24.02.2019

Prajitura diplomat reteta

Retete Culinare Prajitura Diplomat Si Tort Diplomat Reteta Rapida



Prajitura Diplomat reteta,

O reteta delicioasa, dulce si aspectuoasa pentru ocazii mai speciale este urmatoarea reteta de Prajitura Diplomat sau Tort Diplomat. Este un desert de casa minunat, dulce si racoros, cu multa crema si fructe care se prepara foarte rapid si usor. Pentru prepararea acestei retete intr-o tava de chec cu dimensiunea de 30/10 avem nevoie de urmatoarele ingrediente. 

Ingrediente pentru crema diplomat 
-400ml smantana lichida pentru frisca (30% grasime) 
-250ml lapte dulce 
-250g zahar tos 
-4 oua 
-2 plicuri gelatina granule Dr.Oetker (2x10g) 
-1 pliculet zahar vanilat 
-½ cutie compot de ananas cubulete 
-2 portocale normale 
-1 praf de sare 

Ingrediente pentru decor 
-200ml smantana lichida pentru frisca (30% grasime) 
-1 pliculet zahar vanilat 
-fructe exotice pentru ornat (cubulete portocale, ananas, visine)
-fulgi de ciocolata 

Ingrediente pentru blat diplomat 
-10 piscoturi de sampanie Savoiardi (100g) 
Tort Diplomat reteta,

Mod de preparare Diplomat 
Prajitura Diplomat se prepara foarte simplu si usor, urmareste pas cu pas modul de preparare. De ce sa cumperi un tort gata facut de la cofetarie cand poti foarte rapid prepara unul acasa in bucatarie, cum se procedeaza pentru un diplomat reusit si mult mai ieftin: 
-mai intai batem smantana lichida pentru crema diplomat pana cand obtinem o frisca pufoasa apoi o lasam la frigider cat timp pregatim toata crema diplomat, 
-pentru crema diplomat ouale se pot pune si separate albusuri de galbenusuri, dar eu am ales varianta cu ouale intregi batute impreuna pentru ca este mai rapida si mai simpla si ouale sunt in intregime gatite si amestecate cu gelatina, 
-intr-un castron de inox sau intr-o cratita pe care o vom pune apoi pe foc punem ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat dupa care le mixam bine pana cand zaharul s-a topit complet si compozitia si-a marit volumul, 
-incalzim putin laptele si apoi il incorporam in compozitia de oua, dupa care o punem pe foc la bain-marie timp de zece minute sau pana cand compozitia s-a legat si s-a ingrosat putin doar cat sa imbrace lingura. Ouale trebuie sa fie gatite, dar nu tinute prea mult pe foc ca se obtine o omleta dulce, 
-luam compozitia de pe foc si o lasam sa se raceasca pana cand este calduta. In timpul acesta hidratam gelatina granule in 50ml apa iar cand aceasta s-a umflat o amestecam si apoi o incorporam in compozitia de oua calduta si lasam compozitia sa se raceasca complet dupa care o amestecam cu frisca, 
-scurgem compotul de ananas de zeama, curatam portocalele si apoi le taiem feliute si cubulete, iar visinele le curatam de samburi, 
-amestecam in crema diplomat jumatate din cubulete de ananas si portocale, restul le oprim pentru ornat, 
-luam tava de chec si o tapetam cu folie alimentara, dupa care asezam pe fundul tavii feliute de portocala, visine intregi si cubulete de ananas, toate asezate in diferite forme, 
-turnam crema diplomat in tava si deasupra asezam alte feliute de portocale, visine si ananas in diferite forme pe care le introducem usor in crema, 
-inmuiem timp de o secunda piscoturile in compotul de ananas si le asezam deasupra cu partea zaharoasa in crema. Presam usor sa fie piscoturile bine lipite de crema si coperim tava cu folie alimentara si o lasam sa se intareasca cateva ore bune la frigider, sau cel mai bine pana a doua zi, 
Prajitura Diplomat preparare,

-a doua zi desfacem folia si rasturnam prajitura invers pe un platou. Batem bine smantana lichida impreuna cu zaharul vanilat pana cand se intareste bine si acoperim peste tot prajitura cu un strat subtire de frisca, 
-restul de frisca il punem intr-un posh si ornam prajitura dupa preferinta, dupa care adugam cateva feliute de portocala, cubulete de ananas si fulgi de ciocolata. 

Prajitura Diplomat sau Tort Diplomat dreptunghiular, o prajitura eleganta, racoroasa, aromata, dulce si pufoasa, ideala pentru ocazii festive avand un gust minunat si o textura aparte care se savureaza cu placere oricand, mai ales langa o cupa de sampanie si cei dragi alaturi. Alte retete de prajituri si retete de torturi si aici
Pofta Buna! 
Tort cu frisca si fructe retete culinare,

Prajitura cu frisca si fructe retete culinare,

22.02.2019

Gratar de porc cu sote de morcovi reteta

Reteta Carne De Porc La Gratar Cu Morcovi Sote Retete Culinare



Gratar de porc cu sote de morcovi reteta,

Un fel de mancare rapida, o friptura de porc delicioasa preparata la gratar sau grill este urmatoarea reteta de carne de porc fripta la grill si servita cu o gustoasa garnitura de sote de morcovi. Este o reteta rapida foarte simplu si usor de preparat, in maxim 20 minute se poate servi. Cum se fac morcovi sote sau morcovi caramelizati la tigaie urmareste pas cu pas reteta mea, ingredientele sunt pentru patru portii. 

Ingrediente gratar de porc 
-4 felii carne de porc proaspata (ceafa, spata, muschi, cotlet) 
-dupa gust sare, cimbru, piper, boia, usturoi granulat, 

Ingrediente sote de morcovi 
-500g morcovi tineri si proaspeti 
-2 linguri ulei floarea soarelui 
-2 linguri unt 
-1 lingura zahar tos 
-2 catei de usturoi 
-½ lingurita sare 
-putin patrunjel verde pentru ornat 

Mod de preparare 
-carnea de porc la grill este gata in aproximativ 5-6 minute asa ca prima data se pregateste sote-ul de morcovi, 
-gratarele de porc se condimenteaza pe ambele parti si se lasa sa prinda gust si arome,
-morcovii se curata de coaja si se spala sub jet de apa rece, apoi se taie pe jumatate pe lung, 
-se incinge o tigaie si se pune uleiul si untul, apoi se pun morcovii si se calesc timp de 10 minute inabusiti acoperiti cu un capac, 
-dupa acest timp se descopera si se adauga zaharul si se amesteca periodic inca 5 minute dupa care se pune usturoiul tocat marunt, 
-in acest timp se incinge un grill si se pune carnea sa se friga cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand este facuta dupa gustul nostru mai rumenita sau mai in sange, 
-morcovii se tin pana cand prind o culoare frumoasa, mie imi plac putin al dente, se pune putina sare dupa gust si daca carnea nu este gata inca se tin la foc foarte mic ca sa se pastreze calzi, 
-gratarul de porc se serveste fierbinte cu garnitura de morcovi sote tot calda, se asaza in farfurii cate o bucata de gratar, iar alaturi o paleta de morcovi sote, 

Grill de porc cu morcovi sote, un preparat din carne si legume foarte gustos, o reteta pentru gratar care merge gatita foarte usor si acasa in bucatarie, alte retete din bucataria romaneasca, retete cu porc, fripturi si gratare aici
Retete friptura de porc rapida,

Friptura de porc reteta,