveniment important din viata noastra. Cum se fac ouale umplute urmareste pas cu pas reteta mea simpla, pentru 10 ouă umplute sunt necesate urmatoarele ingrediente. 
Oua umplute aperitiv reteta,

Guacamole pe paine cu ou umplut reteta,

Ingrediente oua umplute de casa 
-10 oua de gaina fierte tari 
-100g pate de cumparat (porc, pui, curcan) 
-1 lingurita mustar 
-3 linguri maioneza 
-6 linguri iaurt 
-½ lingurita sare si piper macinat 
-patrunjel verde pentru ornat 

Mod de preparare oua umplute cu pate 
-ouale se fierb tari adica minim cinci minute apoi se lasa sa se raceasca, 
-cand ouale s-au racit se curata de coaja si se taie pe jumatate pe lung, apoi se curata ouale de galbenusuri care se pun intr-un castron, 
-intr-un vas se prepara dressingul sau sosul de iaurt cu maioneza, se amesteca iaurt cu maioneza in proportie de 2:1 apoi se potriveste gustul de sare, 
-acum se prepara umplutura de galbenusuri cu pate, se piseaza bine galbenusurile cu ajutorul unei furculite si se amesteca bine cu pate de cumparat care are un miros si o aroma mai deosebia, 
-in umplutura pentru oua se mai adauga dupa gust sare si piper macinat, putin mustar, putin patrunjel tocat marunt si doua linguri din sosul de iaurt preparat la inceput sau doar maioneza simpla, 
-toate albusurile se umplu cu crema de galbenusuri, se pun 1-2 lingurite de crema si se niveleaza frumos cu un cutit, 
-pe un platou se asaza ouale unele langa altele cu umplutura in jos, deasupra peste fiecare ou se toarna cate o lingura plina cu sos de iaurt, se orneaza fiecare ou cu o frunza de patrunjel proaspat si se pastreaza platoul la rece, 
-ouale umplute se servesc ca aperitiv sau ca o gustare rapida, se pune pe farfurie cate un ou umplut si se serveste cu sos de iaurt. Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive si aici. Pofta Buna! 
Oua umplute reteta,

Oua umplute cu pate reteta,

Oua umplute cu pate si maioneza reteta,